19 Aug: Torsdag - First class

Okej nu har jag alltså tagit min första (human sexuality) lektion här i USA och det känns riktigt bra! När jag kom till DVC i San Ramon hade jag ingen aning om vart jag skulle ta vägen, det var trappor och byggnader överallt, visste inte ens vart själva ingången till någon reception fanns. Efter att jag hade parkat bilen "förföljde" jag en annan elev som också nyss hade parkerat så hon ledde in mig till själva skolområdet. Där fann jag tillsist någon typ av reception där jag kunde fråga om vägen till mitt klassrum, och det visade sig inte vara särskillt långt bort. Behövde bara gå upp en trappa och gå lite längre bort i korridoren så fann jag det. Det var redan halvfullt när jag kom in, hade lite av den där första-dagen-på-ny-skola-film-känsla, kändes precis som att alla kollade! Slog mig ner i mtten någonstans och började tjuvkika på alla runt omkring och de som kom in i klassrummet. Efter ett tag kom läraren som är riktigt grym, fick hela klassen att slappna av så fort hon kom in i rummet! Hon ville att alla skulle presentera sig (såklart), vi skulle säga vårt namn och sen vår favorit kroppsdel på motsvarande kön. Var riktigt kul! Sen presenterade hon sig själv och gick igenom hur upplägget såg ut, efter det fick vi göra ett litet frågehäfte på sant&falskt frågor gick helt okej, blev dock lite stressad på slutet så bara chansade på en del.

Min andra klass (Health & Nutrition) har egentligen också börjat men den är under dagtid på tis- och torsdagar så jag har inte kunnat gå på dem än eftersom barnen fortfarande har sommarlov. Jag skickade iväg ett mail till läraren och frågade om det var ok att jag inte kunde komma på de 3 första lektionerna och han sa att det var det, jag måste bara jobba ikapp det jag missat. Så nästa vecka på torsdag fm kommer jag göra min första lektion, eftersom ungarna börjar skolan nästa onsdag. Sommarlovet har gått sjukt fort - för fort, har inte hängt med alls! Hade ju tänkt åka på någon minisemester ner mot L.A men det finns det väl fortfarande tid för.

Nu i helgen åker familjen till Tahoe och det frågade om jag ville med och jag fick bjuda med en kompis också, så himla underbara! Jag åker med familjen dit imorgon och på lördag kommer Ali också komma upp, hon kunde inte åka med oss imorgon eftersom hon var tvungen att jobba på lördag. Ah vad spännade det ska bli, längtar enormt mycket!! Synd bara att kameran fortfarande är paj, måste lämna in den så snart som möjligt..


Squaw Creek Resort,
Can't wait!!


18 Aug: Onsdag - Vampire Suck

Idag åkte jag till Walnut Creek efter jobbet, mötte upp Malin och Madde och gick och käkade middag på Chipotle (är som en mexicansk snabbmatskedja) det är verkligen super gott! Sånt skulle man ha i Sverige. Efter det åkte vi och plockade upp en annan svensk tjej, Sophia och sen åkte vi tillbaka till Walnut Creek för att gå på bio. De hade bestämt sen innan att det skulle gå på Vampire Suck så de frågade om jag ville hänga på. Vid bion träffade vi två andra danska au pairer och sen kom en killkompis till Madde så vi var ett liltet gäng som kikade på filmen. Vilken jag tycker kanske inte var den bästa, blir lite överdriven och humorn är väl inte riktigt min smak eller men det var ändå kul att komma ut och göra något och träffa nya människor!! Hade en riktigt trevlig kväll!

17 Aug: Tisdag - Ad's B.day

Måste bara klämma in att jag var faktiskt ute och sprang igår, första gången på hur länge som helst! Hade egentligen inte tänkt göra det utan var bara ute och gick men det började mörkna på och jag hade en bit hem så tänkte att det var lika bra att ta en liten löprunda och det kändes faktsikt riktigt bra!

Idag tisdag är det iallafall Ad's födelsedag, hade ju köpt hennes present i helgen men hade inte slagit in den än så fixade det sista idag. Framåt kvällen kom den närmsta familjen och Fiona och Evan över på kalas, vi åt beef-sandwiches som M hade lagat under dagen, riktigt gott! Efter det lekte jag lite med ungarna innan det var dags för Ad att öppna hennes paket. Tror hon blev glad över min present, en discolampa grej, så det kändes bra. Efter det var det dags för tårta, har ätit alldeles för mycket onyttigheter de senaste dagarna så måste verkligen försöka äta helnyttigt imorgon!! Framåt kvällen pratade jag med Annika på Skype, skönt att höra hennes röst igen. Jag älskar verkligen Skype, det gör allt så mycket lättare!! Nu tänkte jag att jag ska titta klart på Top Gun som jag såklart somnade till igår.

* BTW, det har hänt något med min kamera så den fungerar inte. Därför som jag inte har några bilder att lägga ut. Linsen går inte att få tillbaka in och kameran vägrar att ens starta, får försöka lämna in den någonstans så de kan kika på vad som är fel.

15 Aug: Söndag - The City

Tog sovmorgon imorse, vilket jag inte har kunnat göra på några helger, så var väldigt skönt att inte behöva vakna upp och passa någon tid. Vaknade runt 12, skickade ett sms till Malin (svenskan som jag träffade på au pair mötet) och frågade om hon hade några planer. Hon sa att hon och en annan svensk au pair, Madde skulle åka till till SF under dagen och hon bjöd med mig, jag tyckte det lät roligt så jag hängde på. Eftersom de båda bor runt Walnut Creek har vi inte samma Bart-linje så för första gången tog jag Barten alldeles själv. Vi möttes alltså upp i stan, först gick vi runt och kikade i lite affärer, sen blev vi sugna på lunch och försökte hitta något trevligt ställe att käka på. Vi försökte på Cheesecake vid Union Square med vi tyckte att det var för lång väntlista, efter ett tag av letande kom vi till en restaurang som vi bestämde oss för. Vi alla beställde samma pasta fast med olika såser, det vra riktigt mumsigt! Äter inte alls mycket pasta här eftersom M är gluten, så man njuter extra mycket varje gång man provar på det. Efteråt gick vi i mer affärer, allt som allt köpte jag 4 par shorts på Old Navy. De hade sale så det blev ca 18 dollar, sjukt billigt! Sen köpte jag en cardigan och en jeansskjorta på F21, lyckas alltid få med mig något från den affären märker jag. Framåt kvällen började vi bli lite halvhungriga igen så vi begav oss till SB för kaffe och sen gick vi in i Westfield mall för att köpa lite efterrätt. Efteråt kikade vi i ännu lite fler affärer och sen begav vi oss hemåt igen. Alla satte sig på samma Bart tåg mot Pleasanton, inte förrän vi hade åkt mer än halvvägs kom de på att de hade tagit fel bart-tåg! Så de fick hoppa av på närmaste station och åka tillbaka till Oakland och ta barten mot Walnut Creek.

Det var en riktigt bra dag, lugnt och skönt och hur trevligt som helst! Båda är verkligen hur gulliga tjejer som helst, är glad att jag träffade dem! Och snällt av dem att bjuda med mig. Nu känns det ännu bättre, det gör verkligen mycket att ha svenska kompisar runt omkring sig, då känner man sig inte lika ensam.

Jag kom tillbaka till Pleasanton runt 9, och jag kände inte riktigt för att jag var redo att åka hem utan jag blev riktigt sugen att gå på bio, var inte alls trött utan ville hitta på något eftersom Annika och jag alltid brukade göra något senare under kvällen. Iallafall gick Step Up 3D, i bra tid vilket passade mig alldeles utmärkt eftersom jag verkligen har velat se den. OMG, vad grymt det var!! Verkligen hur bra som helst, är sugen på att gå och se den igen faktiskt! Satt där tyst för mig själv och bara njöt igenom hela filmen och mumsade på popcorn. Bra slut på en bra dag!


Blir galet sugen på att lära mig dansa,
det rycker i hela kroppen
kan knappt sitta still när man ser alla sjuka röresles



14 Aug: Lördag - The Airport

Idag lördag åker alltså Annika hem, vilket känns hur tråkigt som helst. Vi hade bestämt att jag skulle följa med henne till flygplasten, en av Annikas familjs tidigare au pairer, Rosalia som bor här i USA nu skulle köra oss dit. Sen ville Annikas älsta unge också följa med så vi blev ett litet gäng som åkte med henne. Vi kom till flygplatsen rätt tidigt så vi stannade kvar med henne. När vi kom till incheckningen var kön riktigt lång så jag passade på att gå på toaletten och J följde med mig, sen kikade vi in på en shop som låg brevid och jag köpte kaffe och när vi kom tillbaka var Annika redan långt där framme så vi fick aldrig chansen att riktigt säga hej då till henne. Åh vad tråkigt och vad ledsen man vart, jag trodde ju inte alls att kön skulle gå så fort. På ett sätt var det kanske bra att inte få säga "hej då" för då skulle jag bara totalt ha brytit ihop, men det kändes ändå fel att inte ha sagt det. Tur att hon bor i Sverige så vi kan träffas snart igen. Mariana åker hem på måndag så vi sa hej då till henne innan vi åkte till flygplatsen, men henne kommer vi ha betydligt svårare att kunna träffa.

Hemvägen var riktigt jobbig också, jag hade en sån konstig känsla hela tiden, allt verkade vara så tråkigt. Som tur var kom jag och Rosalia bra överrens och vi pratade hela vägen hem. Hon bor precis mittemot den skola som jag ska börja på så hon sa att det är bara att jag hör av mig så kan vi hitta på något. Vilket gjorde att det genast började kännas bättre!

När vi kom tillbaka hem fixade jag med Ad's present, hon fyller 10 år på tisdag. Efter det åkte jag och vaxade benen, så fick lite saker gjorda. När jag kom hem sa F att det skulle ha bbq med Steve och hans flickor så jag bestämde mig för att stanna hemma under kvällen. Blev bjuden på vin och vi satt och pratade, bl.a. sa Steve att han skulle ta med mig ut i SF för att finna en pojkvän till mig, haha så himla kul! Plus att de bara skrattar åt mitt ID hela tiden.

Även fast det var roligt under kvällen kunde ändå inte den där tråkiga känslan försvinna. Hatar verkligen att behöva säga hej då till människor. Men det är väl bara att accepetera, det är ju så det fungerar.


Ah vad underbara ni är, är verkligen glad som har fått träffat er!
Hoppas ni får det bra där hemma och att vi ses snart igen.
Annika du och jag får planera en resa till Brasilien framöver <3


13 Aug: Fredag - Sista kvällen ute med Annika

Efter jobbet idag blev jag medbjuden till Annikas granne Miss Concetta på lite tilltugg. Det var riktigt trevligt, de är så himla gulliga och hur snälla som helst! De har världens finaste bakgård, dör tusen ggr om varje gång jag ser den! Miss Concetta hade gjort hemmagjord pizza igen, sen fanns det massa olika snacks och bl.a. chokladdoppade jordgubbar till efterrätt och skålade med champagne. Åt alldeles för mycket men det går inte att stoppa när det finns så mycket gott. Senare under kvällen kom även Meral dit och hennes bror, Mitri, vi stannade kvar ett litet tag innan vi drog vidare mot Sapphire, där de andra väntade. Vi dansade och hade kul, har blivit roligare att gå ut här nu när man börjar känna mer folk på klubbarna. Efteråt åkte hela gänget till Danny's och hade vårt nattkäk där, var riktigt trevligt. Sen följde jag med hem till Annika och sov över där för en sista gång.


12 Aug: Torsdag - Sushi + Stjärnfall

Idag hade Annika, Mariana och jag bestämt att vi skulle gåt ut och äta middag efter jobbet. Vi bestämde oss för att åka till Little Mad Fish och käka sushi tillsammans en sista gång. Ah så mysigt det är! Efteråt åkte vi till ColdStone och köpte ice cream's cupcakes som vi åt där. Mariana har fortfarande en tid som hon måste vara hemma till så hon var tvungen att åka hem efteråt, verkligen tråkigt. Jag följde med hem till Annika och vi hängde där ett tag. Senare kom Annikas hostdads niece, hon skulle se efter ungarna under helgen, och vi började prata om allting. Hon gick i skola i L.A och hon berättade hur bra allting var, så nu blir jag ännu mer sugen på att försöka plugga här, skulle vara grymt! Efter kl 12, kom Meral och plockade upp oss tre. Hon hade suttit på sin ballkong och sett hur många stjärnfall som helst, så hon tyckte det skulle vara kul om vi kunde åka ut till parken och ta med oss filtar och bara ligga och kolla upp mot himmlen. Men när vi väl kom dit verkade det som att det hade slutat, jag såg dock något stjärnfall då och då. Billy och Nabil kom också förbi en sväng. Det var en riktigt mysig natt, även om vi inte fick se det vi kom dit för att se. 

11 Aug: Onsdag - Möte & Myskväll

Mariana kom förbi en stund under dagen för att hon ville ha alla bilder från min kamera. Sen efter jobbet var det dags för ännu ett au pair möte, denna gång skulle vi lära oss att dansa Hiphop. Det lät lite roligt men jag har inte världens roligaste folk i min au pair grupp vilket gjorde att det kändes lite tråkigt att pallra sig iväg. Men när jag kom dit var det fullet med andra au pairer som jag inte hade sett förut, de hade tydligen mixat oss med två andra au pair grupper härifrån så vi skulle bli mer folk. Dansen var helt ok, läraraen var väl inte den bästa men det var ändå lite roligt. Jag träffade en annan svensk au pair, Malin som bor i Danville som ligger ca 15 min härifrån, hon verkade vara hur söt och trevlig som helst så kändes verkligen kul att träffa henne!

Efter mötet åkte jag hem och duschade sen kom även Annika förbi och hälsade på, hon ville också ha mina bilder plus att hon behövde låna min adapter. Eftersom min adapter är lite ovanlig passade inte Annikas datorkontakt i den, först försökte vi "skära" bort den lilla saken som var ivägen och helt oanvändbar men det fungarade inte så vi frågade F&M om de kunde hjälpa oss. Det lät väldigt roligt när vi berättade det för dem så de bara skrattade åt oss och vi började också skratta, hade lite roligt åt det där ett tag. M hade iaf en grej som gjorde så att det passade. Vi chillade inne på rummet ett tag innan vi tillsist bestämde oss för att åka och hyra en film. När vi kom tillbaka gjorde vi popcorn och sen åt vi choklad som Annika hade tagit med sig! Mysigt, filmen var dock ingen höjdare kommer inte ens ihåg namnet på den. Efter ett tag somnade Annika och det dröjde inte länge förrän jag också gjorde det. Vi vaknade upp runt kl 3 och insåg hur sent det var så Annika bestämde sig för att stanna kvar de resterande timmarna av natten. Vi brukar ha för vana att somna under de filmkvällar som vi har haft men det har aldrig gått så långt att vi vaknar upp mitt i natten. 

9 Aug: Måndag's chill + jobb

Jag gick upp lite tidigare eftersom jag ville fixa med allt i och med att jag skulle hämta upp både B och Ad fast på olika ställen under dagen. Efter att jag hade pratat med de vuxna, som båda sa att jag kunde komma och plocka upp dem när jag ville bestämde Annika och jag oss för att åka till Ruby Hill's pool och steka lite, jag passade även på att lämna tillbaka hamstern som vi har vart "barnvakt" åt. Så skönt att hänga där uppe, och det var bara vi där så det var helt perfekt! Vi var bara där i någon timme eftersom jag hade gjort upp med dem att jag skulle hämta upp B kl 3. Denna gång åkte jag själv och det gick riktigt bra, jag har ju GPS'en och den hjälper verkligen men jag börjar också lära mig vägen till Vacaville nu, inte särskillt svårt faktiskt. Efter att jag hämtade upp B åkte vi också till outlet mallet och köpte skor till honom. Sedan var det bara att programera om färdriktningen och sikta in oss på Clayton där Ad skulle hämtas upp. Alltning tog lite längre tid än vad jag hade tänkt, var tvungen att stanna till och fylla på bensin o.s.v. och såklart krånglade det. Vi var hemma runt 7 någon gång, fixade snabb middag, värmde upp left over pizza, sedan spelade vi lite spel innan det var dags för barnen att sova. Läste godnatt bok för dem men ändå tog det såklart lång tid för dem att somna. När de tillsist hade gjort det gick jag ner och poppade lite popcorn till mig, och tittade på Looney Tunes eftersom det var den enda dvd skivan de hade här nere och det gick ingen film på teven, så det fick duga. Jag behövde bara ha någon slags underhållning som jag kunde halv titta på.


8 Aug: Beer Pong

Efter att vi hade ätit mat på Chili's var vi tvungna att åka hemåt eftersom Mariana var tvungen att vara hemma en viss tid under kvällen, så synd om henne när hon inte kan bestämma själv när hon ska åka hem. Billy och Nail bjöd med oss till Nabil's lägenhet för att spela Beer pong, så Meral, Annika och jag åkte dit efter att vi hade fixat lite grejer. Det var hur kul som helst, första gången som Annika o jag provade på det så det var lite klurigt men vi  fick all hjälp vi kunde få. Satte några bollar iallafall. Vi stannade kvar där i någon timma så det blev rätt sent när vi kom hem, Annika följde med hem till mig eftersom jag inte ville sova ensam plus att jag är "halvledig" imorgon på förmiddagen.


Nabil och hans rumskompis hade gjort beer pong bordet själva,
kul att de hade stavat fel på svenska översättningen,
tror de mixade ihop det med den norska..
(Jag hjälpte till lite och fixade dit prickarna)


Spelplanen


Fokuserad


Väntar på min tur


8 Aug: Söndag - Santa Cruz - Igen

Vid runt 9, halv 10 vaknade vi av att Meral ringde till Annika och frågade hur vi skulle göra under dagen. Vi kom fram till att vi skulle ta en tur till Santa Cruz och bara chilla. Annika och jag segade oss ner och åt frukost, efter ett tag kom Mariana över och vi började bli klara. Meral kom förbi och plockade upp oss och sedan bar det av mot Beachen! I Santa Cruz visade Mariana oss på en Brasiliansk restaurang, så vi bestämde oss för att äta lunch där. Böner, ris, biff och mixade grönsaker - super gott!! Till efterrätt beställde vi en an slags smoothie på en frukt som jag inte kommer ihåg vad den hette men det var riktigt gott iallafall. Efter lunchen åkte vi ut till stranden, tog med oss våra filtar och lade oss och njöt av hur underbart allting var. Det var väl inte riktigt världens bästa väder, lite molningt då och då men när solen var framme var det toppen.

Efter några timmar bestämde vi oss för att åka vidare hemåt mot Santana Row i San José, en gata med finare butiker och restauranger. Varken jag eller Annika hade varit där förut så vi ville jättegärna åka dit och kika. Det var så himla fint! Jättemysigt och lugn miljö, man ville bara gå runt och kika hur länge som helst. Vi hade bestämt att vi skulle äta middag där och Meral hade bjudit med två kompisar till henne - Billy & Nabil, vi åt på Chili's. Efteråt när vi nästan var klara, kommer hela personalen och ställer sig bakom mig och börjar sjunga "Happy Birthday" och ger mig en Brownie, glass dessert. Åh vad förvånad jag vart, hoppade till där i stolen. Men vad kul det var, alla andra började också sjunga och klappa händerna, och jag fick min dessert! Det var tydligen Nabil som hade kommit på idén eftersom han hade lagt märket till att jag hade"hoppat" till när ett bord lite längre bort från oss hade fått en födelsedags sång, så då tyckte han att det skulle vara kul att göra det på mig. Och ja - det var riktigt kul!


Brasilianska restaurangen i Santa Cruz,
väggarna var knallgula med blå detaljer


Goda maten


Strandhäng


Mariana & Meral




7 Aug: Lördag - Go Away Parties

När vi vaknade upp kunde vi vara inte sluta skratta, vi hade många roliga minnen från kvällen innan. Tillslut gick vi upp och fixade iordning frukost och kaffe och sedan åkte hem till Annikas. (Jag packade weekendbagen eftersom jag skulle sova hos henne ikväll). Annika skulle bara plocka ihop lite saker och sedan åkte vi vidare mot Livermore där Marinana hade sitt Bye bye party i ett lägenhetshus där massa brasilianare bor. Vi kom dit och blev bjudna på både det ena och det andra, för starka drycker och god mat. Mariana hade köpt en Amerikansk flagga som hon bad alla signera, kommer ju vara riktigt kul för henne att ha senare. Vi stannade kvar där ett litet tag sen åkte vi tillbaka hem till Annika och hjälpte till att fixa lite inför hennes Party. Sen gjorde vi oss iordning och dollade ett tag innan alla gäster började komma. Vi åt god mat, drack drinkar och Jello-shots och åt supergod mini cupcakes till efterrätt. Det var så kul att alla av Annikas vänner kunde komma dit, (Mariana kom förbi en sväng också). Även fast det ett go away party kändes det inte riktigt som det eftersom man inte ville tänka på de utan man skjuter liksom upp det och vi hade riktigt trevligt.

Senare under kvällen åkte Annika, Meral, Billy och jag vidare mot ännu en utekväll på Vice, (vi plockade även upp en kompis till Billy, Nabil), det skulle tydligen vara UFC Fight efterfest där så alla sa att det skulle vara riktigt mycket folk. Och det var mycket folk också men ändå blev det inte riktigt lika röj som det var igår. Jag var rätt sliten också eftersom man hade ju inte fått särskillt mycket sömn. Men det var kul att vi gick ut tillsammans och hemresan var desto roligare, Annika och jag måste ha fått en energikick av något slag. Vi försökte lära de andra att säga mitt namn, som alla här verkar ha stora bekymmer med, vi lärde dem även en del ord på svenska så som "sex-ägg" hahah. Denna gång följde jag med Annika hem och sov där eftersom vi skulle upp "tidigt" imorgon och åka ut på vägarna igen.


Fina ni är


Starkt var rätta ordet...


<3


Jello-shots


Jessamy & Annika i ministolarna


Au pair tårtan


Erin, Mariana, Jessamy, Annika & Jag


Gänget och Meral





6 Aug: Fredag

F & M ska åka iväg till NY i slutet av helgen och början av nästa veckapå affärsresa så de frågade om jag kunde jobba. Jag sa ja till att ha barnen under nästa vecka men eftersom det är sista helgen som Annika och Mariana har här så tänkte vi att vi skulle hitta på något på söndagen, så jag berättade det för dem och de förstod precis hur jag kände. De är verkligen toppen, man behöver aldrig vara rädd för att prata med dem, de är alltid så förstående och det känns riktigt skönt. M planerade så att B skulle åka till sina kusiner i Vacaville under helgen eftersom Ad redan är på semester, så jag skulle skjutsa B dit under fredagen. Jag var inte riktigt helt säker på att köra dit själv så jag frågade Annika om hon hade lust att följa med och det gjorde hon. Vi kom dit runt 2 någon gång, släppte av honom och sedan tog vi turen förbi out let mallet som ligger ca 5 min ifrån deras hus, M hade sagt att det var okey om jag ville stanna kvar där och shoppa, så jag slutade jobbet i och med att jag släppte av B. Jag köpte en Ralph Lauren bikini som jag vart riktigt nöjd med. Påvägen hem stannade vi även till mallet i Concord, där vi letade efter klänningar på F21. Vi fick tag på riktigt fina!

Annika skulle börja jobba vid 6, vi blev lite sena p.g.a av traffiken. Jag stannade kvar där eftersom vi planerade att gå ut efter att hon slutade jobba efter 9 någon gång. Vi kikade på Trollkaren från Oz, första gången jag såg den men dock såg vi aldrig klart slutet på den. När S kom hem bjöd hon på vin och vi satt och pratade i soffan, medan Annika tog en snabb dusch. Annika hade hört av en kompis att Brody Jenner skulle ha sitt födelsedags"party" på WET i San José så vi blev riktigt taggade på att följa med dem dit - såklart!! Det vart rätt sent men vi försökte skynta oss så mycket som möjligt. Efter att Annika var klar åkte vi snabbt hem till mig så jag också kunde ta en snabbdusch och fixa iordning mig och Annika fixade till det sista. Samtidigt som vi delade på en vinflaska eftersom Annikas kompisar skulle köra. Jag var klar på ca 20 min, hur stressad som helst eftersom kompisarna skulle komma och plocka upp oss så man ville ju vara färdig. Ca kvart över 11 var vi iallfall klara, men eftersom det började bli så sentt kom vi alla överrens om att vi fick skippa San José för denna gång och istället åkte vi till Vice i Walnut Creek som är närmare. Det blev en sjukt rolig kväll, det brukar vara impulskvällarna som blir bäst! Eftersom ingen körde kunde båda festa på ordentligt så vi hade riktigt roligt. Hemvägen var väl kasnke inte lika rolig, vi var inte riktigt på topp men det gick bra. Annika följde med mig hem och hon slocknade så fort hon la sig i sängen. Dagen efter bjöd iallafall på riktigt många skratt!


Teaparty at Annika's


Söt!


Wiihooo


Smiliefaces


5 Aug: Torsdag - Stranden & Fiiiiilmkväll

Idag åkte B och jag till en sjö som ligger i Livermore, ca 15 min bort. Det var riktigt mysigt, trevligt att bara åka ut vi två. Efter jobbet kom Annika över, vi hängde lite här hemma sen kom vi på att vi skulle åka och hyra film och bara sega hela kvällen. Vi hyrde It's Complicated och efter mycket velande köpte vi med en chipspåse också. Filmen var riktigt bra och rolig! Så härligt att bara hänga här hemma och ta det lite lugnt emellanåt.


Myyyys


Sandslottet


Movies!

Biografen vid Hacienda spelar gratis filmer för barnen under hela sommaren under vissa dagar. Idag åkte B och jag dit för att kika på Artic Tale, en naturfilm där man får följa en isbjörn och en säl, kanske inte världens roligaste men det var ändå mysigt.

Efter jobbet idag, hade vi (Annika, Miss Concetta (Annikas granne) och jag) gjort upp att vi skulle gå på bio, Inception, filmen var riktigt bra. Lite förvirrande ibland men verkligen bra gjord. Den var ca två timmar lång och såklart blev jag lite små seg i mitten av filmen så råkade somna till lite, får se till att se den igen så jag kan se hela filmen. Det har blivit mycket filmer för min del på sistonde, men vad gör det?

Filmen var färdig run 10, Annika skulle följa med Miss Concetta hem till henne och hjälpe henne att sätta ihop ett datorbord och hon frågade om jag också ville med. Under tiden då vi höll på att sätta ihop bordet gjorde Miss Concceta iordning hemmagjord pasta och pastasås till oss på italienskt vis, gud vad gott det var!!


Making late dinner




Hazelnut coffee


I Love Italian Food!


Great America - Again

Har bara B under hela veckan eftersom Ad följde med hennes faster och mormor på en roadtrip, nu gäller det att komma på roliga saker att göra så han inte blir uttråkad. Han ville jättegärna åka till Boomerang Bay igen, ligger i Great America, så det var bara att packa ihop lunch och snack och sedan åka dit. Annika följde också med, eftersim vi har ett extra pass och det funkade utan några som helst problem. Vi chillade lite vid poolarna, vi åkte dock inga av vattenrutschbanorna eftersom de var lite för läskiga för B men vi hade det riktigt bra där vi låg och glassade. Senare gick vi runt i resten av parken och åkte de vanilga karusellerna. Eftersom vi kom iväg lite senare stannade vi längre, åkte hem runt 7 och som tur var missade vi rusningstraffiken så det gick fort att komma hem.

Annika och jag käkade pizza lite snabbt och sedan åkte vi iväg till Marshall's för lite shopping, köpte lite småsaker som jag tyckte var nödvändiga. Efter det åkte vill till Hacienda för att gå på bio, såg Charlie St Cloud. Eftersom vi har klubb kort får vi gratis eller 1 $ st för popcorn, dricka eller godis så det blir alltid massa snack framför filmen.






1 Aug: Söndag - San Francisco!

Jag och Mariana hade planerat att göra en rundtur i SF, hon ville göra det en sista gång innan hon åkte hem och det passade mig perfekt eftersom jag har ju liksom inte riktigt gjort så mycket "turist" saker där ännu. Vi åkte hemifrån runt kl 9 och kom fram närmare halv tio. Köpte kaffe och pumpabröd på Starbucks och sedan gick vi och köpte biljetter till cable car, kön var lång för att köpa biljetterna men själva kön till spårvagnen var hur lång som helst! Det tog nästan två timmar för oss innan vi fick hoppa på! Men vi löste det på ett bra sätt, medan en stod och höll kvar vår plats i kön gick den andre iväg för att shoppa lite. Det blev verkligen impuls shopping för min del, provade aldrig det jag köpte eftersom jag inte visste hur lång tid det skulle ta innan man fick en provhytt. Köpte iallafall, en stickad tröja, en skjorta, skor, örhängen och en ring på F21 (som tur var passade allt).

Tillsist kom vi äntligen på spårvagnen, vi fick sittplatser där inne vilket var skönt men eftersom det var så mycket människor som åkte med så såg vi inte riktigt allt som vi ville se. Men det var fortfarande riktigt trevligt, det man såg var hur fint som helst. Utsikten över de branta vägarna ut över havet och broarna, det var något! Åkte hela vägen över till andra sidan, till piererna (passerade genom China town och Lomboard street, såg dock bara uppifrån där kurvorna inte syntes särskillt bra, får åka dit och ta mig till slutet av vägen för att få bättre vy av dem). Vi gick runt lite i North Beach (fick se Golden Gate och Alcatraz på lite närmare håll än vad jag har gjort förut), Fisherman's Wharf och Pier 39, tog massor av kort. Hur mysigt som helst! Åt senare lunch på Hard Rock Café, sedan mötte vi upp Meral, gick runt lite till, tittade bl.a. på alla sälar som ligger uppe på bryggorna runt omkring Pier 39. Sedan plockade vi upp en kompis till Meral, och körde sedan till China Town. Gick runt och kikade på alla saker de hade, det var verkligen som att komma in i en helt ny värld. Inte alls likt något som jag har sett förut, miljontals olika saker precis överallt. Det var som en enda stor marknad med massa olika frukter och mat, saker, leksaker, smycken mixat huller om buller. "Affärerna var lite som en stor loppis, ingen logik alls utan sakerna var bara inproppade lite var stans bara för att allt skulle få plats. 

Om man fortsätter ner mot Nort Beach kommer man till Little Italy, vi gick inte runt lika mycket där utan istället käkade vi lite italiensk mat. Provade Gnocchi, med tomatsås och mozzarella, mumsigt! Får göra fler besök dit och prova på mer av den italienska maten.

Eftersom Meral hade egen bil fick vi åka med henne hem, jag sov såklart nästan hela vägen hem. Kom  tillbaka runt halv 10, efter det mötte jag upp Annika vid Starbucks. Köpte Chai tea denna gång istället.

Har haft en riktigt toppen helg! <3






Ovanför Lombard Street







Cable car ride






Golden Gate bron där borta i dimman


China Town




Chill helg

Behövde ta igen mig lite efter allt jobbande så det passade alldeles utmärkt att Annika skulle jobba under helgen. Jag åkte dit efter att ungarna och jag hade kommit hem efter en dag på Great America och en snabb middag(minihamburgare), svängde förbi Safeway för att köpa med lite glass. Kom dit precis efter att hon hade lagt hennes ungar så vi öste upp glassen i skålar och myste till det i soffan med varsitt vin glas, tittade på The Bankjob. Orkade igenom halvvägs av filmen och sedan sov jag gott i soffan, det finns inget skönare än att somna framför teven. Stannade kvar över natten, eftersom Annika hade fått några timmar ledigt på lördag förmiddag så då tänkte vi passa på att gå ut och äta frukost. Vaknade runt halv 10, skönt att få sova ut! Sedan åkte vi till Ihop i Livermore och käkade pancakes, mumms! När vi kom hem igen gjorde vi oss iordning och tog med ungarna till poolen och hängde där i några timmar. Underbart, ingen stress överhuvudtaget, bara ta det lugnt och njuta. Jag stannade även kvar hos Annika under lördagkvällen, blev ännu en filmkväll fast med popcorn denna gång. Vi hade ju iofs redan ätit glass tidigare under dagen då vi kikade på Trollkarlen från Oz med ungarna. Kunde inte hålla mig vaken denna gång heller, men nu somnade faktiskt Annika också så vi satt där och sov, haha! Sedan var det bara att kvickna till och bege sig hemåt, eftersom nya äventyr väntar för morgondagen.





Bacon, eggs and blueberry pancakes!


Thursday by night

Efter jobbet åkte jag till mallet och kikade lite, köpte två tröjor på F21. Mötte upp Annika och den nya au pairen Laura på Macy's och där köpte jag pyjamasbyxor, riktigt mysiga. Har nästan aldrig använt det förut men här är det många som gör det, så tänkte att jag var tvungen att prova. Jag följde med hem till Annika efteråt, där bestämde vi oss för att vi skulle dra ut och kika på Kharma. Eftersom Annika jobbar hela helgen får vi ju passa på att gå ut under veckan istället. Det hände dock inte så mycket där borta, mest bara äldre som är ute och roar sig efter jobbet.




RSS 2.0