Poetry night

Igår, onsdag frågade Annikas kompis, Meral om vi ville följa med henne och några andra kompisar till Oakland på poetri kväll. Det var riktigt grymt, baren som vi var i var fullproppad så det var svårt att se de som framträdde. Majoriteten av folket som var där inne var mörka, det kändes lite skumt i början med man vande sig efter ett tag. Det var lite svårt att höra allt de sa, eftersom de pratade så fort men man förstod innehållet. Har aldrig varit på något sådant förut så det var en kul upplevelse. Vi stannade inte hela kvällen eftersom vi inte hade några bra platser, istället åkte vi till en restaurang i närheten. Några i vårt gäng hade tipsat om våfflor och kyckling tillsammans så vi åkte dit för att prova det. Jag vågade dock inte prova det i samma tugga, känns bara fel. Jag fick nöja mig med att bara ha det på samma tallrik, vilket också känns fel men. Man måste ju amerikanisera sig under tiden man är här.

Imorse blev jag bjuden på bagels av M som hon hade köpt från Noah's NY Bagles, riktigt gott! Delade på en Toasted cinnamon bagel with creamcheese och en chocolate coffe cake with chocolatechips med Ad. Mums!


Sushi + Bio = SB ?

Idag efter jobbet åkte jag till Dublin och mötte upp med Mariana på Sushi stället, beställde det jag hade förra gången plus en hand-rullad 49Er, aah vad gott det är! Kan inte förstå att jag aldrig provade det hemma i sverige, gick verkligen miste om smakupplevelser innan jag kom ht alltså! Efter middagen åkte vi till Hacienda för att gå på bio, vi såg SALT, som precis har kommit ut här. Riktigt grym film! Jag har fortfarande en gratisbiljett som jag har fått från medlemskortet, har inte kunnat använda den än eftersom den inte gäller för "nysläppta" filmer. Får masa mig dit och titta på någon film som har varit uppe ett tag istället. Efter bion var Mariana tvungen att åka hem, men jag kände för att vara ute ett tag till så hörde med Annika vad hon gjorde, vi möttes upp på SB för en snabb-kvälls-kaffe och lite snack. Vi ska försöka åka till mallet imorgon för lite shopping, wihoo. Riktigt härlig dag idag!


Hann även med lite shopping idag under tiden då B var hos tutor,
köpte det blåa o gröna nagellacket plus ett efterlängtat läderbälte


25 juli, 2010

Jag vaknade av att B hoppade runt och ställde tusen frågor, runt kl 8 på morgonen. Jag försökte få sova lite längre men det var inte det lättaste, när jag väl somnade började han hålla på igen så kl 9 gick jag upp för att göra alla morgon sysslor. Vi chillade lite hemma och försökte planera ut vad vi skulle hitta på under dagen. Det är väldigt svårt att få båda två att komma överrens om vad vi skulle göra, den ena vill till ett ställe medan den andre inte alls vill dit utan istället vill åka någon annan stans. Senare pratade jag med F och han gav som förslag att jag skulle ta med dem och åka och Bowla i Livermore, så det fick det bli! När vi kom dit började vi med att äta pizza, eftersom vi inte hade ätit lunch än. Och sen var det bara att börja spela, riktigt skoj! Var ett tag sedan jag spelade så det var kul.

F&M kom hem senare än vad de hade tänkt, trafiken var tydligen riktigt hemsk! Det tog nästan 7 timmar för dem att åka hem när det egentligen tar runt ca 3 1/2, usch vad segt att behöva sitta i så mycket trafik! De köpte med sig mexican mat så vi åt en senare middag, efter det åkte jag och träffade Annika en sväng på SB. Behövde komma ut lite och bara ta det lugnt. Det har varit en intensiv helg men det gick riktigt bra att ha hand om dem, men det ska bli skönt att få en hel helg av nästa helg.


Strike a pose


24 juli, 2010

Kom hem runt kl 6 på morgonen, tittade till alla djuren innan jag tillsist kunde få krypa ner i sängen för några timmars sömn. Annika följde med hem och sov över, känndes lite läskigt att sova själv i huset. Vaknade igen halv 10, duschade och vattnade alla blommor, matade djuren os.v. Sen vaknade Annika och vi käkade frukost och packade ihop lunch och snack inför några timmar vid poolen i Ruby Hill. Det var riktigt härligt att åka upp tid och vara softa istället för att behöva passa upp på ungarna hela tiden. Var där vi några timmar sedan åkte vi och plockade upp ungarna igen, (de var också i Ruby Hill så vi behövde inte åka så långt för att hämta dem). Annika stannade ett tag hemma hos oss, senare under eftermiddan åkte ungarna och jag och åt middag på Red Robin. Vi hade återigen en riktigt rolig middag, ungarna blir på något konstigt humör så man skrattar hela tiden. Efter det åkte vi hem, kikade på någon film på teven och sedan gick vi och la oss. Jag och B sov i lekrummet igen, som vi alla hade gjort i torsdags natt, medan Ad sov i föräldrarnas rum.


Dags för ett dopp snart kanske?


Juli 23, 2010

Jag jobbar i princip under hela helgen eftersom F&M är i Tahoe på semester. Jag är dock ledig under fredag kväll fram till runt kl 3 på lördag eftermiddag, då barnen har sleepover och sedan simtävling under lördagen som jag inte behöver vara med på. Deras kompisars föräldrar kunde ta med dem dit. Jag lämnade av ungarna halv 8 och sedan var jag alltså ledig, så åkte och handlade lite saker inför kvällen. Senare kom Annika och vi började göra oss iordning för en utekväll, lyssnade på musik, drack vin och åt chips. Vi drog till Walnut Creek denna gång, det är riktigt mysigt där borta. Först provade vi gå in på en reopening club men de tog inte emot mitt legg utan att ha pass med, vilket är rätt störande. Efter det träffade vi några killar som sa att det fanns en bra bar i närheten så vi drog dit och kikade, men det var alldeles för mycket folk. Vi bestämde oss för att följa med dem till en annan club, Vice som låg lite längre bort. Det var kul att komma ut och se någonting nytt, det har känts som att allting har varit så lika på sistonde, samma mönster hela tiden. Killarna som vi träffade kände de som ägde klubben så vi fick lite gratis drinkar, alltid lika kul!


Ad "öppnade" en bar under dagen där hon gjorde
smoothies, lemonade drinkar, milkshakes m.m. för 25 cent st,
så köpte en smoothie av henne, riktigt god!






Det hade börjat ljusna när vi var påväg hemåt,
efter lite efterfest & Jack in the Box drive thru


WOW!!

Hela veckan kommer vi åka iväg på tidig morgon simträning, så det blir ingen sovmorgon här inte! Men det är ändå rätt skönt att ha det tidigt så man får det gjort och nu behöver jag inte åka dit två ggr per dag heller. M kom hem tidigare under måndagen och frågade om vi ville med och golfa lite på banan som vi bor granne med. Jag och B följde med, det gick riktigt dåligt i början. Vet inte hur många bollar jag missade, det var lite pinsamt! Sedanbörjade jag iallafall träffa bollarna, ibland någorlunda bra men för det mesta for de åt alla möjliga håll. Mo slutet fick jag in fler och fler bra, raka bollar, fick till och med in två kanon slag i rad och M var riktigt nöjd över mig och jag var helt förvånad. Efter slagen på ranchen, gick vi och slog bollar till greenen. M gjorde en "Hole in one" en gång och jag fick in några bra bllar som stannade ganska nära hålet. Sedan gick vi och puttade, det är lite krångligt att veta hur mycket man ska ta i. Jag hade lite problem med det, så mina bollar (om de missade hålet) kom alldeles för långt bort för att nästa putt skulle bli bra. M säger hela tiden att om jag tränar mer kommer jag bli en riktigt bra golfare, så himla kul att höra! Får försöka lägga ner tid på det, skulle vara riktigt grymt att vara bra på golf!

På tisdags kvällen skulle familjen iväg på avslutnings middag med swimteamet borta vid Ruby Hills Dining Golf House och de frågade om jag ville bli med. Jag hade inte gjort upp några planer så jag följde med dem. OMG, vad fint det var där inne!! Helt otroligt, det var som i de där lyxhusen som man ser på teven! Skyhögt i tak, oändligt mycket fönster, stora entré dörrar, enorm trappa och toaletterna var bara det i en klass för sig. Jag berättade för M om hur fint jag tyckte det var och hon sa att det är såhär det är runt människor som golfar. Hon har berättat för mig tidigare att om man kommer in i golfvärlden och träffar de människor som är där öppnas automatiskt så mycket fler dörrar med möjligheter. Maten och efterrätten var inte helt fel den heller!

Jag är så otroligt lycklig att jag gjorde det här, jag har lärt mig hur mycket som helst både om mig själv och om helt nya andra saker i livet!


Var tvungen att ta något kort härifrån och toaletten var enda stället
där jag var någorlunda ensam,
så fick ta fram kameran och smygfota lite


Husena i Ruby Hill är fantastiska!


Sunday.

Under söndagen jobbade jag mellan 11-4, vi tittade på Twilight och allmänt bara slöade här hemma. Senare kom Mariana hit, hon skulle visa mig hur man gör en typisk brasiliansk chokladtårta. Ungarna blev helt till sig och ville smaka på smeten hela tiden, tillsist blev den äntligen klar och det var bara att njuta!! Annika kom förbi en sväng och fick smaka lite tårta också. Hon stannade även kvar lite senare och vi tittade på Remember Me, som jag hade hyrd från Safeway. (Det kostar ca $ 1 att hyra film och det är ändå rätt nya filmer, så det är toppen). Filmen var riktigt sorlig, slutade inte riktigt som man hade tänkt sig som de flesta filmer brukar göra.

Idag sa M att hon och F hade pratat och hon frågade mig om jag ville förlänga mitt år med 6 månader. Det var riktigt roligt att höra! Då vet man ju att man gör ett bra jobb och att de är nöjda med mig. Jag sa att jag skulle tänka på det, jag har ju liksom ingen som helst aning om vad jag ska göra med mitt liv efteråt. Men det är inget beslut som måste tas nu, utan det är ett bra tag tills man ska ha bestämt sig så jag har tid att fundera ut hur jag ska göra. Måste prata med familjen hemma om det och se vad de säger.


Lite smått förvirrad, vad kommer hända framöver..?


Santa Cruz !

Yes äntligen kom jag iväg till havet och stranden!! Det var helt sjukt! Riktigt vackert. Åkte dit med Ali och Mayra, vi åkte under förmiddagen för att hinna spendera mer timmar i solen, även fast vi kom iväg i bra tid hade trafiken ändå hunnit bli störande så det tog lite längre än vad vi hade trott att komma dit. Iallafall anlände vi till Santa Cruz, runt 11-11.30 och då var det fortfarande lite molnigt så vi käkade pizza som vi hade köpt med till lunch och sedan låg vi och chillade och läste magazines med kläderna på. Efter ett tag blev det varmare och molnen försvann så vi bytte om till bikinis och började sola på rikigt. Sedan gick vi upp mot Broadwalken, som tydligen är en av de äldsta på västkusten för att köpa något att dricka. Vi ville ha margaritas men vi fann det inte någonstans så istället blev det öl för Mayra och smirnoff ice för mig och Ali. Vi gick hela broadwalken och kikade i affärerna och kollade på alla karuseller. Jag köpte ett nytt shotglas till min lilla samling och en aloe vera gel eftersom mina ben hade börjat svida lite. Efter det gick vi tillbaka till stranden och solade lite till sedan tog vi en promenad längs strandkanten bort mot piren och alla vollybollnät. Nästa gång skulle det vara kul att ta med sig en boll och spela lite. Efter ett tag märker Ali och jag att vi har bränt oss riktigt rejält på undersidan av våra ben, jag har en riktigt fin linje efter mina shorts. Det tog nästan duppelt så mycket när det var molnigt än när solen var framme, eftersom jag har bara märken från när jag fortfarande hade kläder på mig. Tur att jag köpte aloe veran, vet inte hur många gånger jag har smörjt in mina ben med den. Usch det gör väldigt ont, har aldrig varit riktigt solbränd förut men nu så.. Om man bortser från våra små brännskador var det annars riktigt underbart!! Det är ju det här man har sett på tv och bara drömt sig bort till och nu är jag här och lever ut mina drömmar!

Vi stannade hela dagen i Santa Cruz, vi hade egentlien tänkt åka lite karuseller men pga ömmande ben bestämde vi oss för att det var bättre att ta det en annan gång istället. Vi åt middagt på piren på en ritigt mysig restaurang med fin utsikt över havet ochde hus som låg precis vid strankanten.


Mayra & Ali,
Precis när vi kom hit, käkar pizza som vi hade köpt med oss


Här skulle det inte vara helt fel att ha sitt hus


En båt skulle ju inte heller vara helt fel att ha,
piren i bakgrunden


Alla karuseller och Broadwalken


Mayra


Lovely!!


Fredag.

Idag åkte vi iväg tidigt på simträning eftersom Ad gick sista dagen i sommarskolan igår och därför kunde hon nu vara med på den tidiga träningen. Efteråt åkte vi till Downtown Livermore eftersom det var ett gäng från simträningen som skulle träffas där och gå på bio tillsammans. (Det var egentligen sista dagen för simträningar idag men de barn som hade klarat sig till The Championship's nästa vecka har fortfarande en vecka kvar med träningar, och både Ad och B klarade sig). Filmen vi såg var Despicable Me, den var faktiskt rolig så det var kul att titta på. Senare under dagen blev det mer körningar, barnen hade haft en sleepover med deras kusin så vi körde och mötte upp hans mamma halvägs hem till dem, sedan åkte vi och plockade upp andra kompisar som skulle spendera natten hemma hos oss. Det är full rulle hela tiden!

Under kvällen åkte jag till Annika, vi hade inte riktigt bestämt oss för vi skulle hitta på. Jag träffade Annikas familjs nya au pair, Laura som kom för någon dag sedan. Alltid kul och bra att träffa nytt folk, så man får lite större umgängeskrets här. Vi satt och snackade ett tag, sen drog jag och Annika iväg till Sapphire en sväng för att kika läget där borta. Börjar bli lite små-tråkigt att gå ut här nu, det är i princip alltid samma folk. Måste ta tag i det och försöka gå ut i SF snart igen och gå på de fina klubbarna ju, haha! Efteråt blev det vlbehövligt nattkäk på BK!!


Måste bara visa middagen som jag och M hjälptes åt att laga igår,
Fisk, ris med starksås och papaya-mix och sparris.
Riktigt gott vart det!


Det kom faktiskt lite mer folk senare under kvällen


Vi kikade öbi en sväng på en bar som ligger i närhten av Sapphire


Onsdag!!

I måndags åkte jag och Annika till Target en sväng efter att vi slutade, jag hade fått ett present kort på 100 $ där efter att ha "rekomenderat" en annan familj här att välja Cultural Care. Köpte en ny bikini, shorts, en cardigan och ett par flipflops. Senare åkte vi till Hacienda köpte mat och gick och kollade vilka filmer de spelade på bion, det var dock ingen som vi ville se så vi drog hem till Annika istället och kollade på tv och åt vår medköpta mat plus lite choklad.

Igår träffade jag en tysk au pair, Lisa på SB. Vi träffades på mötet i söndags och bestämde oss för att ses igen under veckan. Hon ör verkligen jätte trevligt, det tråkiga är bara att hon kommer åka hem om sex veckor. Hon har redan vart här i ett år snart men den första tiden bodde hon i L.A, sen bytte hon familj och kom hit men hon har bara vart här i några veckor. Hon pratade på att efter hon jobbat klart här ska hon åka ner till L.A och hälsa på sina kompisar och hon sa att jag kunde får komma över någon weekend. Åh vad roligt det skulle vara!

Idag behövde M hjälp med att skjutsa Ad till skolan så det blev tidi morgon för mig idag. Annars har jag inte haft allt för mycket att göra, har haft lite extra tid och kollat igenom en hel bunt med skvallertidningar.


Morgonkaffe och skvallertidnigar,
bra start på dagen!


Söndag

Idag var det au pair möte i San Ramon, vi skulle ha genomgång av vattensäkerhet och därför var mötet vid en pool så vi kunde stanna kvar och simma efteråt om vi ville. Jag hade aldrig brytt mig om att skriva ut vägbeskrivningarna så jag frågade Mariana om hon visste vägen, så jag följde efter henne. Men det visade sig tydligen att hon hade haft fel vägbeskrivning eller något för vi virrade bort oss, tillsist kom vi till någon golfbana där vi kunde fråga personalen i shopen om hjälp. Efter ännu lite bilåkande kom vi äntligen fram till poolen ca 40 min försenade, vi hade missat själva genomgången så när vi kom började de andra au pairerna bada eller åka hem. Jag och Mayra stannade i ca 20 min medan Mariana åkte hem till Annika för att plugga. Vi hade från början tänkt stanna längre men Mayra hade precis fått veta att hon skulle jobba extra senare så hon behövde åka hem, då åkte jag också till Annika och hängde där ett tag. Käkade lakrits och choklad som hon hade köpt med sig från Sverige - mm, vad lycklig jag vart!

Sedan jobbade jag också i någon timme, M&F var ute och golfade och behövde hjälp med att hämta barnen hos varsin playdate. Så jag plockade upp dem och sedan åkte vi och köpte middag till dem. Senare under kvällen åkte jag återigen till Annikas hus, hon är ensam hemma under några dagar då hennes familj är på semester. Jag tog med mig resterna av kladdkakan och hyrde en film - He's just not that in to you. Annikas granne var där och fixade Annikas naglar, hon hade jobbat med på någon skönhets salong så hon kan i princip allting. Senare hjälpte hon mig att ha i färg i håret (som jag hade köpt med) och sedan klippte hon Annika och mig. Klippte lugg igen och topparna, vilket var riktigt behövligt. Det var riktigt gulligt av henne! Senare blev det film och svenskt godis!

Last girl on earth tour

Efter att vi hade vunnit det sista racet var det dags för oss att åka hem, F kom och plockade upp oss. (De är så himla snälla, är verkligen glad och tacksam för att jag har haft sådan tur). Mayra följde med hem till oss en sväng, där bestämde vi oss för att i sista minuten boka biljetter till Rihannas konsert som skulle hållas under samma kväll i Mountain View som ligger ca 30 min härifrån. Tillsist ordandes allt, efter att F hade hjälpt oss och vi hade bokat 3 biljetter, eftersom Annika kom tillbaka till USA idag så ville hon följa med. Hon hade inte kommit hem än så jag plockade upp henne på bartstationen medan Mayra åkte hem en sväng för att fixa iordning sig, vi hade inte alls mycket tid på oss eftersom konserten skulle börja 7.30. Efter att jag hade hämtat Annika åkte vi hem till hennes hus, hon bytte kläder (vilket inte var det lättaste eftersom hon hade inte fått tillbaka resväskan än, den skulle komma senare under kvällen), sedan åkte vi och plockade upp Mayra vid Safeway och sedan kom vi tillsist iväg. Vi kom inte dit i tid, vi kom precis som Kesha hade slutat förspela, vilket var lite tråkigt hade ju varit extra grymt om man hade fått se henne också. Vi passade på att köpa lite mat och gå på toaletten innan Rihanna började. OMG säger jag bara!! AAAH, vad Grymt det var, vilken stämning! Det var helt otroligt. Filmade och tog kort, korten blev dock inte särskilt bra så det var bra att få lite inspelningar också. Min kamera hade ju oturligt nog väldigt lite batterier kvar men jag hann iallafall få med några filmer.

RIHANNA LIVE! check


Magiskt,



The Fair - Again

M hade köpt en extra biljett till mig och eftersom sista dagen av the fair var på söndag tänkte jag att jag borde passa på att gå under lördagen. Jag frågade Mayra om hon ville följa med mig och det ville hon, så vi åkte dit runt kl 12, köpte varsitt åkband och åkte massor av karuseller. Provade på nästan alla som jag inte hade gjort förra gången, vi hade riktigt roligt! Senare mötte vi upp M's mamma, vi hade planerat att vi skulle gå och se på hästkapplöpningarna och eftersom varken Mayra eller jag hade varit på något förut skulle hon hjälpa oss och visa oss hur man gör. Hon visade och berättade hur allt fungerade, vi tittade på de hästar som skulle vara med under loppet och sedan fick vi bestämma en som vi trodde skulle vinna. Sen gick vi och satsade pengar på den hästen, vi gjorde den enkla varianten och bara bestämde vem som vi trodde skulle vinna, annars kan man krångla till det och gissa vem som ska komma 2:a och 3:a osv. men eftersom vi var nybörjare satsade vi bara på en. Vi kikade på fyra race, satsade på tre av dem, var nära att vinna på första försöket då den hästen som vi hade satsat på kom in på en andra plats. Sen gick det mindre bra men sista racet gick det hem! Vår häst (nr 1) kom in på första plats och vi vann 20 $ var, och vi hade satsat 2 $, så vi blev överlyckliga! Det var riktigt, riktigt kul! Man måste satsa på någon av hästarna annars är det inte lika kul upptäckte vi. Åh vilken känsla det var när vi vann, nu vill jag bara göra det fler ggr. Synd bara att detta håller på bara en gång per år..


Första racet, inte vår vinnar häst alltså.
Här leds alla hästar runt och förbereds innan racen,


Efter ett tag kommer även alla jockey's ut för att sitta upp på hästarna,


Vår vinnare!! :)







Uppdatering...

Ojoj, shit hänger inte med för fem öre!! Dagarna bara försvinner.
I fredags bakade jag iallafall min första amerikansk-gjorda kladdkaka och bjöd ungarna på och det gillade det riktigt mycket!! Och jag med för den delen, den smakade precis som hemma. Pratade med pappa, mamma och Oskar på skype under dagen också, har inte pratat med dem på hur länge som helst så det kändes bra! Få lite uppdatering om vad som händer där hemma. Här har jag bytt ut mitt veckliga schema lite grann, jag går mer och mer sällan till gymmet, haha! Istället hittar jag på andra, roliga saker att göra som t.ex lite shopping, hyr billiga filmer för 1 $ styck från Safeway, hänger med kompisarna osv. Nu brukar de genomsnittliga gymbesöken ligga på 1 gång / vecka... Hmm, funderar skarpt på att säga upp mitt medlemsskap och spara pengarna och istället gå ut på mer promenader/joggingsrundor plus att vi faktiskt har lite träningsredskap här hemma...

Under fredagskvällen gjorde jag inte något speciellt, var bjuden på party hos en bekant men ingen av mina kompisar kunde gå så jag ville inte gå dit ensam. Familjen var inte hemma, de var på bio så jag var ensam hemma ett tag sen åkte jag och köpte lite nödvändiga saker.


4th of July

Idag är alltså USA's självstänighetsdag vilket firas riktigt mycket här. Familjen skulle åka till Dixon till deras faster som skulle ha party igen. Kusinerna skulle också åka dit, de sov över här ännu en natt men de åkte hem tidigt under morgonen för att fixa iordning maten som de skulle ta med. M skulle göra en stor portion av salsa och ta med hemifrån, vilket jag hjälpte henne med. Jag hade egentligen inte räknat med att följa med dem den här gången eftersom det är Magnus sista helg här, men han hade inte längre någon telefon vilket gjorde att det var rätt svårt att få tag i honom så vi kunde inte bestämma något. Därför valde jag att följa med familjen istället och vara med på ännu ett bbq party fast denna gång med en pool inräknat. När vi kom dit softade vi såklart i poolen, jobbade på brännan, åt mat, drack drinkar osv. riktigt, riktigt chill! Så himla underbart! Senare bestämde vi oss för att titta på Alice i Underlandet, så alla kröp upp i soffan men ingen orkade se klart hela filmen alla satt och halvslumrade så vi bestämde oss för att ta natten och se klart filmen nästa dag istället.

På söndagen stannade vi kvar lite längre än vad vi hade tänkt från början, vi kom hem runt halv 7 någon gång. (Jag körde både dit och tillbaka, F kom på att jag är en s.k. Chau-pair, eftersom jag kör så mycket som jag gör) Så ännu en dag bestod av solande och badande, det gäller att passa på när man väl har en pool. När vi kom hem igen chillade jag lite på rummet, sen kom ad in och vi läste skvallertidnignar tillsammans och tittade på tv. Det har varit en lång helg med mycket festande och för mycket god mat, M sa att hon bara skulle äta grönsaker i två veckor och jag tror jag hänger på den filosofin också. Måste vila magen från alla sötsaker. Det var riktigt kul att bara umgås med familjen också, känns som att man har kommit dem närmare genom att umgås med dem på fritiden också.


Min första S'more,
man grillar marshmallows, tar ett kex, lägger choklad & marshmellowsen på det och sen toppar man med ett till kex. Mumsigt!




The Fair

B kom och väckte mig och sa att de skulle äta cinnamon rolls till frukost, så jag masade mig upp ur sängen och fixade till mig lite måste ju se någorlunda ut nu när huset är fullt med folk. Vi har hur mycket matrester som helst kvar sen igår så jag värmde upp ribs och tog lite pasta sallad och till efterrätt fick det bli kanelbulle. Medan jag fixade iordning frukosten höll F och hans bästa kompis (som tydligen var en jättebra brottare) på att försöka brotta ner mig, vilket de lyckades med hela tiden så det tog lite längre tid innan jag fick i mig maten. Efter någon timme var alla tillslut klara och vi kunde bege oss till the fair, vi fick skjuts dit så vi slapp gå även fast det inte är speciellt långt var det ändå skönt att få "spara" på stegen. Vi köpte åkband där inne så vi kunde åka precis hur många karuseller som helst, de hade även många för oss äldre så det var inte bara barn karuseller som det är hemma. Vi åkte hur mycket som helst, sen käkade vi, tittade på saker, åkte mer och hade en jätte trevlig stund! Jag stannade även hemma denna kväll, hade tänk gå ut med Mariana senare men när vi kom tillbaka efter en hel dag i solen och massa gående orkade jag helt enkelt inte. Så jag stannade hemma istället, barnen, H och jag åkte ner till downtown och kikade runt lite sedan gick vi och köpte yoghurts-glass med massa onyttigheter till topping och satte oss ute i det fina vädret för att njuta lite. Senare bestämde sig två av kusinerna H och J och jag för att ännu en gång bege oss till tivolit eftersom det stänger inte förrän kl 10 på kvällen och eftersom vi hade åkband och stämplar sen tidigare var det bara att åka dit och gå in.


Det här var barn-sektionen,
H och jag åkte en utkiksgrej det första vi gjorde,


Här är utsikten över galopp/ golfbanan,
vi bor bakom den på andra sidan..
Det är här hästracen hålls


Måste ju passa på att åka sån karusell som är med
i alla amerikanska filmer när de går på tivoli


Fair by night,
jag åkte nog lite för mycket snurr saker
för jäklar vad yr jag vart..





Fredag kväll

Under eftermiddan hjälpte jag till lite i köket med att fixa iordning det vi skulle äta senare under kvällen, efter jag var klar med att köra bil för dagen bjöd M på vin eftersom jag hade bestämt mig för att stanna hemma med familjen, deras kusiner och vänner som de hade bjudit över. Alla på vår gata hade tagit ut bord och stolar och höll på att grillade på framsidan av alla hus, så det blev liksom som en stor "grann bbq", när maten var klar åt vi den där ute och hade trevligt. Senare när det hade blivi mörkt satte sig alla mitt ute på gatan i varsin stol med vama kläder för att titta på när fyrverkerierna började som de sköt från "the fair" som ligger precis i närheten. Det var helt perfekt, jättefint att titta på! Sista delen av det var helt magiskt, vi trodde aldrig att det skulle sluta, det blev bara mer och mer hela tiden och alla bara skrattade! Det var riktigt mysigt att sitta där ute och titta på. När det slutade tände vi våra egna tomtebloss som var hur långa som helst så det fortsätte lysa på vår gata ett litet tag till.

Vi spelade blijard och lyssnade på musik, alla är riktigt bra på det och de försöker hjälpa mig hela tiden. I början gjorde jag bra ifrån mig men sen blev jag bara sämre och sämre så det var lite pinsamt. Jag får fösöka täna i smyg så jag är jättebra nästa gång vi ska spela.

Runt kl 12 på natten bestämde vi oss för att ge oss ut och TP:a någon av våra grannar, alltså kasta/snurra/vira massor av toalett papper överallt på framsidan av deras hus. Vi var ca 13 personer med varsin toalettrulle, smög ut på gatan och vidare mot huset som vi hade valt ut. Väl där efter många skratt på vägen började vi vårt jobb, ah vad roligt det var och det blev riktigt bra! Sedan var det bara att bege sig hemåt, fortfarande tvungna att vara tysta och hoppas på att ingen hade sett oss. Hemma igen fortsatte vi biljardspelandet långt in på natten, innan alla gick och la sig någonstans i huset.


Så himla dålig kvalitet, verkligeheten var obeskrivlig


Här får vi varsitt tomtebloss att leka med


"Light Show"


Nästan klara, ska bara finputsa lite


2 Juli

Idag fyller mamma år, Grattis! Hoppas du får en trevlig dag hemma i Sverige.

På fredagar har ungarna inget speciellt inplanerat så vi (Ad, B, Jag, F, E, deras syster och "nanny") åkte till en vattenpark i Livermore. Den är inte speciellt stor men det är ändå något att hålla dem sysselsätta med. De var riktigt kul och trevligt, eftersom de hade badvakter slapp vi "passa" på dem hela tiden så vi kunde själva chilla lite i solen. Vi var där i några timmar sen åkte vi hemåt igen och väl hemma hade redan barnens kusiner kommit så det var fullt hus och inge vila.


Förra sommaren i Kristinehamns skärgård


Imorse gjorde jag svenska scones för första gången,
de gillade det så det kommer jag fortsätta med


1 Juli

* Idag pratade jag med mina kära vänner hemma i Sverige, jag ringde upp Isabell och när hon svarar var nästan alla andra också där! Vilken lycka, aah vad roligt det var att få höra allas röster igen efter så länge! Det är först när man hör rösterna som man riktigt förstår att man är såpass långt ifrån varandra.. Men det kändes riktigt bra att få prata och höra hur allt är med dem där hemma <3

* Idag åkte Annika tillbaka hem till Sverige, men hon ska bara stanna hemma i ca 10 dagar för att sen komma tillbaka hit och stanna i 5 veckor. Jippi, så vi har fortfarande tid på oss att hitta på roliga saker. Däremot är det Magnus absolut sista helg här innan han åker hem nästa vecka, så vi måste garanterat hitta på något att göra!

* Kom på att den 22 juni har jag varit hät i exakt 3 månader, sjuukt! Det är 1/4 av hela tiden som jag kommer vara här...

* Idag har jag agerat chafför, körde totalt 4 ggr fram och tillbaka till Ruby Hill så det blev mycket bil-åkning för min del idag. Efter jobbet idag mötte jag upp Mariana i Hacienda sen åkte vi till Little Mad Fish för att käka Sushi, vågade beställa in något nytt denna gång och det är jag glad för, kanske har en ny favorit på gång. Senare kom även Fran (ännu en brasilianare) förbi och käkade med oss. Har träffat henne några gånger och hon är riktigt rolig! Efter shushin gick vi till Safeway en sväng och flamsade runt lite, skrattade hur mycket som helst åt princip ingenting.

* När jag kom hem igen möttes jag av en nyrakad Brewer, (familjens hund som har jättemycket hår, påminer om en isbjörn) och jag höll på att inte känna igen honom, han är verkligen riktigt liten under all päls. Sen hade de sparat lite längre hår runt huvudet så det ser mycket större ut än själva kroppen. Det såg riktigt roligt ut alltså!


"The Lion King Jr"
Spicy tuna, crabmeat, salmon, avocado m.m.



Eclipse

Igår onsdag, hade ungarna simtävling så jag fick köra dit dem och hjälpa dem eftersom M jobbade. Det var mycket att tänka på och mycket som skulle med men vi fixade det även om det vart lite stressigt på slutet innan vi väl kom iväg. Jag skulle även hjälpa till som funktionär åt M eftersom hon inte kunde komma när det startade. Jag fick hjälpa till och ta tid på simmarna, jag och två andra tog tiden på en "lane" , det är alltså tre personer som klockar en simmare sen räknar datorn ut medeltiden på vad vi tre hade och sen har de den "rätta" tiden. Vi behövde aldrig starta klockan utan det enda vi behövde göra var att trycka på stopp så fort de tog i kanten. Jag vart också sekriterare, och fick skriva upp tiden från ännu en timer som en av de andra skötte manuellt. De var inte alls svårt, roligt att få se hur det går till. Jag satt där i ca två timmar (halva tiden) innan M kom och jag kunde sluta. Stannade kvar ett tag, fick äta middag där och satt och pratade med M och barnen. Sedan drog jag till Hacienda, mötte upp Mariana på bion. Vi hade bestämt oss för att se Eclipse, tredje Twilight filmen. Den var helt okey, tycker den var bättre än vad tvåan var.. Kanske måste läsa böckerna för att få mer handling i allting, skulle ju passa på att läsa dem på engelska.


Köpte dessa häromdagen för ca 15 $ på Tj-Maxx,
alltid bra att ha


RSS 2.0