The Pride Festival - iregnbågensallafärger

Mariana sov över hos mig inatt eftersom vi skulle åka in till SF under dagen idag, så det var lättare att vara på samma ställe från början. Runt lunch tid kom vi till bart stationen och jag har aldrig sett så myck människor där, kön sträckte sig ända ut på gatan. Och väl på barten var det helt galet mycket människor som tur var är Pleasanton/Dublin första hållplatsen så vi fick iallafall sittplatser. När vi kom fram till SF mötte vi upp Mayra och ett gäng andra brasilianare. Först kikade vi lite på själva paraden, ojoj det var verkligen något att se! Heelt galet, kul att man har fått chansen att se det, det är ju bara en gång per år så det var verkligen tur att vi bestämde oss för att åka och kika på det. Efter ett tag gick vi in i Westfield mallet och käkade lunch, beställde pasta bolognese eftersom det var riktigt längesedan som jag har ätit det. Som efterrätt köpte Mariana och jag lite choklad på Godvia och sedan begav vi oss mot själva festen längre ner på gatan. Det var folk överallt, de ena mer ut/av-klädda än andra, det går liksom runt gamla gubbar helt nakna det är verkligen helt galet! Men alla är så glada och stämningen är riktigt lättsam så man bryr sig liksom inte utan man bara skrattar och har riktigt kul åt alla konstigheter som man ser. Vi stannade runt ett torg i några timmar, där alla dansade och hade super trevligt mitt på gatan. Solen stekte riktigt mycket i SF idag vilket vi inte hade räknat med, jag hade svarta jeans och tennisskor på mig och till att börja med en t-shirt men efter ett tag var jag bara tvungen att byta till ett linne som jag hade med mig. Det gjorde jag mitt uppe bland alltihopa men det är ju ändå ingen som bryr sig. Haha, det trodde jag aldrig att jag skulle göra men jag var bara tvungen eftersom jag höll på att dö av värmeslag.

Efter några timmars festande började vi bli lite sega så Mariana och jag bestämde oss för att ta barten hem, innan det passade jag på att köpa mig en hatt i en av ståndena på gatan. När vi kom till Dublin åkte vi hem till Annika en sväng som bjöd på rester från våran tårta och efter det blev det söndagsbio, vi såg The Grown Ups en riktigt rolig film, Mariana fixade gratis biljetter igen så det passade mig perfekt eftersom jag inte har alltför mycket pengar kvar efter all shopping. Efteråt blev det en snabbkaffe på SB och sedan tog vi kvällen.

När jag svänger upp på vår gata ser jag några killar komma från vårt hus och sen när jag kommer närmare ser jag att det hänger fullt med toapapper överallt, i träden, buskarna, väggarna - det fanns överallt, så det är bara att börja städa bort det imorgon.. Sedan fick jag en annan överraskning när jag kom innanför dörren, B ville visa mig något uppe i tvättrummet och i en bur satt det en liten kanin. (Jag visste redan om att de hade köpt en kanin eftersom M smsade mig om det tidigare men ungarna ville överraska mig) Gud vad söt den är, den påminner lite om en kanin som jag hade när jag var liten.

Det har varit en riktigt rolig söndag idag med massa nya upplevelser!! Allting kan sammanfattas som TOTAL-GALET men du kommer garanterat skratta och ha en känsla av att allting är toppen just precis som det är eftersom ingen riktigt bryr sig om någonting. Alla bara lever livet!


Under själva paraden


Man fick se både det ena och det andra...


De var inte riktigt så långa utan de hade höga klackar att gå runt i


"Legally Gay"


En del var riktigt påklädda...


...medan andra föredrog den enkla lösningen


Eftersom jag var med ett helt gäng Brasilianare, fick jag också stödja fotbolls vm


The Great Mall - Milpitas

Idag bar det iväg till Milpitas för lite shopping (som blev lite för mycket än vad som var tänkt från början), köpcentrumet ligger på vägen till Great America så det var lätt att hitta och det gick rätt snabbt att komma dit. Det är verkligen flyt att jag får använda min bil under helgerna också, det gör allt så mycket lättare! Mayra och några andra brasilianare kom också dit senare så vi stötte på dem några gånger.  Shoppingen var super, det är ett outlet mall så man vill ju bara köpa allt man ser eftersom de är väldigt mycket billigare än vad det är i vårt mall! Allt som allt tror jag att jag köpte runt 12 nya saker men det fanns fortfarande massor av kläder som jag vill ha, därför funderar jag på att åka dit igen om någon helg. Vi spenderade verkligen en hel-dag där borta så när vi kom hem igen var det bara att börja fixa sig iordning inför kvällen.

Vi (Annika, Isabel, Mariana och jag) hade planerat att åka till San José och gå till WET, som skulle ha reopening ikväll. MEN när vi väl kommer dit ser vi inte en enda själ i nrhetenav ingången så vi frågar vakterna och de säger att WET tyvärr inte kunde öppna p.g.a något tillstånd som de inte hade fått. Där står vi nu utan att veta vad vi ska göra, vi får helt enkelt smida om våra planer och försöka hitta en annan club. Efter ett tips från vakterna, tog vi taxin till The Pearl men där kommer såklart inte jag in (vilket aldrig har hänt förut), så det var bara att dra vidare. Tillslut kom vi in på en bar i närheten, det var väl inte världens bästa ställe om man säger så. Majoriteten av alla människor där inne var antingen mexicanare, japaner eller svarta men vi fick göra det bästa av situationen och det blev faktsikt roligt. Tur att man har varandra då kvittar det liksom vart man är, det är bara att skratta åt alltihop istället.


Mariana, Jag & Isabel


Annika lånade Isabels ros och posade


Nya kjolen


Påväg hemåt


Midsommar

Idag är det fredag och svensk midsommar och Annika och jag hade planerat att vi skulle göra jordgubnbstårta och ägghalvor. Annika hade förberett med att göra tårtbottnen dagen innan så det var bara att garnera den när jag kom dit, jag skar upp jordgubbarna och Annika fixade med grädden. Slutade jobbet runt 7, hade skjutsat barnen till parken i Downtown eftersom familjen skulle gå på "konseren" som var där, det är olika band varje fredag som spelar under sommaren. Vi åkte dit tidigt under förmiddan för att lägga ut våra filtar och för att få en bra plats. Vi kom dit runt 9 men ändå var det redan fullt med filtar utspridda. Innan vi åkte dit igen på kvällen, tog vi svängen förbi Hi Tech Burrito för att snabbt fixa med middan. Jag hade gärna viljat stanna kvar men eftersom det var midsommar och vi skulle ordna med tårtan åkte jag till Annika när M & F senare kom till parken. Ägghalvorna och tårtan blev riktigt, riktigt bra!

Senare åkte vi till Livermore, hem till Erin som hade bjuit med oss på en utekväll. Jag körde ikväll eftersom vi även ska ut i morgon fast i San José denna gång. Först gick vi till Sapphire men där var det inte särskillt bra drag så vi drog vidare till en bar i närheten där det var betydligt mer folk!



Innan vi drog ut i Livermore,
träffade två tjejkompisar till Erin, alltid kul att träffa nytt folk


Partysugen


Kvällens chaffis


Torsdag, hemmakväll

Idag har jag spenderat den mesta utav tiden i bilen, har gjort många vändor fram och tillbaka och hit och dit. Skjutsade B till simträningen, efter det plockade vi upp Ad för att sedan lämna av B hos en playdate. Ad och jag hade lite ärenden som vi var tvungna att fixa men innan det käkade vi lunch på Subway, vi var borta i några timmar och när vi kom tillbaka hem igen var det inte länge tills jag skulle åka och hämta B igen. Plus att det behövdes handlas lite så passade på att göra det i samma vända. När det var klart droppade jag av B och matvarorna hemma för att sedan skjutsa Ad på hennes simträning, väl där fick jag lite tid över. Satt och läste lite samtidigt som jag höll ett öga på när hon simmade. När vi kom tillbaka hem hade M gjort iording middagen så det var bara att slå sig ner och äta, fick ett vinglas av henne eftersom jag sa att jag bara skulle stanna hemma ikväll. Jag sparade lite av vinet som jag sedan smuttade på samtidigt som jag kollade på True Blood och åt svensk choklad.


Njuuuter som bara den!


American Football

Idag onsdag bestämde sig Annika och jag för att åka till parken och försöka få in rätt-kast-teknik med en amerikansk fotboll. Tog med en hemifrån, dock ingen "riktig" som de har när de spelar utan en mindre mjukare boll som är mycket lättare att greppa. Vi måste ju börja lätt och sedan göra de svårare, annars skulle vi aldrig klara det. Innan parken svängde vi förbi Peet's coffe för lite vätska. Det var skönt att vara ute och göra något iställetför att åka direkt till gymmet och stänge in sig inomhus. Nu tog vi vara på det fina vädret mer, och det var riktigt mysit och super kul att prova på. Vi fick faktiskt in några riktigt bra kast alltså, det vi behöver träna mer på är nog att fånga bollen. Efteråt åkte vi till gymmet för mer träning, men det blev inte riktigt så seriöst så efter ett tag åkte vi till SB och mötte upp Mariana och Meral, (en kompis till Annika & Mariana som bor här) och satt där och pratade lite. Köpte inget kaffe denna gång utan det fick bli banan-sockerkaka med choklad chip.


Kaffe och bollen och vi mår finfint





Måste ju passa på att posera lite också





True Blood

Eftersom jag kom hem senare på söndag kväll, stannade hemma hos Annika ett tag, var det ingen vaken här hemma. Så jag skrev "F" på en lapp och satte den brevid kaviar tuben inne i kylskåpet, när jag gick upp i måndags sa M att hon tyckte det var jätt roligt det jag hade gjort och F bleb glad över presenten så det var lyckat.

Har haft riktigt mycket träningsvärk i benen de senaste dagarna men har ändå pallrat mig iväg till gymmet både i måndags och idag. Igår kom Annika hem hit och hälsade på, vi käkade left overs från M's goda fars dags - middag och Annika förde över lite musik från min dator till hennes Ipod. Under tiden var båda ungarna inne på mitt rum och härjade, de håller på och gör hyss hela tiden inne på mitt rum och det blev ju inte bättre av att Annika kom hit. De gömmer saker, knyter trådar över hela rummet, klistrar fast fullt med lappar m.m. och de har hur roligt som helst. När jag kom hem från gymmet och gick in i badrummet fick jag se att de hade hällt fullt av alla möjliga saker i toaletten så det skulle se ut som att någon hade spytt där i. Det såg riktigt vidrigt ut! Vet inte vart det får för sig allt? De vil att jag ska ge igen på dem så får försöka hitta på något bra sätt.


Har fått lånat Säsong 2 av Mariana,
så varenda kväll när jag kommer hem tittar jag på ett avsnitt.
Åhh vad bra det är, det är rätt ballt att de pratar svenska ibland också!


Aston Martin

Vi tog vägen förvi Concord på hemvägen, olyckligt nog stängde det nästan på en gång när vi kom dit. Vi hade inte ägnat en tanke åt att det var söndag och affärerna stänger runt 6-tiden. Vi hann kika inne på Forever 21 i ca 10 min innan det stängde. Som tur var hade Macy's öppet lite längre så vi kunde gå runt där och kika lite. - Fick tag på riktigt fina örhängen. Sedan skjutsade jag hem Annika, eftersom hon skulle jobba någon timme men det var ok att jag också kunde stanna där. När vi kom dit var grannarna ute och kikade på "nya bilen" från deras företag, Annika och jag fick sedan provåka enn varv runt kvarteret i samma typ av bil som de har i James Bond filmerna: Aston Martin - GRYMT eller vad?


Wiihoo


Mer än redo för att få provåka!


...

...


Söndag = IKEA

Idag ställde jag kl på 10, gick upp och åt frukost och sedan började jag hacka grönsaker som M behövde hjälp med till hennes special tacos som hon skulle göra, med musiken på full volym - allt går så mycket lättare då. När det var klart tog jag itu med disken, allt som allt gjorde jag 2 timmars jobb så nu blir det mer klirr i kassan. Passade på att ta en snabb promenad/jogg efter "arbetspasset", vilket gick väldigt tungt idag benen vägde mer än hela mig kändes det som. 

Senare under dagen åkte Annika och jag till vårt kära IKEA, känns nästan som att vara hemma i Sverige igen. Vi käkade nästan på en gång, Annika beställde de kära köttbullarna medan jag höll mig till laxen som smakade förvånansvärt bra. Sen kikade vi på grejerna, jag köpte ett glas för att ha mina sminkborstar i plus små förvaringsboxar att ha: smycken och nagellack i. Efter det gick vi till matavdelningen där det fick bli, choklad (!), tunnbrödsrullar och kaviar (en liten present till F, eftersom han tycker om det riktigt mycket) plus en "nygräddad" kanelbulle.


Smarrit!


Annika gillar läget


Vilket jag också gjorde,
klart man gör det när man får Sverige vibbar
 





 


Lördag

Jag vaknade av att Annika kom in genom dörren, hon hade ställt klockan och gått upp tidigt för att vara med på Bootcamp-passet kl 9 på morgonen, då kände jag mig lite halv dålig men jag får ta igen det där någon annan gång. Efter ett tag när jag hade piggnat till lite gick vi ner och gjorde brunch, Annika kokade ägg plus lite av vår pasta, stekte korvar och fixade grönsaker till det och kaffe på det. Efteråt segade vi bara framför datorn i några timmar innan vi tillslut masade oss ut ur huset och iväg till Ulta. Köpte lite kroppsvårdsprodukter och sen åkte jag hemåt, M frågade om jag hade lust att jobba någon timme imorgon med att hacka grönsaker till middagen som hon skulle göra inför Fars-dag, plus ifall jag kunde skjutsa ungarna till deras mormor ikväll. Såklart kunde jag göra det eftersom jag ändå inte hade någonting för mig. Det tog lite längre tid än planerat så när jag kom hem igen var jag riktigt hungrig, käkade lite snabb sen hoppade jag in i duschen och fixade mig innan jag återigen åkte hem till Annika. Mariana var redan där, vi hade bestämt oss för hemmakväll med glass, nybakta brownies, popcorn, film och choklad-martinis. Allt var riktigt gott, och det var hur mysigt som helst.


Annika rockar gärnet


Annika hade gjort en jättefin inbakad fläta i min lugg som jag hade under dagen,
när jag kom hem trodde Ad att det var ett hårband så hon försökte "ta bort" det
vilket hon alltså inte lyckades med..


Vi älskar True Blood


"U better watch out"



F r e d a g

Äntligen fredag igen, och nya äventyr väntar. Idag åkte jag och barnen till Great America och denna gång var det öppet så vi spenderade några timmar där inne. Allt gick riktigt bra och barnen skötte sig, vi hade super kul! Var lite nervös över hur jag skulle klara mig själv där inne med två ungar att hålla reda på men som sagt gick det alltså toppen. Det enda som var, var att vi hade lite problem med att finna bilen på parkeringen när vi skulle åka hem, men efter lite letande så fann vi den tillsist.

Under kvällen satsade Annika och jag först på att dra till Red Coats och bara hänga där lite, beställde in vin och samma dessert som förra gången. Det var riktigt mysigt! Senare blev vi sugna på att dra till Kharma för att få dansa av oss lite och tur var det, för när vi väl kom in där var det riktigt mycket folk! Det har aldrig varit så mycket folk där! Vi träffade några killar där som sa att de hade sett oss på Red Coats tidigare under kvällen, så vi hängde lite med dem och hade roligt. Blev bjudna på Jäger bombs, försa gången jag provade det och mm vad gott det var! De sa att de skulle åka in till SF under lördagen och vara med på The North Beach Festival och de ville att vi också skulle komma med dem. Det lät roligt så vi får se vad vi hittar på.. Jag hade egntligen tänkt åka hem och sova hemma inatt men det blev lite mer festande än vad som var tänkt från början så jag fick sova hos Annika.
Ikväll var det partyyy!!

1 6 : e J u n i

Idag fyller min pappa år, Grattis! Känns lite konstigt att inte vara hemma som man brukar vara men någon gång måste ju bli den första. Hoppas du haft en bra dag där hemma i Sverige iallafall!

Här har min dag varit bra, har gjort lite av varje b.la. hjälpt M inne på kontoret. Det är riktigt mycket som behövs göras där inne, idag visade hon mig hur man gör checkar på datorn. Känns roligt att få pröva på mer saker än att bara passa barnen hela dagarna, allt jag lär mig nu kommer jag verkligen ha nytta av senare! Framåt middagstid hjälptes vi åt i köket eftersom det är så mycket att göra nu när inte diskmaskinen fungerar, vi fixade all disk och sedan gjorde vi middagen som idag var stekt tonfisk med creme fraiche, jalapeño sås och coleslaw. Gick betydligt lättare och fortare att vara två samtidigt som det blir roligare.

Jag jobbade över ikväll eftersom F&M skulle iväg och spela Bocce, så idag har det blivit en hemmakväll för min del. Tittade på något avsnitt av 90201 samtidigt som barnen hade varsin playdate, efter det fick jag offra några minuter av min tid på stutsmattan med ungarna och sedan var det dags för kvällen för deras del. Allt gick lätt ikväll så det var skönt, och nu är det dags för mig att sova så jag är redo för nya tag imorgon!


Pappa & jag när vi var på skidsemester i sälen förra våren - 2009


I t a l i a n E v e n i n g

Igår måndag var det alltså första dagen på sommarlovet, därför började jag kl 9 istället och hade inte direkt så mycket att göra under dagen. Behövde inte se efter ungarna så mycket dels eftersom M är hemma från jobbet för att få ordning på kontoret här hemma och sen hade båda ungarna varsin sleepover hos deras kompisar. På förmiddan kunde jag åka och handla själv medan ungarna var kvar hemma. Under dagen blev det lite tvätt och mat förberedelser, senare på eftermiddan skjutsade jag Ad till hennes kompis i San Ramon och när jag kom tillbaka hem igen var jag i princip klar för dagen.

Då åkte jag upp till Annika, vi hade blivit bjudna till hennes granne (en dam vars föräldrar kommer från Italien)som skulle lära oss göra italiensk pasta helt från början. Jag kom dit lite senare än Annika så pasta degen var redan färdig-gjord så istället började vi göra iordning fyllnigen. Under tiden serverades det vin, "passa på att drick nu annars kommer det inte smaka lika gått sen när ni ska smaka" samtidigt som vi lyssnade på musik. När fyllningen var klar och degen hade stått i kylen ett tag var det bara att börja. Hon visade oss flera olika sätt att göra pastan på, bl.a: vanlig spaghetti, ravioli, tortellini och fjärilar. Efteråt när pastan var färdig ska den alltid läggas i kylen, även den som vi skulle änvända till middag senare. Det är bättre om den får vara i kylen ett litet tag innan den ska kokas, eftersom det annars är lätt att den går sönder. Lite senare fixade hon ihop pastan och en lätt pastasås och sedan var det dags för provsmakning, oh shit vad gott det var! Är verkligen glad över att jag fick chansen att vara med och se hur det går till när en som vet hur man gör pasta på det gamla viset utan några maskiner överhuvudtaget är med och visar och berättar allt. Det var riktigt, riktigt kul att få lära sig och det blev en jättemysig kväll!


Annika jobbar degen


Här gör vi Spaghetti!
Bara ett "vika" ner de upprullade bitarna så får man långa trådar


Mina första raviolis!


Nu är det bara att skära ut dem och sen är det klart


De är så himla söta!


Taadaa


Efter några timmars jobb fick vi tillsist smaka på vad vi hade åstakommit,
Mmmm!


S ö n d a g

Vaknade upp runt 11, strax efteråt får jag ett sms av Annika där hon undrar om vi ska dra till IKEA idag - såklart ville jag det men efter lite hjärnarbete bestämde vi oss för att softa vid poolen isället och ta IKEA en annan dag när vi har mer tid. Så det fick alltså bli softa-vid-poolen-dag-idag och det var inte helt fel det heller! Var där i någon timme och såklart brände jag mig lite på ryggen (där jag hade råkat missa när jag smörjde på solkrämen) - snyggt! Sedan blev vi sugna på något kallt så vi drog till Hacienda och köpte varsin smoothie på Jamba Juice, och där stötte vi även på Mariana och killen från fredags. Satt där och snackade ett tag sedan åkte vi hem till Annika igen för lite middagsvila - man blir riktigt sliten av att vara för mycket i solen alltså.

Hade au pair möte senare så Annika följde med ännu en gång till Hacienda, fast denna gång blev det glass på Cold Stone som vi blev bjudna på av Cultural Care och sedan bio. Vi valde att se A-team, rätt bra ganska lik The Losers som jag såg för inte allt för länge sedan. Ännu en söndag med bio, det börjar bli lite som en tradition! Men det är riktigt mysigt och söndag är ju lite lika med film så det passar perfekt.


Gamal bild från helgen då vi var inne och festade i SF


A p p l e b e e ' s

Framåt lördagskvällen mötte jag upp Annika vid Hacienda sen åkte vi Applebee's
där Annika hade fått sitt giftcard från förra helgens vinst.
Vi satt där och tog det lugnt, snackade och käkade appetizers och till det blev det öl och (strawberry margarita för mig) Har inte riktigt förstårr grejen med öl än.
Efter det blev det hemfärd, och tidig lördag kväll för vår del.


P i n a t a


Väl hemma var födelsedagskalaset i full gång,
de lekte massa lekar och sedan var det dags för pinatan.
Efter några slag råkade huvudet åka av så de fick knyta fast epet runt halsen istället.
Kanske inte är så barnvänligt men det var lite kul ändå


L ö r d a g

Idag är det alltså B's födelsedag och de skulle iväg och titta på film och sedan äta tårta på Cold Stone, de hade frågat innan om jag också ville följa med men jag hade inte riktigt bestämt mig så om jag ville med skulle de fixa bijett samma dag. Men eftersom det blev rätt sent igår tog jag lite sovmorgon idag istället. Sen åkte jag till mallet för lite shopping, köpte en sporttop och mys shorts på Victoria Secret, ett par byxor och en tunika på Forever 21 och en ny mascara på Sephora. Efter det åkte jag till en beauty salong och vaxade benen för första gången. Gjorde lite halvont ibland men hon sa att nästa gång kommer det inte kännas lika mycket plus att det kommer gå mycket fortare. Så om fyra veckor får jag åka dit igen, ska verkligen bli skönt att slippa bry sig om att raka benen i fortsättningen.

Det är riktigt, riktigt varmt nu och solen gassar på rätt ordentligt. Tror det är runt 32 C, så det skulle inte vara helt fel att ligga på beachen nu.


Gillas skarpt!


Fixade också till B's present innan jag åkte,






S i s t a S k o l d a g e n !

Idag hade jag inte alls speciellt mycket att göra, på eftermiddan åkte A till en kompis för sleepover och B hade playdate med grannarna så jag var ensam hemma i någon timme. Passade på chilla lite och satt ute i solen ett tag men där orkar man inte sitta alltför länge om man inte får svalka sig emellan. M skrev att vi skulle äta middag på Red Coats så jag och B åkte dit och mötte upp resten av familjen där. Var riktigt mysigt!

Hade inte riktigt planerat något inför kvällen men jag och Mariana möttes upp och bestämde oss för att ta ett glas vin i Downtown Pleasanton, tillsist hamnade vi på Red Coats - igen men den här gången satt vi vid uteserveringen. Satt där i någon timme och bara tog det lugnt och pratade och efter det drog vi till Sunshine Saloon som inte ligger långt där ifrån. Senare kom också en kille som Mariana hade träffat förra helgen dit med sin kompis, vi stannade kvar där ett tag men sen ville vi dra någon annan stans men ingen visste vart, efter mycket velande blev det slutligen Drive Thru Mc Donald's, som iofs var enda mat alternativet eftersom allt annat hade stängt. Det blev en rolig men rätt chill kväll och sådana behövs ibland också!


På vår väg genom Downtown stötte vi på de ena och det andra


Beställde även en brownie med glass o grädde
- kunde inte bli bättre


Inne på Sunshine




F ö r b e r e d e l s e r

Idag skjutsade jag ungarna till skolan och efter det var jag ledig fram till 12 eftersom B's klass hade någon field-day med föräldrarna så M skjutsade honom hem från skolan. Min förmiddag bestod mest i att slappa framför teven - igen. När de kom hem drog B och jag och käkade lunch på Subway och sedan beställde vi hans födelsedags tårta från Cold Stone. Senare under dagen gjorde jag rice crispy treats och fixade iordning lite frukt som B ska ta med till skolan imorgon och bjuda de andra eleverna på eftersom han fyller år.

Efter jobbet åkte jag och Isabel äntligen och lämnade tillbaka våra skor, ett par av de jag beställde för någon vecka sedan var för stora så nu får vi lite pengar tillbaka istället. Sedan blev det ännu en dag på gymmet och efter det en snabb kaffe på SB men han den blonda killen var inte där idag, vi todde ju att han jobbade torsdagar haha.


Mina första Rice Crispy Treats med M&M's


N u s å ä r d e t f i x a t !

Yes, idag pallrade jag mig äntligen iväg till DMV för att göra om skrivtestet och jag klarade det fick bara 4 fel denna gång så är riktigt nöjd med mig själv! Ah vad skönt det känns nu efteråt när man slipper tänka på det där, det har liksom alltid funnits där så man inte riktigt har kunnat slappna av. Har bara skjutit upp det hela tiden men nu är det äntligen ur världen, har bara körtestet kvar sen är allt klart! Blev uppskriven för testet om någon vecka så det är inte alls länge kvar till det heller.

Idag åkte B och jag till Livermore till 1 $ affären för att köpa lite presenter att ge till ungarna som kommer till B's födelsedagskalas på lördag. Det är riktigt mycket som ska fixas, men vi betar av lite varje dag. Samtidigt ska man försöka hinna med alla vardagliga sysslor plus att diskmaskinen fortfarande är trasig, jag spenderar dubbelt så mycket tid i köket nu än vad jag gjorde innan. Kan inte riktigt förstå att jag tyckte jag hade mycket att stå i förut, nu går allting i ett hela tiden men det är fortfarande roligt att göra någotning annorlunda så man slipper göra exakt samma saker hela tiden. Att sköta om ett hushåll är ju verkligen ett heltidsjobb i sig det tar ju liksom aldrig slut! Förstår inte hur de som har barn, hus och jobb utan extra hjälp får allting att gå ihop!?

Idag har jag även gått till gymmet (har fått mycket uträttat idag, passade på att köpa present till B under förmiddan så behöver inte tänka mer på det heller), var ca en vecka sedan jag var där sist så körde på lite extra idag och det kändes bra! Man märker verkligen att man har varit borta ett tag, det kändes lite tugnt men jag får skylla mig själv!


Saknar verkligen hästarna,
borde försöka leta upp något ställe där jag kan få rida och bara vara
i ett stall igen


T i s d a g

Igår var det ännu en lång dag med rätt mycket att göra så efter jobbet tog jag det bara lugnt här hemma, duschade, fixade naglarna, åt lite choklad och tittade på film. Vart riktigt trött efter ett tag så tittade aldrig klart på filmen utan bestämde mig för att sova istället. Det behövdes en hemma kväll, måste ju vila upp mig lite efter allt man hittar på hela tiden.

Imorse hade jag tänkt åka till gymmet efter morgonpasset men jag fastnade framför BH 90201 och på något konstigt vis råkade jag somna igen. Det är så himla skönt att ha några timmar ledigt på förmiddan där man bara kan göra det man själv vill, under dagen har man alltid något som måste fixas man hinner liksom inte med så mycket annat.

Just nu är jag ledig i någon timme men jag kommer jobba igen senare ikväll eftersom F & M ska iväg och spela Bocce, så jag får passa ungarna och se till att de kommer i säng. Därför blir det ännu en hemma kväll för mig ikväll, får se vad jag ska hitta på på onsdag något måste jag ju göra. Har lagt gymmet lite på hyllan märker jag men orkar inte bry mig, det hinns med så småning om!


Borde däremot försöka ta mig ut och gå/springa mer nu när vädret är på topp!


S u n n y d a y

Vi vaknade upp runt 10, blev bjudna på kaffe från deras kaffemaskin man kunde i princip välja vad som helst (jag valde kaffelatte med pepparmint, riktigt gott) och till det delade Annika och jag på en frukost burrito. Satt ute i solstolar med utsikt över poolen och käkade frukosten. Kan det bli mer perfekt? Sedan fixade vi oss lite, tackade och sa hej då till alla och sedan begav vi oss mot ett stort outlet mall i närheten, Vacaville, som vi hade blivit tipsade om. Eftersom vi inte hade så mycket pengar för shopping och inte heller tiden gick vi bara in i Adidas äffären där vi fick köpa oss lite nödvändigheter. Vi sa att vi får spara ihop massa pengar och åka dit under en hel dag istället, det lär behövas eftersom det fanns alla affärer man kan tänka sig! På hemvägen svängde vi även förbi Concords mall för att byta lite kläder på Forever 21 och såklart köpa nya. När vi kom hem åkte Annika direkt till Sacramento för att hälsa på B och jag mötte upp Mariana vid Hacienda. Vi drog och käkade lite pizza (igen) och efter det gick vi och såg Sex and the City 2, jag tyckte den var riktigt bra, riktig tjejfilm. Funderar på att börja titta på säsongerna, har i princip bara sett filmerna och de gillar jag ju!. Det blev en riktigt bra avsluning på helgen, nu ska jag lägga mig och sova ut ordentligt i min underbara säng och ta igen all sömn som försvann igår.

Godnatt!


Bland den godaste pizzan jag hittills har ätit och då är den "italiensk" också


Redo att hugga in


Har äntigen fått tag på en solhatt,
måste verkligen skydda mitt hår och hårbotten mer än vad jag gör,
har börjat märka att jag lätt bränner mig uppe på hjässan, heh


P o o l P a r t y

Idag bär det av mot Dixon med familjen och Annika som också fick följa med. Vi blev medbjudna till F systers hus, där de skulle ha ett stort släkt kalas. De hade slagigt ihop 3 olika födelsagdagar och en high school graduation, så det var riktigt mycket folk som kom dit. Annika och jag tog egen bil upp dit vilket var lättast, vi fick låna gpsen ännu en gång så det funkade riktigt bra. När vi kom dit blev vi bjudna på margaritas oss sedan mexican food. Vädret var riktigt varmt, luften står liksom silla så det steker verkligen. Jag frågade om det är såhär sommrarna är här men de sa att det kan bli ännu lite varmare, det gäller nästan att hålla sig inomhus nära luftkonditioneringen annars smälter man bort. Som tur var hade de en pool på bakgården som det blev några dopp i, ibland villiga men också många ofrivilliga, åh jag vill också ha en pool i min bakgård! Det skulle vara perfekt! Senare blev det dags för lite lekar, bl.a. "Junk in my Trunk" där man fick en liten låda med fullt med pinginsbollar fastknutet runt midjan och man skulle försöka hoppa och springa för att få ut alla bollar så fort som möjligt utan att använda händerna, och vem tror ni inte vinner om Annika såklart! Haha vad roligt det var, och jag kom faktiskt på tredje plast vilket inte var så pjokigt det heller. Framåt kvällen blev det pizza och sedan tårta, vilket inte satt helt fel! Och efter lite chillande ute bestämde vi oss för att ta natten rätt tidigt, alla ungdomar skulle sova i ett stort tält som de hade satt upp på bakgården. Först hade vi också tänkt sova där men efter en stund när vi förstod att det kommer bli helvetiskt varmt när solen går upp bestämde vi oss för att sova inomhus istället. Annika var dock smart nog att välja att sova på soffan medan jag sov på en luftmadrass, efter någon timmer märker jag att nästan all luft hade försvunnit så jag sov i princip på golvet. Vilket inte var det skönaste men det gick. Dagen efter visade det sig att luften hade fösrvunnit från de andras madrasser också men att ingen hade gått och lagt sig i den lilla soffan eller fotöljen som fanns tillgängliga utan alla hade spenderat natten på golvet.


Sitter och studerar alla olika tekniker som visas under "Junk of my Trunk"


Annika spanar in något


De hade två stycken valp chiwawor som alla gick runt och bar på,
de var hur söta som helst!


De är bara för söta när de lyfter upp öronen


F r e d a g h e l a v e c k a n !

Imorse bestämde jag mig för att ta tag i att fixa naglarna som inte såg allt för roliga ut vid det här laget. Så kl 10 åkte jag till mallet eftersom Annika hade tipsat om ett billigt nagel-ställe där, jag tog bort nagelförlängningen vilket gjorde helvetiskt ont och struntade i att förnya den så de målade bara mina vanliga naglar. Kändes riktigt skönt att få bort dem, får se om jag kommer göra det igen någon gång i fortsättningen, det ser ju bra ut i början men man måste hålla igång med det och det vet jag inte om jag är redo för just nu.

Min dag kunde ha blivit världens slapp dag eftersom mormorn tog hand om B under dagen och M skulle hämta Ad efter skolan så egentligen "började" jag jobba lite innan 3, hade i och för sig lite små sysslor att göra men det var inte mycket. Men nu var det ju så att diskmaskinen började krångla runt lunch tid, efter att den var färdig med disken öppnade jag luckan för att det skulle torka fortare och när jag kommer tillbaka är det vatten över hela köksgolvet! Åh vilken panik jag fick, först trodde jag att jag det var mitt fel att jag hade öppnat luckan för fort och att disken inte var färdig än men efter ett tag förstod jag att det var något fel på diskmaskinen. Den läckte vatten även ifall den var avstängd, varje gång jag stängde av den kom det vatten ur något rör så jag var tvungen att trycka på startknappen ett x antal gånger för då försvann allt vatten men såklart tog det ett tag innan jag förstod hur det fungerade. Så min dag har bestått av att torka upp vatten, tror jag har använt i princip varenda handduk i hela huset! Jäklar vilket slit det var, hur varmt som helst och där skulle man försöka torka upp allt vatten och handdukarna blev dyng tunga och de skulle jag bära upp på övervåningen till tvättmaskinen. Det blev allt annat än vila för mig idag. På eftermiddagen när Ad var ensam hemma började det läcka ännu en gång men då fick hon hjälp av grannen som visade hur man stängde av vattnet till själva diskmaskinen så vi behövde inte bekymmra oss något mer för läckande vatten resten av dagen.

Efter en lång dag åkte Annika, Mariana, Erin och jag som körde till Walnut Creek igen. Först gick vi till en bar för lite appetizers och drinkar för dem och sedan drog vi till Crogans, samma club som vi var på förra gången. Det är mycket blandat folk där vilket är roligt, dock var jag ganska trött efter allt slit under dagen så orkade inte dansa så mycket. Men det var ändå kul att komma ut lite, efter stängningsdags blev det lite nattkäk och en latte för mig som skulle hålla mig vaken hela vägen hem.


Brudarna är redo för kvällen


Och jag är inte redo förrän jag har fått lite föda i min mage


T o r s d a g

Idag hade vi tänkt dra till gymmet som vanligt men efter ett tag bestämde vi oss för att åka till Hacienda och sedan ta en promenad runt där. Vädret var riktigt härligt så det kändes mycket bättre att vara ute än att stänga in sig på ett gym och sitta och svettas där. Hela promenaden tog ca en timme så det var alldeles perfekt! Efteråt blev det te-latte (första gången jag provade det och det kommer nog inte vara sista, var riktigt gott faktiskt) på SB och sedan en Browni till hjälpen. Och nu blev det inte ens kallt efter att solen gick ner så vi satt där i någon timme och bara njöt och snackade. Efter ett tag kommer en tjej som jobbar på SB ut till oss och säger att hon måste berätta en sak för oss. "Jo ni vet han blonda killen som jobbar idag, han tycker att ni två ser riktigt bra ut, han kan inte sluta prata om det! Han vet inte om att jag berättar det här för er, men jag var bara tvungen". Åh vad pinsamt det kommer bli nästa gång vi kommer dit och ska handla av han, får hoppas på att hon tjejen inte berättade för honom att hon hade sagt något till oss annars kommer det bara bli ännu mer pinsamt, haha.


Äntligen har vi fått tillbaka det Californska vädret istället för regn som det har varit de sista veckorna, nu kan man njuta på riktigt!


T i s d a g

Idag fick jag också lite sovmorgon eftersom barnen är lediga från skolan idag igen, vilket behövdes eftersom det blev rätt sent igår, även fast jag kommer hem sent kan jag inte bara gå och lägga mig utan jag fastnar alltid framför datorn eller teven, kom väl i säng runt 2 eller något. B hade tutor på förmiddagen idag istället, skjutsade honom dit och under tiden handlade jag mat. När jag skulle betala allting funkade inte kortet, pinsamt eller vad? Sista giltighetsdatumet var igår så det var bara att lämna allting där och ringa till M, som fixade allt senare. Till lunch åkte vi till Mr Pickle´s, som har sina likheter med Subway. (Det har blivit mycket smörgåsar för mig på sistonde). Vi gjorde inget speciellt under dagen, var bara hemma och grejade vilket var skönt så man inte behövde råka ut för samma sak som i fredags, det räcker med sådana äventyr för någon vecka framöver. Vi åkte till Ruby Hill för simträning på eftermiddagen, så lite hann vi ju med iallafall. Efter jobbet bar det äntligen av till gymmet, nu var det riktigt längesedan jag var där så nu körde vi på ordentligt. Efteråt åkte vi inte till SB som man nästan kunde tro utan istället åkte vi hemåt, eller jag passerad Safeway och köpte med lite saker. Hemma fixade jag iordning barnens lunch till imorgon, så nu har jag ännu en sovmorgon som väntar!


M e m o r i a l D a y

Idag åkte som sagt familjen till en sjö lite utanför Livermore, jag tog egen bil dit eftersom Jenny och Magnus också följde med. Denna gång fick jag låna gps:en vilket gjorde det tusen ggr lättare att finna. Vädret var inte lika bra som igår, lite mer mulet idag men det var fortfarande riktigt varmt. Vi hängde vid stranden i några timmar, käkade lunch (de hade köpt med smörgåsar från Subway och jag min klant hade totalt glömt bort att skriva ner "Italian BMT" på Magnus macka så han fick en utan något kött alls, bara massa sallad och senap. Åh vad pinsamt!). Sedan kastade vi lite fotboll, (fick faktiskt in några riktigt bra kast, haha), chillade och tillsist blev det även ett dopp för Magnus och mig. Första badandet i USA! Jenny hade "glömt" bort att ta med sig badkläder, hon trodde inte riktigt att det var väder för att bada, så hon fick stanna kvar på land. Det var riktigt roligt att hon kunde komma in hit och hälsa på mig, känns lite konstigt att träffa en kompis från Sverige här i USA men det var trevligt att få prata med någon som känner en sen förut. Hon kunde dock inte stanna så länge eftersom hon skulle hinna med taxin från hotellet till flygplatsens hotell runt halv 6, så på hemvägen släppte vi av Jenny på bartstationen så hon kunde ta barten in till SF. Nu får vi se när vi ses igen nästa gång, lite skrämmande att tänka så man har ju liksom ingen aning om vart det kommer att bli.

Magnus följde med hem till mig ett tag, familjen hade frågat om han ville med oss hem på bbq så vi käkade lite middag (som en ersättare för lunchen). Efter det hängde vi lite på rummet, åt lakrits och choklad eftersom vi inte kom på något annat att göra, vår fantasi var inte på topp. Tillslut masade vi oss iväg till SB för lite kaffe och sedan till en park som vi lekte i, parken var för barn mellan 2-5 men vi kom på att den inte alls var särskillt barnvänlig, allt var bara riktigt konstigt byggt. Det enda roliga var en sorts spin grej som nästan gjorde så att kaffet höll på att komma upp igen, men det är väl det som är poängen. 



RSS 2.0