24 Feb - Vi drar till fjällen?

Alltså nu är det så himla nära!! Men ändå långt borta, det har nämligen dragit in en "storm" här över staterna och alla (dvs nyheterna) går ut med att man helst ska stanna inne och inte åka, "Ställ helst in resorna till Tahoe, om ni har möjlighet", lyder det ur högtalarna. Sen hörde vi på annat håll att de stängt av någon väg upp till fjällen... Shit täånker vi, jäkla oflyt vi har! Men vi är inte de som ger upp i första taget! Nu har vi letat fram snökedjor till bilen, eftersom här har man självklart inga vinterdäck.. Så ja jag ska köra med kedjor fastsnurrade runt däcken. Jag ska köra i 90 miles/hour vindhastighet, krokiga vägar, branta vägar och stup. Vet inte allt vad det kan vara men, vi ger inte upp nu. För nu jäklar ska vi upp!

Är vår första semester vi tar förutom när päronen var här också, så vi är verkligen värda detta! Vi hoppas att vi kommer fram imorgon, annars får vi övernatta i bilen som kommer vara fullpackad med varma kläder, filtar och matssäck just utifall att.

Men vi har ett mål, och när vi kommer fram ska vi bara njuta av underbar skidåkning, after ski, tina upp i jacuzzin, och festa med gänget! Vi ska inte låta någon "snö-storm" hindra oss vana svenskar från att åka upp till fjällen. Vi har lite mer erfarenhet av snökörning än vad de flesta cali-bor har.

Wish us good luck!

P.S. Har precis insett att jag nog trots allt har en lite för stor garderob. Har inte tänkt på det förut, för när kläderna hänger där och ligger fint ihopvikta i byrån ser det inte så mycket ut, men nu när jag packade ner lite saker i min stora resväska upptäckte jag rätt fort att det nog kommer bli ett stort problem att få med sig allt hem till Sverige. Ännu ett själ att passa på att åka hem under studenten, och kanske inte shoppa lika mycket som jag gör nu.. En liten tanke bara..


21 Feb - Planering inför helgen?

Yes, nur är det inte långt borta innan vi styr bilen upp mot fjällen. Bara fyra arbetsdagar att klara av denna vecka sedan är det dags. Det sägs att det är riktigt mycket snö där uppe, vilket man i och för sig kan räkna ut eftersom vi har snö här nere. Inte på de närmaste kullarna runt om oss men de som ligger bakom har faktiskt ett vitt lager över sig. Rätt fascinerande med tanke på att det är såpass varmt här. Iallafall, måndagskvällen spenderades hos Sara, Malin kom och plockade upp mig eftersom min bil är på verkstan (fixas till lite inför biltrippen). Vi hade tänkt kolla upp bokning av skidor osv, men eftersom det var rätt sent bestämde vi oss för att vänta med att ringa och göra det under morgondagen istället. Vi hade inte så mycket annat för oss därför bestäde vi oss för att åka och köpa lite glass, efter lite beslutsångest blev det tillsist Coldstone som varken Malin eller Sara hade haft, tyckte att det var på tiden att de fick smaka detta. Mums! Efter glassen blev vi ju såklart kalla, då gjorde vi tea, poppade popcorn och sen kikade vi på How I Met Your Mother. Riktigt mysigt, kanske inte blev så mycket planering men vi har koll ändå. Nu är det bara att börja nedräkningen...

17-20 Feb - Catch up

Jag vet att tiden går fort men nu på sista tiden har den bara flygit iväg! Har gått så otroligt fort, om jag inte skulle ha förlängt mintt år skulle jag åka hem om ca en månad! Men har som tur är en hel sommar kvar här i landet. Så vad har hänt sedan sist? I och med att det varit en dålig väder vecka har det inte alls blivit så mycket promenader, har istället chillat inne framför tv o dator.

Torsdag
Planerade ihop en middag för Mayra som åker hem nu på söndag. Hon var en av det första au pairerna som jag lärde känna här. Känns konstigt att det nu snart är ett år sedan och att jag nu är den au pairen som har varit här längst. Mayra hade med sig två av hennes kompisar och Sara och Zandra hängde med, vi käkade supergott på Cheesecake.

Fredag
Under morgonen åkte Zandra och jag över till Sara på fika/planerar möte. Vi känner att vi måste börja ta tag i alla saker som man vill göra när man ändå är här, lika bra att skriva ner allt och försöka passa in det i kalendern. Under em/kvällen hade vi jättegod middag här hemma, mormor, morfar, moster och gammelmorbror var alla här, så största delen av kvällen spenderades hemma. Lite senare svidade jag om och Sara och jag åkte till Sapphire, mötte upp Mayra och hennes polare för en sista utekväll med henne. Hade egentligen inga förväntningar inför kvällen, var knappt några folk ute men ändå blev det så himla bra! Hade riktigt kul. Vi träffade ett killgäng där en av au pairerna dejtar en kille så vi följde med dem hem på efterfest, nu har vi ett gäng att festa med här i våra trakter också. Blir alltid så mycket roligare när man känner folk när man går ut.

Lördag
Sara och jag drev runt lite i P-town, käkade frukost ute på ett nytt ställe i Downtown, efter det blev det shopping i mallet, (går inte så bra det där med att spara pengar). På kvällen jobbade jag lite extra hos Annikas förra värdfamilj, och sen gick Sara och jag ut fast till Karma denna gång. Där mötte vi upp Sahra och två andra au pairer. Vart inte ritkigt lika lyckad kväll, alltså det är något konstigt med detta stället, folket här är rätt creepy. På slutet blev det lite bättre, då hakade vi på ett gäng svarta killar och dansade hej vilt, vilket livade upp stämningen!

Söndag
Nu har solen åter kommit tillbaka efter en allt för regning vecka, man blir verkligen deprimerad av dåligt väder! Sara och jag drog in till stan för att få en uppfriskande dos av San Francisco andan. Och mycket riktigt hjälper det på en gång! Vi fastnade i några timmar på Union Square, där solen gassade (om man satte sig i trappen där det var mer lä, vilket vi kom på efter att vi druckigt upp kaffet). Sen promenerade vi över kullen ner till Fisherman's Wharf, för att köpa lunch och hänga lite. Promenerade mot Pier 39 och sedan hela vägen till Ferry Buildning, där det blev ännu en kaffe, eller tea för min del så man återfick känseln i fingrarna igen. Tillbaka i vår kära hemstad blev det risgrynsgröt, Solsidan och ett Glee avsnitt!



I torsdags hade vi en liten avskedsmiddag för Mayra som åker hem på söndag.



Kafferast på Union Square i söndags


Solen lurar en lite, det var mycket kallare än det ser ut,
men när det väl är sol ska det banne mig njutas också!


14 Feb - Alla Hjärtans Dag

Idag var det alltså alla hjärtans dag vilket firas dubbelt så mycket här borta, det börjas pyntas i affärerna i flera veckor innan med alla saker! Hade dock ingen vanlentine så istället smiddes andra planer inför kvällen. Efter jobbet kom Sara över, innan vi drog vidare till Malin passade vi på att skoja runt lite med B & F här hemma. Vi ska få ny soffa imorn så därför hade vi bärt ut den andra vilket gjorde att vi hade världens bästa boll-spels-vardagsrum. Vi hade jätte kul, plus att man fick lite gratis kondition när man försökte hålla bollen borta från motståndaren. Hemma hos Malin blev det popcorn, tea och film mys, verkligen bra sätt att spendera kvällen på.

Om två helger har vi något riktigt roligt inbokat! Vi har nämligen blivit medbjudna av killarna i SF att följa med upp till Tahoe över helgen. Äntligen ska man få åka skidor igen! Ska bli grymt roligt!! Vi tar fredag ledigt  och sen bär det av upp mot snön. Så konstigt att det ca 3-4 timmar härifrån går att åka skidor.


Förra vintern när vi åkte till Sälen,
helt sjukt att det är så längesedan..
Ska bli så otroligt kul att åka på skidsemester, tagga!!


13 Feb - What a beautiful day

Söndag
Efter en liten chillar helg beslutade vi att det nu var dags att röra lite på sig, med träningsskorna, shorts & linne och lite att käka begav vi oss iväg mott kullarna för att hika lite. Åh vilken fin dag, solen gassade och vi kämpade oss uppför branten. När vi kom upp till toppen bredde vi ut filten, käkade lite och sen blev det en liten vilo puas med solande. Vi vaknade upp att det var hur kallt som helst, så då var det bara att dra sig tillbaka.

Chillade lite hemma, har äntligen åkt iväg och hämtad mitt svenska godis som Annika hade skickat med, så vi njöt lite av det. Framåt kvällningen hade Sara och jag au pair möte, skulle åka rullskridskor denna gång. Rätt kul men ändå så jäkla segt, hade ju mycket hellre viljat stanna hemma och bara segat. Men vi kom iväg, var helt okej men det är egentligen roligare att åka skridskor. Sen gjorde jag världens vurpa mitt framför alla som satt och käkade, så kommer garanterat ha blåmärken imorgon.

Idag fyller min underbara Lina 20! Grattis hjärtat!! <3








Malin och jag återupptog våra gamla
klättra-i-träd-kunskaper





11-12 Feb: Hang around

Fredag
Har jobbat lite extra denna vecka eftersom päronen var på affärsresa i Vegas, så efter att ha lämnat av ungarna hos mormor hade jag huset för mig själv. Malin och Sara kom över för lite hemma mys. Vi åkte och hyrde film, köpte vin och choklad. Vinte kostade bara 14 kr, vi trodde vi hade gjort ett kap men det slutade med att fi fick tömma flaskan i slasken istället. Förutom det hade vi jätte mysigt!

Lördag
Vädret är verkligen på topp så vi passade på att hänga ute på min bakgård och sola lite. Och ja man kan ligga och sola i bikini! Kan det bli bättre? Nae tror inte det, hade Hoffe på i bakgrunden och vattenmelonen uppskuren på fat. Efter att solen försvunnit bakom huset packade vi ihop, Sara var tvungen att jobba så Malin och jag passade på att åka till mallet. Hade ju fått lite extra pengar så nu kunde jag shoppa loss, köpte bl.a. två par jeans, tre klänningar, solglasögen mm. Och Malin höll samma nivå hon, när vi väl är i farten går det inte att stoppa.

Lördag kväll hade planerats att spenderas i Berkeley, vår kära studentstad, men när vi väl kom dit visade sig det att baren som vi skulle till hade stängt. Konstigt tyckte vi eftersom vi hade kollatat upp deras hemsida och där stod det att de skulle ha öppet iväll. Aja, inga sura miner inte.. Vi drog vidare till den andra bar/klubben vi visste om som vi vart på förut, men även den var stängd, helt igen bommad! Vad händer, här borde det ju alltid vaa party sa vi, vad sysslar studenterna med i denna stad egentligen? Vi la ner vårt projekt, åkte hem istället, svängde förbi Safeway för lite snacks, poppade popcorn hemma men de brände så dey luktade bränt i hela huset. Sen hade vi ännu en myskväll hemma hos mig, som slutade med att alla låg däckade i min säng.




Gladaste gänget i stan


Allting var helt igenbommat & när vi väl fann en klubb kom vi inte in pga av våra leg


Nej, nu säger vi gonatt



6 Feb - Super Söndag

Söndag
Vaknade relativt tidigt efter att ha varit och partat hela dagen igår, hade sovit på baby soffan så lite stel var man. Vi gick ut för att käka frukost, gick samma tur som vi hade gått igår till första klubben sen hamnade vi helt plötsligt ovan för Fisherman's Wharf. Lite kul när man inte har så mycket koll och sen bara hamnar man på ett ställe som man känner igen. Vädret är så sjukt underbart, ca 25 grader, kunde inte bli mer perfekt sätt att börja dagen på. Var däremot rätt stressad eftersom jag hade ett Super Bowl party att komma hem till, skulle ha hjälpt till att fixa med lite förrätter men kom hem lite försent och folket hade redan anlänt. Var fest med grannar och vänner, vi var runt 40 personer så det var verkligen fullt hus. Första halvlek spenderades i vårt hus och sen vandrade hela gänget över till grannarnas hus, där det bjöds på mat och efterrätt. Sara och Malin kom också förbi, sen var vi även med och gamblade lite men vann tyvärr inget. Riktigt kul var det! Eftersom festandet började vid 2-3 tiden slutade det i rätt bra tid, så vi bestämde oss för att åka och ta en fika på Starbucks innan helgen var över.






Det roligaste var när jag fick höra från min värdmamma att gå och fräscha
upp mig lite och sen komma tillbaka ut till partyt!
Sen märkte de att Sara & Jag drack vatten, då gav de oss
istället varsitt glas vin och sa att det är det som hjälper!


4-5 Feb - Strolande sol, segel och PARTY i SF

Fredag
Arbetsdagen idag bestod av att åka på en lite road trip. Skulle till IKEA, hämta upp en fritös i Oakland och åka till Costco för att shoppa det sista inför helgen. Mötte upp med Zandra på IKEA för en fika och lite catch up, riktigt trevligt.

I abslut sista sekund, runt halv 10 bestämde vi för att dra en bio eftersom vi inte hade så mycket annat för oss. Surfade runt för att finna en film, fann en som verkade var super bra. En där killen som vart med och gjort Titanic och Avatar också hjälpt till med denna, - Sanctum. Men OMG vilken kass film, istället för att känna sig ledsen i de sorgliga scenerna kunde vi knappt hålla oss för skratt, vilket också andra i biosalongen hade svårt för. Denna gång satt vi kvar i Malins bil efteråt för att skrattande gå igenom alla de "roliga scenerna".

Lördag
Äntligen dags för SF igen, Sara och jag följde med killgänget som tog oss ut på ännu en underbar segel-tur runt San Franciscos bay. Denna gång var det mer folk på båten så det blev lite mer party. Vi hade även seglen uppe så det blev lite mer känsla i det hela. Tillbaka på fast land igen var det bara att ladda om inför en utekväll i stan. Vi gick ut och käkade middag på ett Thai ställe, och sen började partyt. Först gick vi till en bar/klubb i North Beach, där vi mötte upp med de andra som hade vart med tidigare på båten. Sen frågade Javier och Jordan om Sara och jag ville med till en annan klubb, såklart ville vi så vi hängde på. Tog taxin, har inte en aning om vart denna klubb låg men kändes som att det var närmare downtown. Det stod att biljetterna var slutsålda men det fixade Jordan som redan hade några. Det var DJ'arna The Twelves som spelade och det var så mycket party! Sen när vi fick reda på att klubben stängde fyra, blev det ju såklart ännu mer ös. Hade så sjukt roligt! Är så mycket mer bättre att gå ut i stan än vad det är att gå ut här i krokarna, där man mesta delen av tiden stöter på den äldre generationen. Medan folket i stan är så mycket mer hippt! I Love It!




Inte så jätte fräsch men vad gör det när man har så jäkla kul!


RSS 2.0