24 Juli - Santa Cruz

Söndag, uppe med tuppen (nästan iallafall, tidigt för att vara oss en söndagmorgon), gick vi upp och gjorde frukost för att sedan ge oss ut på vägarna mot Beachen. Runt lunchtid kom vi iallafall fram till Santa Cruz, (det tar ca 1 timme att köra), då kände vi oss rätt utmattade så vi chillade, sov, läste, åt körsbär och chips, lyssnade på musik, och blev översprungna av lekande barn innan vi käkade lunch. Efter det gjorde vi i princip samma som innan, en helt perfekt dag på stranden minus sand-fotavtrycken på min handduk och sanden i örat.


Oh ja - folk tältar på stranden


Hemma i P.town igen slutade söndagskvällen med att Sara & jag
tittade på
Mitt Liv Som Hund hemma hos Sara


Bye Bye Zandra

Denna helg var det dags att säga hej då till Zandra som åker tillbaka till vårt kära hemland lördag kväll. Under fredags kvällen blev vi bjudna på middag av Zandras familj och sedan gick vi ut i Oakland. Kanske inte de bästa kvarterena att parta i men vi hade iallafall kul tillsammans. Under lördagen hjälpte vi till att packa och pressa ner det sista av Zandras packning, vilket inte är det lättaste. Vet inte alls hur jag ska klara mig med mina grejer? Vill ju verkligen få med allt hem som man har köpt på sig här borta.

Det är alltid lika jobbigt att säga hej då men det kändes aningen bättre nu eftersom vi alla ska tillbaka till lilla Sverige, vilket gör det så mycket lättare att kunna träffas igen. Och nu är det inte alls länge tills vi andra också åker hem, så vi får ta och planera ihop en liten återförening.

Efter att vi sagt hej då och sett Zandra passera säkerhets kontrollen utan några problem begav vi oss tillbaka till våra hemtrakter. Först hade vi tänkt gå ut i stan men det var ingen som var speciellt sugen på det. Så istället blev det falafel middag i min bakgård och senare åkte vi på bio - Friends with Benefits, och åt massa popcorn. Kvällen slutade med att vi hade big sleepover at my place.


Helt sjukt vad fort ett år går, men vad kul vi har haft!
Nu ser jag fram emot en återförening i Sverige
och semester på Bali! Sounds like a plan?



15-17 Juli - Colllins Lake; Camping Weekend

Åh vilken härlig weekend det har varit! Familjen åkte upp tidigare under fredagen medan Sara och jag åkte upp efter att Sara hade slutat jobbet. Ca tre timmar norr om P.town ligger alltså Collins Lake, det är väl inte riktigt en sån "camping-plats" som man föreställer sig men det var ändå rätt mysigt och väldigt härligt att få vara ute i det fria om dagarna. Här stod trailers, stugor, bilar, tält uppradade lite huller om buller och snarkningar från grannens tält om kvällarna var bara några få meter bort. Jag gillar väl inte riktigt camping-livet så mycket men det var verkligen värt denna helg. Hängde vid stranden om dagen för att bättra på Mexico brännan, fiskade (har ännu inte fått mitt första napp), spelade sällskapsspel, lärde sig nya engelska ord, grillade, gjorde S'mores och bara kopplade av med en bok. Här borta var det Saras och min tur att bli au pairade, allt var klart och uppsatt när vi kom fram, (dock fick vi ändra delar av yttertältet eftersom vi hade en garden view som vi inte riktigt tyckte passade sig), vi blev servade mat och vin allt eftersom, så vi hade det rätt bekymmers fritt där uppe. Det är vid såna här tillfällen som jag verkligen inser vilken underbar extra-familj jag har!


S'mooooooores


Vad hände egentligen där ute?














14 Juli - Wine Stroll

Idag efter jobbet bar det av med cyklarna ner till Downtown för en vinrunda som Sara och jag hade längtat efter ända sedan i vintras. Vi fick varsina vinglas och sen började vi strosa runt bland alla mysiga affärer i Pleasanton. Det bjöds inte bara på goda viner utan också olika delikatesser som chokladfondue och jordgubbar, godis, fudge, brownies, brie, vindruvor, ost, kex osv. Vi hade det riktigt trevligt, blev dock lite så stressade på slutet eftersom det stängde vid 9 och vi kom dit efter 7 men vi hann till de roligaste affärerna och hann smaka på massa olika viner, så lyckat var det iallafall. Efteråt cyklade vi hem till Sara för att äntligen få kika på första avsnittet av True Blood säsong 4, (kikade klart på 3an igår, och Sara har varit snäll att vänta på mig så vi kan kika på 4an tillsammans. Nu har vi varje söndags em bokad ett tag framöver).

Till helgen åker vi till Lake Collins för camping med familjen och Sara,


V. 27 Mexico Baby!

Och så var det äntligen dags för vår efterlängtade semesterresa till omtalade Cancún i Mexico! Vi anländer till det lyxiga all inclusive hotellet Ocean Coral Turquesa utmattade efter en lång resa men ack så lyckliga. Första stoppet blir swim-up baren som tydligen stänger 17.30 men vad gör det när det finns en annan bar precis runt hörnet. Dagen därpå när vi har sett oss omkring ordentligt och ställt några nödvändiga frågor som "Vart är det egentligen partyt håller till?" Får vi till svar: "Ja men det är i Cancún". Oj tänker vi, så vart exakt håller vi till? Det visade sig att vi tydligen inte alls bor på den där kända party-beachen utan 20 minuter därifrån i Puerto Moreles! Vad hände där kan man fråga sig? Det var inte mer med det, 4 trötta, utjobbade au pairer, kunde inte ha hamnat på ett bättre ställe än detta! Varför ska vi behöva ut och röja hela nätterna när vi egentligen behöver vila upp oss. Men visst blev det ändå lite party, hotellet hade sina party-teman varje kväll och drickan fanns det inget stopp på, så nog hade vi det bra alltid. Det enda som förhindrade mitt party humör var att jag fick fruktansvärt ont i magen under mitten av veckan, Malin hamnade i samma situation så det slutade med att vi låg inne på hotellrummet i två dagar. Så himla typiskt! När vi var friska och krya hann vi iallafall med att spela beach volley, åka på "djungeltur" med linbanor, fyrhjulingar & hoppa från klippor, vi åkte på snorkeltur och såg helt sjukt många fiskar, hängde på stranden, vid poolen och mumsade på svenskt godis som Zandra hade lassat med från IKEA.

Allt summerat: En helt fantastiskt välbehövd resa!


4 timmars layover i Mexico City

Puerto Moreles:














Djungeläventyr:







Jag hoppade från 6 meters höjd!!




Pool & Strand häng:
























RSS 2.0