27-28 Aug - En typisk Au Pair Weekend

LÖRDAG


Denna helg var Malins hus utgångspunkten eftersom hon var ensam hemma,
började lördagen med en riktigt lyxfrukost ute i solen


Som sedan följdes av häng vid poolen,
Elin kom också förbi senare.
Spenderade i princip hela dagen här, varvade med lite napar då & då

Efter många sköna timmar blev vi tillsist hungriga, vi åkte till ett jättemysigt Thai ställe i Danville. Thaimat har blivit lite av en favorit alltså, älskar alla smaker! Efter att vi svettats ihjäl på uteserveringen även fast vi satt i skuggan, åkte vi vidare till Pleasanton för lite shopping i mallet. Innan vi åkte hem till Malin igen, svängde vi förbi hemma hos mig så jag kunde plocka med laddaren. Då märker i att hela grannområdet är fullt med människor som sitter ute i alla möjliga olika stolar. Precis då kommer jag ihåg att de skulle ha fyrverkerier ikväll, så såklart bänkade vi oss också ute på gatan och vi behövde inte vänta länge förrän showen var igång. Riktigt mysigt!

Det blev hemma mys hos Malin med vin och ost och två filmer, råkade somna till lite då och då (brukar ju höra till vanligheten) under sista filmen men kan äntligen säga att vi gjorde rätt bra filmval denna gång.

SÖNDAG
Åt ännu en frukost ute i solen hemma hos Malin, innan Elin kom förbi och vi åkte in mot SF. Malin kunde inte hänga på för hon var hundvakt.
Vi åkte in till stan för att möta upp Lisa som var här och hälsade på efter sitt år i Florida. Det var jättekul att få träffa henne och höra allt vad hon har vart med om och bara prata om grejer som man har gemensamt efter året som au pair. Tyvärr hann vi bara med en lunch på Hard Rock eftersom Lisa hade en buss tid att passa men det var verkligen kul att ses igen efter så lång tid! Nu dröjer det väl inte lika länge innan vi ses igen hoppas jag.


Lisa & Elin ute på Pier 39, med några sjölejon i bakgrunden,


Dom stinker men dom är rött söta


Den omtalade buskmannen,
berättade precis för Elin om honom när vi gick tillbaka till Bart,
och ändå så skrämmer han sk*ten ur mig när han sedan en min efteråt sitter där mitt på gatan


Kvällen slutade i Walnut Creek där Malin som hade passat klart hundarna mötte upp oss,
det blev två filmer
One Day & Our Idiot Brother
 satt och grina på första raden under första filmen, ahw vad jobbigt det var men så sevärd!
 Satt och mumsade på popcor, godis och dricka,
som tur är får man gratis refill på största popcornspåsen, gissa om vi använde det?


26 Aug - Baseball - GIANTS v.s ASTROS

Efter jobbet bar det av till AT&T Park, SF Giants hemma-arena,
det var Malin, Elin och ännu en ny tjej Ellen och jag.










Elin, Ellen & Jag



2-1 till Giants!
Äntligen vann de


21 Aug - VEGAS BOKAT! 24-28 Sep.

Söndags kvällen spenderades i mitt rum, vi käkade godis och bokade äntligen vårt hotell i LAS VEGAS! Fick för ca ett halvår sedan i 21 års present av min kära värdfamilj två flygbiljetter till Vegas. Så ikväll bokade Malin och jag rum för 4a nätter på Stratosphere, som ligger i slutet av The Strip. Vi har också kommit underfund med att samtidigt den helgen som vi är där kommer det att hållas en stor festival i stan, iHeart kallas den och de gör reklam hela tiden om den på party radiokanalerna. Det är tyvärr slutsålt men vi kan ju alltid hoppas på att stöta ihop med någon kändis när vi är där. Så om ca 1 månad är resväskorna packade och vi flyger mot världens party ställe!


Stratosphere,
man kan hoppa Bangy Jump från tornet,
frågan är om vi vågar göra det när vi väl är där...

Fun Facts:
 * The Stratosphere är den högsta byggnaden i västra America med 100 våningar
* Längst uppe i tornet finns världens högsta Rollercoaster - "The Big Shot"
* Öppnade 1996 med den snabbaste hissen i Amerika

Och där mina vänner kommer Malin och jag att bo i 4 nätter.


20-21 Aug - Weekend

Lördag
Malin, jag och en ny svensk au pair, Elin åkte till Oakland för att gå på en Art & Soul festival/marknad. Där hade det allt som alltid brukar finnas på marknader så egentligen fanns det alltså inte så mycket att kolla på. Det vi kom dit för var väl egentligen de olika band som spelaOch ännu en gång var inte vädergudarna på vår sida, hemma i P.town är det alltid soligt men när man lämnar stan och beger sig västerut blir det alltid mycket kallare, inget undantag denna gång heller alltså. Vi gick alltså runt och frös i våra shorts, så innan de banden som vi ville se passade vi på att ta en liten fika ute i solen. Sedan lyssnade vi på när Marc Broussard och Five for Fighting spelade, riktigt härlig stämning.

Vi käkade Thaimat hemma i P.town, sen blev det myskväll hemma i min säng, hyrde film och köpte Ben & Jerry's och Pepsi, plus popcorn hemifrån. Såg Hallpass och Insidious, som är en skräckfilm. Har inte sett det på jättelänge eftersom Sara inte gillade det, men nu tänkte vi dra till med en. Den var rätt läskig i början men sen blev det bara övernaturligt och inte alls bra. När ska jag någonsin finna en bra skräckfilm som håller hela filmen?

Söndag
Vi tre hängde idag igen, först tog vi en snabbtur till IKEA och bättrade på godisförrådet. Till våran besvikelse fanns dock inte länge Marabou chokladkakorna eller lakrits, så vi fick nöja oss med Daim och små Marabou bitar.
Vi tittade även in i en godisaffär som låg runt hörnet där vi köpte med lite lösgodis.

Tillbaka i P.town blev det några timmar vid poolen, där vi passade på att ta en liten nap och efter det var det dags för au pair möte. Som tur var hade de slagit ihop våra båda grupper så vi kunde åka på det tillsammans. Annars hade jag behövt åka dit själv. Vi spelade volleyboll och för en gångs skull var vi de bästa på planen.


Marc Broussard,
 spelade när detta kort togs




Five for Fighting


And off she goes - Sara

Det har varit lite ledsamt den sista veckan med nära till tårarna, har gått och tänkt på hur tomt det kommer bli när Sara åker hem. Vi har ju hållt ihop i ett år och setts i princip varje dag, om inte det iallafall hörts varenda dag. Har varit helt perfekt att vi bodde så nära, var bara att gå över så fort man hade slutat. Nu får jag jag gå ut och promenera själv och om jag känner mig rätt kommer det nog inte bli så många framöver. Och allt tv-tittande vi gjorde tillsammans, det kommer inte bli lika roligt att göra själv i fortsättningen heller. Det jag vill säga med detta iallafall är att Sara - du kommer bli saknad här borta!

Körde henne till flygplatsen på fredag dag, och tur var det väl att jag var med för människan hade 5 väskor med sig. Vet inte hur hon hade tänkt att få med sig alla om inte jag hade ställt upp och skjutsat henne. (Vilket såklart var en självklarhet, för er som inte hörde ironin i min röst). Kunde tyvärr inte stå och vinka av henne medan hon passerade säkerhetskontrollen eftersom jag behövdes på hemmaplan, där Ad's B.day party med alla kompisar väntade på att bli fixat. (Jag jobbade alltså kväll fredag och tjänade lite extra slantar).

Det fälldes även lite tårar på flygplatsen men det var inte allt för jobbigt avsked då vi redan har nya planer på gång. Ta det lugnt där borta i Kalmar nu, och när jag kommer och hälsar på förväntar jag mig nybakat glutenfritt bröd och något gott fika som vi alla kan njuta av. Om det nu finns något som inte innehållar något av det som vi är allergiska mot, haha!


Många fina minnen tillsammans & mer kommer det bli,
nästan så att jag förväntar mig ett kollage av dig nästa gång ;)


Under veckorna som gått..

M, ungarna och jag åkte till The Great Mall och shoppade skolkläder,
passade även på att ta kort i ett photobooth




I och med Ad's födelsedag blev vi (eller huset) TP:ade,
kan medla att det inte är roligt att städa upp efter att vattenspridarna har vart i farten




Haft sleepover i mitt rum



Vi har haft avskedsmiddag för Sara hemma hos oss,
senare under veckan blev Malin och jag bjudna över till Sara på middag,
Fick en liten söt present


Vad är det där för en rufsig liten sak?

Åh vi ska vara hundvakt i två veckor åt en alldeles über-söt liten hundvalp, Rocky som bara är några månader gammal. Han är det sötaste jag har sett! Han är nog bland det minsta jag har sett också, katten är dubbelt så stor som honom. Eftersom att han inte är helt rumsren än får han hålla till inne i köket, vi har satt upp massa grindar så det är väldigt besvärligt när man ska ta sig in och ut ur köket. Men det stör inte mig för hans söthet väger över, men ungarna gillar honom inte (vilket jag inte kan förstå), de tycket att han skäller för mycket och att han biter dem. Då försvarar jag honom med att han bara är valp och vill leka med dem. Jag kan dock hålla med ungarna om mornarna, då jag har sovmorgon och Rocky är vaken...


Efter de två veckorna kommer det bli så tomt i huset,
vem ska man gulla o gosa med nu?



12-14 Aug - Chill Weekend

Denna helgen gjorde jag inte många knop, Malin & Sara befann sig inne i SF på Outside Lands - festivalen, medan jag (som inte riktigt har den pengabudgeten som behövs) höll mig på hemma plan. Har chillat hemma, börjat kolla på ny serie vilket är tidkrävande, shoppade, gjorde massa ärenden, och hade en heldag vi poolen. Var faktiskt rätt skönt, har liksom aldrig bara varit med mig själv under hela den tiden som jag har vart här så kan ju hs vart på tiden kanske. Men tur iallafall att det inte händer varje helg, skulle bli rätt så långtråkigt!


5-7 Aug: Pool- & SF-häng

Fredag
Myskväll hos Sara
 spa, hemmagjord pizza, varm fruktsallad med vitchoklad,
vin & snickers



Lördag
Lyx-frukost ute i "solen"
Poolparty i Antheron, blev bjudna av en kille som vi träffat via SF killarna,
käkade mat & provade på utelivet i Palo Alto,
slocknade ännu en gång i Saras säng







Söndag
Käkade ännu en gång riktigt god frukost ute,
Åkte in till SF för shopping i Downtown och på Haight St,
Hade inte turen på vår sida gällande väder men det är alltid lika mysigt i stan


Bäst att passa på när tillfälle ges,


29-31 Juli -

Denna helg har spenderats i chillandets tecken, blev inte mycket gjort annat än;

Fredag -
Crazy, Stupied, Love, Bio med Sara, Malin och en ny svensk tjej, Elin.

Lördag -
Ligga ute i solen hela dagen vid sjön, läsa, lyssna på musik och bara ta det lugnt. Sedan blev det, take out falafel, ost och vin hemma hos Sara.

Söndag -
Pool-häng uppe vid Ruby Hill, ännu mer sol, snackbar & margaritas!






RSS 2.0