V. 19 - HAWAII - MAUI

Säger som så, jag bara älskade stället mer och mer för varje dag. Det är helt obeskrivligt och bilderna gör sig ingen rätt! Man måste vara där och uppleva allt för att förstå hur vansinnigt vackert det är. Huset som vi bodde i, (en arbetskambrat till F och hans fru som har skissat ihop alltning och som hyr ut det när de själva inte bor där), var helt jäkla sjukt. Kostar ca 6000 $ att hyra det per natt, då kanske ni förstår i vilken klass det är i. Har haft en underbar vecka med mycket sol & bad, surfade för första gången i mitt liv och blev helt förälskad, vi paddlade kajak och snorklade med sköldpaddor, åkte zipline och åt så himla mycket gott. På tomten fanns bl.a. banan-, mango och papayaträd som man bara gick och plockade av. Huset låg mer i den delen av Lahaina- Maui, som inte var så turistartad vilket gjorde att man bara njöt utav plastsen och stranden på ett helt annat sätt. Till skillnad från de sista två dagarna då vi bodde på ett Westin hotellet i turist-smeten, där hängde vi vid poolarna och bara slappade. Det var lite mer som jag hade förväntat mig att det skulle vara, med den vista sanden vi havet och alla pooler och så men det var inte på länga vägar lika underbart som när vi bodde i huset.





































See why I love it??!!??


7 Maj - Musikal & Stanford - Lördag

CATS, stod på schemat denna lördag och vi hade längtat som tokar. När det väl blev dags visade det sig att vi hade läst fel på biljetterna, musikalen började kl 1 istället för 2 som vi trodde. Som tur var upptäckte vi detta i någorlunda god tid men det blev ändå stress innan vi kom iväg. Under tiden drabbades vi av både det ena och det andra och det hela slutade med att vi var tvugna att Saras bil in till stan, fast vi missade ändå ca 30 minuter av första akten, alltså hela introduktionen vilket gjorde det riktigt svårt att komma in i handligen. Det gjorde att första akten kändes lite seg, men efter pausen och massa energitillskott var vi så redo inför part två, som var riktigt bra! Fångade upp handligen lite bättre men för att förstå det hela är det nog rätt bra om man ser första delen nästa gång.

Innan vi åkte hem mot P.town igen stannade vi till på en mack och köpte Magnum glassar. Kan ni förstå hur lyckliga vi blev när vi fick se reklamen om att Magnum för första gången introduceras i USA?! (I tisdags efter Baseball matchen åkte Malin och jag omkring som galningar, tror vi besökte varje mack i hela Walnut Creek bara för att få köpa en glass, till vår besvikelse fann vi inga..) Nu hade vi bättre tur.

Framåt kvällningen styrde bilen vi ännu en gång mot Stanford, denna gång stod Beach Party på schemat. Dock var inte vädret beredd att hålla med och vi kom dit lite försent när solen hade gått ner så vi fick inte ta del av de tre poolerna som hade pumpats upp och fyllts med vatten plus sandstranden som de hade forslat fram på basketplanen. När vi kom dit såg det ännu en gång mer ut som ett slagsfält än som ett vanligt party. Det låg röda plastmuggar överallt, tältstolar låg slängda huller om buller, poolerna var fyllda av all annat än vatten osv. Vi bestämde oss för att istället fortsätta partyt där inne, vilket i och för sig kanske inte så mycket bättre med tanke på hygienen men vem bryr sig? Ingen på SAE iallafall!

Det blev en sen kväll, kom hem efter 3-tiden och eftersom det har varit en rätt hektisk helg för mig hade jag aldrig riktigt fått tid till att packa inför Hawaii, därför kom jag inte i säng förrän vid 5. Fick bara en timmas sömn, för kl 7 gick skjutsen mot flygplatsen och varmare dagar. Sweet!


Tillslut kunde vi äntligen pusta ut och bara njuta av CATS


6 Maj - Get Crazy - Fredag

Okej det här låter helt otroligt men det är sant! För någon månad sedan fann Malin, vår egna konsert sökare, att LMFAO skulle spela i stan, och vi blev ju såklart helt galna! Vem vill inte se dem live liksom? Men det galanste utav allt var att vi bara behövde pröjsa 5 ynka dollar per biljett, alltså ca 35 kronor! Vi var mer än taggade när vi styrde bilen in mot city efter att vi slutat jobbet.

Och vilket party det vart! Innan självaste höjdpunkten började spelade två andra band som livade upp stämningen ytterligare. Hela grejen var att 99.7, en radiokanal, hade annordnat en spelning pga cinco de mayo yran så mexican känslan var på max. För att få till ännu lite mer partystämning bjöds det på shots från scen under framförallt LMFAO's spelning. Kan säga att man var dyngblöt efter spelningen av både svett och alla drycker som sprutades över oss som stod längst fram, helt klart en av de galanste konserterna! Kan inte sluta tänka på hur jäkla kul det var, hoppas hoppas att de spelar häromkring snart igen!










V 18 - Här händer det grejer!

I LOVE MY LIFE! Mer än det behövs inte sägas, låt bilderna tala för sig själva. (Dels ligger jag lite efter med bloggandet så jag tar den lätta vägen ut).

Tisdag - A's v.s Indians

Oh yes, äntligen! Min alldeles första baseball match!
Malin hade fått två biljetter till matchen av sina värdföräldarar,
och då snackar vi de bästa platserna på hela stället.
Satt i princip på planen, så man kunde riktigt känna vinddraget när spelarna sprang förbi.
Blev även serverade med mat utan att ens behöva lämna våra platser.






Onsdag -
Sommarens första street fair



Som avslutades med frozen yogurt,
börjar gilla det mer och mer men än så länge ligger vanlig glass högst upp på listan,


Torsdag - Cinco de Mayo

En högtid som inte ens mexicanarna visste om att man firar,
men här i staterna tas varje tillfälle som ges till att få festa till det.
Åt mexicanskt ute på Blue Agave med familjen.


Sen kom Sara förbi, och vi traskade till baksidan av restaurangen
där partyt sedan länge varit i full gång.
Såklart blev det några Margaritas, för att fira denna högtid.


29-30 Apr & 1 Maj - Helgen i bilder

Nu äntligen är värmen på ingång! Solen skiner och det blåser inte alltför kalla vindar längre, jippi! Jag har längtat som en tok på detta och nu denna helg har jag njutit av varenda sekund ute i solen! Vi har verkligen tagit tillvara på soltimmarna på bästa sätt och nu är jag lycklig ända in i själen!


Fredagskväll: Water for Elephants,
hade nog alldeles för höga förväntningar på filmen,
något i stil med The Nootbook & Tatanic,
nådde inte riktigt hela vägen men ändå en fin kärleks/drama film

Lördag - Laken, Berkeley & Oakland

Lördagen spenderades vid sjön,


Årets första dopp?
Sara - Check
Zandra - Vad hände egentligen?


Vänder om rätt fort o springer tillbaka upp på stranden...


Jag var inte cool nog att pröva vattnet denna gång,


På eftermiddan styrde Sara & Jag bilen mot Berkeley,
Hade fått i påskpresent av Marsia att gå till en dam som läser
av avtrycken i händerna, vilket inte har någonting med spådom att göra.
Helt sjukt var det i vilket fall för det stämmer skrämmande lika med vad man själv känner,
 fick det hela inspelat så ska lyssna på det om & om igen.
Sara gjorde det också och hon hade samma uppfattning.


Sen åkte vi till Oakland - Lake Merritt,
för att promenera lite runt sjön och prata om vad damen hade sagt till oss,
innan vi satte oss till bords vid restaurangen precis vid vattnet.

Söndag - Great America!

Dagens första åk,









Vi åkte såklart nercabbat största delen av helgen,
Hemma i P.town igen köpte Sara och jag med oss Falafel
och käkade ute i "parken" hemma vid mig innan vi mös ner oss framför en film


It's all About the Food!

Söndagen den 24e, alltså påskdagen samlades vi hemma hos mig på kvällen för att utnyttja köket och vardagsrummet till fullo. Vi hade bestämt oss för att laga till en riktigt festmåltid, med ungsstekt lax, minipotatis, fräsch sallad och tzatziki. Sara fixade snabbt till en liten förrätt med crackers och olika dipping såser, vilket behövdes eftersom vi räknade fel på hur länge småpotatisarna behövde vara i ugnen, tog mycket längre än vad vi trott. Tillslut blev hela middagen iallafall klar och när vi sätter oss för att hugga in kommer vi precis på att det är Påsk idag, så vi har alltså vår egna lilla påskmiddag. Maten smakade suberb, sa både Sara och Malin, jag dessvärre hade inte mina smakkörtlar på min sida pga av en liten förkylning, så jag fick vara glad de få gångerna smaken kom tillbaka för några sekunder innan den fort försvann igen. (Som tur var fick vi leftovers, så Sara och jag lunchade ihop på måndagen och då kunde jag också få njuta av vad gott det var). Efter middan blev det filmtajm, vi kröp upp i soffan och mös framför Sunshine Cleaners, och käkade fruktsallad till efterrätt. Sweet, mycket bra avslut på en mycket bra helg!

Onsdag i veckan
Zandra var hemkommen efter sin lilla semester med sin familj och då tänkte hon passa på att bjuda på frukost mitt i veckan. Förväntningarna var oerhört stora, hur skulle hon kunna toppa våra tidigare frukostar? Men när vi kommer dit krossas våra frukostar med hästlängder, här står det ena efter det andra uppradat och det var en fest bara att titta på vad vi ska få äta. Zandra hade som mål att få till en riktig hotell frukost a la svensk hotell frukost, inte amerikansk där allt bara är flottigt, och kan med gott samvete säga att hon lyckades. Innan vi började äta skålade vi självklart med mimosa! Orkar dock inte skriva allt som fanns med på frukost buffeén men kan tillägga att hon fann ett bröd som jag kan äta, det innehöll varken gluten, ägg, mjölk eller soya och åh vad lycklig jag blev. Efter denna (oslagbara?) underbara frukost satte vi oss ute på verandan i solskenet och mumsade på svensk godis och chokladbollar till efterrätt. Toppar verkligen listan om hur man börjar sin dag på bästa sätt!


Vår goda påskmiddag!


Onsdagens välkomsdrink


Mmmmm, här fanns allt du kan tänka dig,
vilket dock inte syns på bilden


Lägg märket till chokladbollarna,


Behöver jag tillägga att jag rullade ut från Zandras hus?


RSS 2.0