27 dec - Hemma mys

Söndagen var en riktigt toppen vila-upp-sig-efter-julen-dag, vaknade runt 10-tiden för att ge mig ut på en powerwalk för att få bort lite av all mat/julgodis som man proppat i sig. Duschade och sen hängde jag framför datorn och prison break såklart, kunde inte hålla mig utan jag var bara tvungen att äta lite dajm och fudgen sm jag hade fårr igår. Fram mot eftermiddan åkte jag till Malin, först hade vi tänkt shoppa men det blev ändrade planer så istället åkte vi och köpte kina-mat och hyrde film. Frenemy hette den och både Malin och jag har klubbat att det är den sämsta filmen någonsin! Hade ingen handling för fem öre, plus att de lurade oss. På framsidan visas en stor bild av Zach Galifianakis, alltså den där hysteriskt roliga killen från Hangover och Due date, så man tar ju för givet att han är en av huvudpersonerna så då måste ju filmen vara helt ok, men han är med och spelar i kanske de första 10 minutrerna och that's it! Vi blev riktigt besvikna! För att trösta våra ledsna själar tittade vi på Pineapple Express som lyckligtvis precis hade börjat på teven, vi dreglade över snyggingen och Malin bjöd på svenskt godis som hon hade fått i julklapp. Bra avslut!!

Idag har varit en riktigt go dag, började 12 så hade skön sovmorgon och sedan glassade jag bara runt på jobbet idag; shoppade matvaror, diskade och lagade mat, juste skjutsade ungarna till Subway för lite käk också. Framåt kvällen hade vi filmkväll, såg äntligen filmen Elf som alla pratar om hela tiden, bra film. Till det hade de gjort popcorn som vi mumsade på, de hade vitlökssalt på vilket var jätte gott - ett tips bara. Mysig kväll!!

- Juste, det har blivit ändrade planer; det blir ingen Tahoe semester mellan jul-nyår, det har varit så mycket pågång så det skulle bli så stressigt att åka dit nu, skulle bara bli fram och tillbaka. Istället kommer vi åka dit i jan/feb någon gång istället.


Nya popcornmaskinen




25 Dec - Merry Christmas

På juldagen väcktes jag upp tidigt av Ad, följde med upp där vi väntade på att resten av familjen skulle vakna, sedan fann de Jesus och la han i krubban (som jag nu har fått reda på inte alls föddes under julen). Efter det väntades julklappsutdelning, fick så himla fina presenter! Julmorgonen/dagen spenderades i våra nya PJ's, vi gjorde varm choklad och popcorn, presenter som santa hade med sig så nu kan vi göra choklad och popcorn hur lätt och fort som helst! Framåt eftermiddan var det dags att ta sig samman och göra sig iordning inför julmiddag hos M's syster och släkt. Hade jätte trevligt, med ännu mer god mat och efterrätt, man äter alldeles för mycket men det känns som att det liksom är meningen.

Har haft en riktigt bra jul, dock lite för lite julkänsla men det har ända varit super mysigt!



GOD JUL till alla där hemma! <3


24 Dec - Christmas Eve

Och nu så är julen här, december har bara flygit iväg och jag har som vanligt inte hängt med för fem öre. Den 22 dec har jag varit i USA i exakt 9 månader vilket betyder att jag har avverkat halva min tid här eftersom det nu är bestämt att jag ska förlänga i 6 månader.

Christmas Eve, den 24e bestod av lite jobb från min sida, åka och handla de sista små julklapparna och det som fattades till matlagningen, plus slå in paket. Skypade med familjen hemma, känns konstigt att inte vara hemma och fira jul så som vi alltid brukar göra men jag antar att någon gång måste ju vara den första där också. Efter lunch bar det iväg till kyrkan, andra gången som vi är där. Det var riktigt fint, fick tårar i ögonen när alla tände sina ljus och man sjöng Silent night. Sen stod jag inför det svåra bestlutet att välja mellan att följa med familjen till farmorn och fira med all släkt eller åka hem till Sara och träffa hennes familj från Sverige och få äta svenskt julbord. Efter många om och men blev det tillsist julmys hos Sara vilket jag inte ångrar. Var riktigt kul att få träffa hennes familj och sen fick man ju äta "svenskt" också, där hade du verkligen lyckats Sara! När vi satt där runt bordet kunde man känna hur julkänslorna gjorde sig påminda. Framåt kvällen åkte vi ut på julpynts-färd, åkte till Bobs World som bara låg ca 10 min bort. Där upptäckte vi hur man julpyntar här, det fanns inte en ledig plats på gräsmattan framför huset. Allt lyste, blinkade, hoppade, sjöng och spelade i takt till allt blinkande. Här är det ingen som kallas too much, det excisterar liksom inte.

Kom hem rätt sent, på min säng väntade ett paket där det stod Elin's Christmas Pj's, fick ett set från Victoria Secret, kommer nog att bo i det framöver. Nu ikväll kommer tomten komma på besök och lämna av en hög med presenter under julgranen och i strumporna, sedan kommer kakorna och mjölken vara försvunna imorgonbitti




Nordpolen aka Bobs World


23 Dec - San Francisco - Ons/Tors

Igår bar det alltså av till stan under dagen, vi fick bo på ett 5-stjärningt hotell som en kompis till F annars bor på´men som nu var bortrest. Bara det var en upplevelse, så jäkla fint och sen har man ju den där fantastiska utsikten över San Fran, från 24e våningen. Kl 8 bunkrade vi upp i soffan med room service och kikade på A Home For The Holidays. Kändes så himla kul att få se den när man själv hade fått vara med under själva inspelningen. Nu såg man hur jäkla nära man satt, Maroon 5 var nog de absolut bästa! Sen fick jag även se en skymt av mig, yes det är sant - jag har nu varit med på amerikansk television. Vi har det inspelat på teven, men ska försöka klura ut så man kan få det på dvd också.

Ungarna och jag sov på världens goaste utdragsbara soffa, madrassen var den bästa någonsin. Även fast jag sov i mitten, kunde jag njuta av den. Dagen därbå blev det frukost på ett mysigt ställe precis runt hörnet men tuna melt sandwish och färskpressad apelsinjuice. Sen åkte vi en sväng till Union Square för att de skulle köpa varsina julgransprydnader, jag valde en cable car för att ha ett riktigt SF minne.

Var hur skönt som helst att bara åka in till stan sådär mitt i veckan, hade det super mysigt!


Chillar framför teven innan läggdags




Herregud vilket piano säger jag bara




Kikade in på ett hotell vid Union Square,
detta är alltså ett pepparkakshus byggt av äkta pepparkaksdeg!


Cuz I Have The Time Of My Life

Vad mycket roligt det är som händer i mitt liv just nu:

* Måndag: Shopping i mallet med Sara & Zandra, det stängde inte förräns vid 24.00, Sara och jag masade oss därifrån efter 11, nu kan jag checka av tjocka tröjor, hårspännen och fina vardagsskor från listan. Pratade med pappa när jag kom hem, idag var det nämligen både nattdagjämning och månförmörkelse på samma gång, vilket inte händer på sisådär vart 400:ade år. Vi pratade om hur jag ska göra med förlängning osv.. Det börjar dra ihop sig nu...

*Tisdag: Idag gick tiden fortare än vad jag gjorde, hann liksom inte med riktigt. Efter jobbet åkte M, Ad, Sara och jag till en kompis till M's som annordnade en insamling till ensamstående mammor, där man köper julklappar till barnen osv. Vi har verkligen shoppat loss och nu var det alltså dags att slå in alltsammans, vilket många andra personer också hade gjort. Det var alltså full rulle i huset, med inslagningssaker överallt och människor som paketerade alla möjliga sorters paket. Under tiden fick man också gå och plocka på sig mat, efterrätt och såklart brieost. Var ritkigt mysigt och kul att få hjälpa till när man vet att man gör någonting bra som kommer att hjälpa en annan person något enormt.

Jag vet att jag bara är i början av veckan men kan ge er lite tips av vad som kommer komma härnäst:

* San Francisco; vi kommer sitta bänkade framför teven imorgon, onsdag kväll i ett hotellrum i stan, då showen som vi var på i LA kommer sändas på CBS.

* Julafton/Christams Eve; antingen svensk julmiddag eller amerikanskt PJ's eve med middag och paketspelet.

* Christams day; kan inte vänta, längtar så ska bli så himla mysigt!

* Lake Tahoe; skidsemester!!!

* New Years; SF here we come!

Allt detta inom loppet av en och en halv vecka, är inte det awesome så säg!

17-19 Dec - Helgen som vart

Då har alltså ännu en helg avverkats med buller och bång! Helt crazy, som man burkar säga här.

Fredag
Middag och bio med Sara, käkade på ett italienskt ställe så då passade vi på att äta pizza, dvs äkta pizza med tunn botten och massa fyllning. Vi slängde i oss middan eftersom vi hade en bio tid att passa, hade tänkt se Harry Potter filmen. Men, eftersom pizzan var alldeles för god hann vi inte riktigt till den utsatta bio tiden + en kvart med reklam så vi var tvunga att välja annan movie. Efter lite krångel, dock från Saras sida som behöver lära sig skillnaden mellan am/pm kunde vi äntligen lägga våra biljetter i fickan, gå till SB för lite påfyllning och sedan njuta av filmen, How Do You Know, som dock var en besvikelse. Men med trevligt sällskap är man alltid på topp!

Lördag
För första gången på riktigt länge hängde jag bara hemma ett tag på lördags-dagen, Ad och jag lysnnade på musik på mitt rum, åt snacks, och sen blev det jamba juice. På eftermiddan var det jobb som gällde, Saras värdfamilj skulle ha julfest hemma och jag skulle hjälpa till med mat och kök. Det var mycket förberedelser, som det alltid är vid dessa tillställningar, men det är ju alltid värt det. Efter våra arbetstimmar väntades utgång i Walnut Creek, Tony från min klass hade bjudit med oss på hans kompis födelsedags party på Vice. Det var alltså bara att svida om från arbetsklädseln till festbkåsan på ca 30 min och vi var redo att möta natten!

Söndag
Oj, här är det snabba ryck som gäller! Efter lite spooky-vibbar och låsta dörrar vaknade vi upp halv 12 för att kasta på oss gårdagens outfit, slänga oss i bilen och ligga på gasen hela vägen till Pleasanton i ett riktigt hemskt regnväder. Kl 2 väntade nämligen "The Nutcracker" i Livermore, en balett som jag hade blivit medbjuden på av barnens mormor och familjen. Sara skulle också hänga på men eftersom hon inte hade någon biljett, åkte vi dit så vi var där tills ett. Lyckligt lottade som vi alltid är fick hon en biljett bara några få platser bort ifrån oss. Föreställningen var helt ok med tanke på att det var lokalt, det som var mindre bra var att man inte hade fått tillräckligt många timmars sömn efter sent partande dagen innan.

Efteråt shoppade jag klart mina sista julklappar mm, vi köpte massa snacks och hyrde med oss en Harry Potter film, eftersom vi nu inte fick chansen att se den sista på bion så fick vi väl nöja oss med 6an på dvd. Hade filmmys hemma hos mig med popcorn, chips, godis, fudge och cola, vatten & vin plus fjärde adventsljuset tänt. Så himla mysigt, kan ju liksom inte bli så mycket bättre...




Sara har bäddad ner sig under den bästa filten någonsin,
som jag äntligen har kunnat införhandla på Costco


Bästa kombon


16 Dec - Sista skoldagen + Julgranen - Torsdag

Så, nu är det  äntligen gjort.. Åkte iväg till skolan (efter att jag faktiskt läst igenom mina papper), gjorde sista provet som var över hela kursen och det kändes rätt bra. En kurs klar - check. Tillbaka hemma jobbade jag inte direkt ihjäl mig, kikade lite på några avsnitt från julkalendern, sedan hjälpte jag M med lite mer julpyntning. Till sista klassen var det knytkalas som gällde, mitt bidrag var att ta med tallrikar. I princip var vi bara där och åt och sedan var även denna klass avklarad. Känns riktigt skönt att inte behöva tänka på mer plugg men ändå konstigt eftersom det det har gått så jäkla fort.

När jag kom hem hjälpte jag Ad att göra klart kakor som hon skulle ta med till skolan imorgon, och sen var det dags att klä den stora granen, nu när alla var samlade. Med julmusiken på var det bara att köra. Det är helt crazy vad mycket olika saker man kan ha i granen, men åh vad jag gillar det. Har en känsla av att jag kommer ta med mig många traditioner härifrån hem till Svea. Hängde även upp julstrumporna, jag fick en jättefin som M sa att jag fick ta med mig om jag ville, så himla söt. Riktigt mysigt var det, nu börjar julstämningen äntligen komma igång på allvar.


15 Dec - Dagens Aha'n - Onsdag

Idag har det hänt grejer som är värda att nämna:

  • Jag har för första gången i mitt liv bryggt mig min alldeles egna kanna med kaffe.
    Det har liksom aldrig blivit till förut, har ju inte direkt varit någon mästare på att brygga kaffe till andra innan heller men under mitt 20-åriga liv har jag aldrig gjort kaffe till mig själv i en kaffebryggare.

 

  • Jag gick till Sara istället för att ta bilen.
    Vill då bara tilläga att vi hade tänkt spetsa glöggen med annat än bara russin och mandlar, vilket vi också gjorde efter en hård arbetsdag från Saras sida medan jag bara fanns där som stöd.

 

  • Californien har också träffats av höst/vintern.
    När jag gick hem från Sara var det så jäkla kallt, närmast på inköpslistan står UGG's och mössa.

 

  • Jag har inte tränat på provet som jag har imorgon.
    Frågan är om jag kommer göra det eller om det halvfärdiga Prison Break avsnittet verkar mer lockande...?


Såklart bjöds det även på lussebullar, snickerskakor & lakrits doppad kola hos Sara


12 Dec - Söndag

Idag blev det ännu en seg-dag, Sara hängde hos mig och vi gjorde varrma mackor till frukost, åkte och hyrde film på bibblan, hade lite 3:e adventsfika i sängen framför filmen och sedan var det dags för ännu ett au pair möte. Vi skulle ha paket-utbyte, elefant spelet som går ut på att man kan sno varandras presenter. Jag fick den ena fina presenten efter den andra så såklart ville alla sno mina, vet inte hur många gånger det hände. Tillsist orkade jag inte fortsätta spelet så jag valde den sista presenten som låg kvar på bordet och fick med mig en smyckes hållare hem. Efter mötet blev det ännu mer adventsfika, fast hos Sara denna gång. Åh vad mysigt det är med allting runtomkring julen, bara det att man saknar alla hemifrån dubbelt så mycket.




Alltid lika härligt med party-outfiten & osminkad dagen efter


Påvägen hem från mötet,
var bara tvungen att stanna och ta kort på hur det ser ut här i USA runt julen


11 Dec - Walnut Creek by Night - Lördag

Idag blev det brunch med Sara, Zandra och hennes date David på Amelias Deli i Downtown Pleasanton, åt deras supergoda Ceasar Chicken Sandwish för tredje gången då jag har svårt att bestämma mig när valmöjligheterna är så orhört många. Älskar den så jag nöjde mig gott och väl med mitt beslut! Åkte hem och chillade framför datorn och sedan blev det även en nap på det. Det är F's födelsedag idag så därför skulle kusinerna komma över, det dröjde inte länge innan det blev full rulle i huset och min vila var därmed slut, lika bra det för Sara och jag åkte och shoppade. Har gjort en deal där vi skrivit varsina shoppinglistor och vi kan bara köpa det som står på dem (Förutom julklappar då, som vi alltså kan köpa utöver) när allt som står på listan är köpt ska vi unna oss någon liten resa eftersom vi vart så duktiga och bara köpt det som vi verkligen behöver och vill ha, rätt smart tycket jag, haha. Jag fick iallafall tag på 4 grejer som stod på min lista: -Jeggins, -BH, -Festklänning & -Pre - Mascara, har lite mindre än hälften avklarad.

Åt middag på ett sushi ställe i Downtown som vi aldrig har varit på förut, för varenda gång vi försökt gått dit har det vart stängt. Vi smidde planer inför kvällen, vilket slutade med utgång i Walnut Creek. Hade en as-bra kväll med crazy dans - igen, som det alltid blir när vi fyra går ut! Vi älskart! Träffade en as-snygg kille, som bodde i LA men var här pga av jobb, så nu måste vi ju åka ner till LA för att festa med han och hans snygga kompisar, det tycker jag är en bra anledning för att shoppa upp allt som står på våra shoppinglistor, eller hur Sara? =) Käkade nattamat på The Hub Cap, tredje utekäket för idag, check!


Kusinerna hade fått tillökning i familjen,
nog det gulligaste jag sett







Onej, de delade inte på en


Hamburgare är den bästa nattamaten,
om man bortser från svensk kebab tallrik då



Fredag - Juletider

Jobbandet idag bestod av att börja julpynta huset och slå in lite presenter, M sa att såhär sena har de aldrig varit med att börja med ställa fram alla julsaker. Man märker ju iallafall runt om i grannområdena att det råder juletid, det är inte kolkt vad mycket en del folk pyntar. Man kan knappt urskilja husen under alla tänkbara ljus-slingor, uppblåstbara figurer i alla färger och former, paket, vanliga jul figurer osv. Lite överdrivet, men det är väl inte så konstigt egentligen..
Aja, här är lite bilder från mitt och Saras julbak, allt blev väl inte så lyckat men vad gör väl det, det är ju ändå tanken som räknas va.


Sara penslar på som bara den


Jag gjorde Beccas supergoda snickerskakor,
och såklart åt jag alldeles för många. Så jag gav mig ut på en springtur när jag kom hem runt ca kl 1 på natten, hade för ont i magen för att gå och lägga mig




Lussebullarna ser riktigt mumsiga ut men kan tillägga att vi använde
lite för lite saffran, bummer!
Men det var goa ändå, blev svenskt julfika framför svensk film,
hyrde Män som Hatar Kvinnor på ondimond, kul när det är textat på engelska


10 Dec - Fredag

Oj vad det händer grejer hela tiden, vilket jag verkligen gillar men man hinner knappt vila upp sig emellanåt. Speciellt inte när man har skola som man också måste tänka på. Igår gjorde jag dock det sista i Human Sexuallity klassen, en presentation och sista testet, vi har dock en inlämning nästa vecka men den skrev jag klart i onsdags kväll. Åh vad skönt det känns, nu har jag bara finals kvar i andra ämnet nästa torsdag sen är jag tillbaka till bara nöjen igen. Efter klassen igår mötte jag upp Shara och Daniella på starbucks, två au pairer som Sara och jag har hängt lite med. Firade till det med varm choklad, SB's har den bästa!




Härnäst väntar jobb och sedan ska jag hem till Sara för mys och julbak, längtar ihjälp mig efter lussebullar och hemmagjorda snickers!

 


7-8 Dec - L.A 3:e gången gillt

Kan knappt tro att det är sant men det är det verkligen.
Under mindre än ett dygn har vi flygit fram och tillbaka till L.A för att under tisdagskvällen gå på showen Home for the Holidays. När vi kom fram till hotellet, började förberedelserna inför showen, det var ingen vanlig klädel utan alla klädde verkligen upp sig till tusen. När alla tjejer plus B var klara gick vi ner till restaurangen för middag, sedan tog vi buss-taxin genom Hollywoods gator till vår destanition. Showen filmades live men kommer sändas på tv den 22:a december och vi satt på tredje raden ifrån scenen. De sa att eftersom det var en såpass liten publik kommer alla garanterat bli filmade och vara med på teven, helt otroligt. Först ut var Maroon 5, sen sjöng Ricky Martin efter det Nelly och sist var det Katy Perry's tur att sjunga Firework, det var verkligen magiskt. Kan inte förstå att vi var så nära, helt fantastiskt! Det var inte bara de som sjöng utan det var några andra country sångare också, sen var det också mellan prat med bl.a. Sharon Osbourne. Själva showen handlar om adoption, så vi fick se familjer från tidigare shower som hade adopterat, vilket var väldigt intense.

Tyvärr har jag inge bilder från showen eftersom man inte fick ta med sig varken kamera eller telefon, men vi tog massor av bilder innan showen, dock inte med min kamera. Sen får vi ta och spela in showen när den sänds på teven.

Eftersom man inte ens fick tugga tuggummi under showen, pga av att det inte ser bra ut på tv var vi alla väldigt hungriga efter att ha suttit där i ca 4 timmar. Därför var det room service som gällde när vi kom tillbaka till hotellet.

Runt kl 11 på onsdagsmorgonen var vi återigen tillbaka i våra hemtrakter, tog mindre än en timme att flyga vilket är den kortaste flight jag någonsin vart på. Det har verkligen varit riktigt fartfyllda 24 timmar, med knappt någon sömn men åh vilken upplevelse!

4-5 Dec - Mys helg - 2:a advent

Sara och jag coatch surfade hos killarna i SF, vi sov på en uppblåsbar madrass som gubbade varje gång man vände på sig. Vi hade bara en liten tunn filt och kylan var nästan outhärdlig! Trodde för en stund att jag skulle ge vika, men det var bara att kämpa vidare. Vi överlevde natten och ensom skade-ersättning tog jag en varm dusch och till frukost blev vi bjudna på grillade tonfisksmörgåsar och champange! Det gjorde natten väl värd. Efter en chill morgon med gitarrspelande och sång styrde vi bilen (vi fick alltså skjuts, dock inte av limon) mot SWEA Julmarknad i stan. Där mötte vi upp Malin och Zandra, käkade räksmörgåsar, lussebullar, pepparkakor, chokladbollar och glögg, men det hade total misslyckats med glöggen så det var ingen större smakupplevelse. Kan även säga detsamma om chokladbollarna, så nu får jag ta tag i detta och börja baka själv här hemma.

Hemma i Pleasanton käkade Sara och jag middag ute, äntligen blev det vår efterlängtade sushi och det satt verkligen fint i magen. Vi åkte till Zandra för att ha lite jul-mys, vi gjorde massor av fina julkort och sedan framåt kvällen kokades risgrynsgröten och julsångerna spelades under hela kvällen. Det blev alltså firande av 2:a advent en dag för tidigt denna helg istället.

               
                                     Min alldeles egna adventsljusstake

Söndag. Oj vad vi var sega, men det var vi värda. Stannade i PJ's ända fram till 2-tiden, då det blev ilfart på Zandra som kastade ut oss ur huset, förvirrade som vi var bestämde vi oss för att ta svängen till IKEA. Har märkt att detta börjat bli en vana, vilket inte är så bra för min hälso-sida eftersom man kan ju inte ha vart på ikea utan att köpa svensk choklad! Ännu en gång spenderades pengarna klokt.

Sara och jag hängde lite i Dublin på kvällen, köpte nya fina skor som jag ska ha under tisdagens stora höjdpunkt som utspelas i LA. Sedan blev det även middag på Chipotle, och mys hemma hos mig, bra avslut även denna helg.

Om ni undrar vad som är i görningen, (vad, ska jag åka till LA en tredje gång på bara några få veckor?) så kika in igen på onsdag/torsdag, så får ni veta vad som har hänt...



3 Dec - Konsert & Limo - Fredag by night

Alltså OMG vilken kväll!
Efter avklarat arbetspass, var det konsert i Oakland som gällde, Roger Waters f.d Pink Floyd medlem spelade.
Hade blivit medbjuden av Daniel som hade en biljett över. Var väldigt annorlunda men riktigt bra!


Konserten handlade om kriget,
därför byggde de upp en jättestor mur under tiden som de framträdde



Denna mur användes också som en jättestor bioduk, där de visade massa olika saker.
De hade bl.a. skrivit meningar på massa olika språk, där svenska var ett av dem.
I slutet slog de sönder hela muren.




Daniel hade sagt att de hade en överraskning för oss,
efter konserten kom Sara och vi möttes av en limo som grabbarna hade hyrt för kvällen






Party med "For Locos"


Veckan som vart

Har haft übermycket att stå i, har haft mega mycket plugg att ta igen - en blogg som måste uppdaterats efter veckolångt uppehåll, prison break som måste ses plus hinna med fritiden också. Gick rätt bra ändå men tempot ligger på 100 max och så kommer det nog fortsätta dessa stressfulla veckor innan jul. Tisdags kvällen spenderades i Walnut Creek med Isabel som är här och hälsar på, var hemma hos en kompis till henne som också är svensk som är gift så hon bor och jobbar här, en super trevlig tjej. Onsdag morgon bar det av till The great mall i Milpitas och ett annat som ligger i närheten, Isabel passade på att visa mig hennes bästa shopping ställen innan hon åker hem igen. Kul att få massa tips av en som redan har gjort det som jag gör nu. Torsdagskvällen bestod av plugg hemma eftersom jag hade inlämningsuppgifter som ännu inte var klara, tänkte jag att det var bättre att fixa dem och maila in dem istället, sen blev det ändå fika på Starbucks med Sara. Har börjat bli lite av en vecko-tradition nu.


Första adventsfika i våra PJ's,
hade totalt glömt bort att det var 1:a advent denna helg,
så det fick bli fika på måndagen istället


28 Nov - Segling runt SF bay - Söndag

Ingen vila här inte, gick upp tidigt för att bli upplockad av Sara och vi åkte och handlade snacks inför en dag på sjön. Vi hade blivit medbjudna på segling i SF bay av grabbarna från Haloween och såklart tackade vi ja, inte alla gånger man får en sådan inbjudan. Vi hade klätt på oss ordentligt med kläder och var redo för att möta vinden. Och vilken dag det blev, helt otroligt alltså! Jag älskar att åka båt and i <3 my life!






















Ojoj vilken dag det var!


22-27 Nov - L.A Week - Thanksgiving & Disneyland

Vi körde ner mot L.A på måndag, gick rätt bra ända tills vi kom fram till city då bilköerna ringlade sig milvis. Vi bodde hos M's syster i Orange County, ca 10 min ifrån Disneyland. Tisdag, onsdag och fredag spenderades i Disneyland. Det var supermysigt nu när allt är julpyntat men pga av Thanksgiving-lovet kryllade det av familjer där inne så man fick stå i timmeslånga köer innan man fick chansen att åka karusellerna som varade i någon minut. Men det var ändå värt, älskade det! De har verkligen lagt ner sig på bygget där inne, alla karuseller med olika karaktärer var otroligt att se.
Torsdagen - Thanksgiving - bestod i stort sett av matlagning, chill framför teven, middagen och lite sharader. Är rätt konstigt egentligen hur mycket tid man lägger ner på att fixa iordning allt och sen när man väl äter går det hur fort som helst och sen är det bara att börja plocka iordning alltsammans. Turkey, stuffing, mashed potatoes, cranberrie sauce, gravy, salad, green beans, pumkinpaj, & applepaj listan kan göras lång. Riktigt gott var det iallafall!
Lördagmorgon/lunch gjorde jag svenska pannkakor till alla, tog mycket längre tid än planerat eftersom de rätta redskapen inte fanns till hand men alla tyckte det var jättegott! Sedan började bilfärden hem mot kära Pleasanton igen. Istället för ca 6 timmars färd satt vi i bilen i ca 10 timmar, traffiken var hemsk!! Ibland stod man still i kanske tio minuter innan man i snigelfart rullade fram några metrar och så höll det på ett bra tag. Kändes riktigt skönt att få komma hem och lägga sig i sen säng efter en dag i bilen.


Inne på California parken i Hollywood delen


Hollywood Tower, min favorit
efter det kommer: Space Mountain, Indiana Jones, California Screaming, Californina Soring



World of Colors
En vattenshow med färger och bilder, helt magiskt!


Inne på Californska sidan


Hunted house ride


Åkte även på lite safari mitt i parken


Dinseyland med slottet i bakgrunden


The Christmastree


19-21 Nov - Helgen i Bilder

Fredag


Mys-kväll hos Malin med ost och vin






Lördag


Besök hos frissan för lite förnyelser,


Mötte upp Zandra och Sebastian för lunch i Downtown Danville


Film-mys hos Malin

Söndag


Skridskoåkning i SF, precis som i filmerna
Träffade de här grabbarna på Haloween, har hängt med dem lite efterråt och hittat på massa kul



Man åkte runt, runt och hade jättekul


Vi åt middag i Chinatown och blev sedan bjudna på något specialitet
som kom från ett bageri som man aldrig vet när det har öppet


Dagen avslutades med öppen eld, nygjorda s'mores och rödvin,
det gjorde att man tinade upp efter en härlig utedag.


15 Nov - Sara 20 - Måndag

Hipp hipp hurra!! Tänk att vi fyllde 20 i USA, är inte det helt sjukt?

För att fira Sara lite extra kom Zandra över och vi åkte och bjöd Sara på en fika på Starbucks under dagen. Är så himla mysigt att hitta på saker om dagarna också istället för att bara ligga hemma och sova bort tiden när man inte jobbar.


GRATTIS min fina!


14 Nov - Chill / Möte - Söndag

Malin sov över hos mig och vi segade oss riktigt ordentligt när vi vaknade till liv framåt lunch-tid. Vi chillade ett tag i sängen med godis från IKEA och pringles från igår. Vi hade bestämt oss för att gå ut för frukost/lunch i Downtown med Sara men eftersom vi inte direkt snabbade oss på blev det snarare lunch/middag. Provade ett nytt ställe av alla restauranger som finns, och det var super god mat. Känns som att vi alltid hamnar rätt.
Sedan var det dags för Sara och mig och dra på möte, denna gång skulle vi scrapbooka. Både Sara och jag hade ovetandes valt bilder från vår skydiving. Detta möte var faktiskt ett bland de bättre, kul att få göra något som man kommer få nytta av längre fram. För att vara första gången som jag gjorde detta måste jag säga att jag gjorde bra ifrån mig, blev ett riktigt fint blad som jag ställde upp i bokhyllan där hemma.




Oasis,
det är alltså i mitten av november och man sitter i linne & T-shirt


Grillspett, sallad och vitlökssås


Såhär fint blev det



13 Nov - Hemfärd / Party för Sara - Lördag

Idag var det alltså dags att säga hej då till familjen som skulle bege sig hem till kalla Sverige igen. Vi har haft två alldeles underbara veckor tillsammans, kunde inte ha blivit bättre! Har bara njutit och haft en skön semester! Och mina båda familjer kom så bra överrens, vilket också var toppen. Följde med familjen till flygplatsen, fikade lite och sen var det dags för dem att checka in. Jobbigt att säga hej då men det känns ändå skönt att veta att man kommer se dem snart igen.

Jag tog barten mot Oakland för att möta upp gänget. Kändes riktigt bra att få träffa mina kära vänner så snabbt efterråt, för jag blev lite deppig på tåget tillbaka. Väl framme i Oakland plockade tjejerna upp mig och vi styrde bilarna mot IKEA för lite svensk shopping. Sara fyller nämligen år på måndag så vi tänkte fira henne ikväll, därför blev det middag och blåbärspaj med marsán hemma hos Sara, mums!

Efter en super måltid (och lite mindre super paj) haha, blev det dags att höja volymen och göra sig redo för Girls Night Out på Karma!

Efter en ledsam start på dagen avslutades den ändå riktigt bra, med mycket dans och härliga skratt och mindre härliga syner på dansgolvet.. Man vet aldrig vad man kan få se på dansgolven här i detta land..






12 Nov - San Francisco - Fredag

Idag blev det alltså stan igen men denna gång följde M och barnen med och några kompisar till dem, vi tog varsina bilar dit. Denna dag var också väldigt välplanerat tack vare F&M, så gulliga och hjälpsamma hela tiden! Vi började med Lomboard street, Coit Tower (som tråkigt nog var stängt pga. renovering), Golden Gate Bron, picknick vid stranden precis vid Golden, vi avslutade med Ghiradelli Square, där vi köpte den kända chokladen och sedan middag. Vädret var på topp, inga dim-moln så långt man kunde se, solen sken och vi fick riktigt fina kort på bron. För första gången har jag kört in till stan, över båda broarna och Lomboard st, plus att köra inne i city också, blev rätt mycket gjort under en och samma dag.


Lomboard Street


Coit Tower


På andra sidan Golden Gate




Tog en liten promenad också


Åkte tillbaka och hade picknick på stranden




Vid Ghiradelli butiken


11 Nov - Napa - Torsdag

Egentligen skulle jag ha jobbat idag och gått till skolan, men istället omplanerade vi och jag följde med familjen till Napa idag istället. Först åkte vi till "ett slott" där mamma och pappa provade viner medan Oskar och jag inte fick komma närmare än en meter till baren så vi fick gå runt och kika lite. Det var väldigt fint men rätt drygt eftersom man inte fick göra något. Vi åkte runt mellan några vingårdar, åt mat på en fin restaurang skola, åkte runt lite till och sedan blev det mörkt och vi begav oss hemåt där middagen väntade. Mormor och morfar var också där på middag för de ville gärna träffa min familj, efteråt bestämde sig Oskar och jag för att gå på bio. Innan svängde vi förbi hemma hos Sara som också joinade. Innan bion började blev det Starbucks häng. Vi såg Due Date, hur bra som helst - jag älskade den! Den ska verkligen få stå i min bokhylla framöver!!

      

  


10 Nov - San Francisco - Onsdag

Idag bar det av mot San Francisco, vi hade fått massor av hjälp av F&M av vad det tyckte att vi skulle se idag. Vi började med en Alcatraz tur, sedan blev det lunch på Hard Rock, Pier 39, Fisherman's Wharf, fika på Cheesecake vid Union Square och dagen avslutades med lite shopping på Macy's. Hade en super mysig dag inne i stan, vilket man i och för sig alltid brukar ha, fast denna gång med min familj.



       
Alcatraz

       
Hard Rock, Bakeri, Union Square

  
Cheesecake


9 Nov - Firade Oskar - Tisdag

Eftersom det inte blev sådant firande av Oskars 18 årsdag på hans födelsedag firade vi honom idag ordentligt istället. Marsia och jag grejade med maten och bakade tårta. Sara kom över på middagen och fick träffa familjen. Blev riktigt trevligt!


Grattis Oskar


RSS 2.0