8 Nov - Muscle Beach - Måndag

Sista dagen i LA spenderades på stranden, Muscle Beach, inte långt ifrån där Baywatch spelades in, där man kunde pumpa upp sina muskler om man så ville eller bara ligga och slappa på stranden. Det blåste rätt mycket men det hindrade inte pappa och Oskar ifrån att ta ett dopp i havet, kan inte förstå att de hann före mig. (Har än så länge inte doppat mig i havet här borta). Det blev faktiskt lite work out också, men kände att min kropp inte riktigt var redo så istället passade jag på att käka upp mina cheese doodles som jag hade fått från Sverige. Efter härliga timmar på stranden, blev det lunch på piren där Bubba Shrimp hade ett av sina tillhåll, mätta och belåtna började vi bilfärden hem, denna gång blev det sisådär 6-7 timmar innan vi såg Pleasantons gator igen. 



        

          
Vår weekend var riktigt lyckad, önskade att man kunde ha stannat kvar längre.
Vi hade väldigt fina dagar, med mycket nytt att se


7 Nov - LA Tour - Lördag

Dagen började med att mamma och jag tog en promenad runt piren och stranden, sedan blev det frukost innan vi gjorde oss redo för att utforska L.A's alla gator via buss. Det blev en riktigt lång tur, ca 6 timmar med stopp lite här och där. Nu har vi alltså fått se kändisarnas hus, det blev mycket korttagande men såklart kommer jag ju inte ihåg vilket hus som hör ihop med rätt namn, men kommer ihåg att jag b.la. såg grinden till The Playboy Mansion och Michael Jackson's hus. Den livliga guiden tog oss runt alla möjliga kringliga gator där kändisarna bodde tätt intill varandra. Vi fick även se Beverly Hills skyltar, Rodeo Drive, Walk of Fame, Hollywood skylten

        
Under morgonpromenaden



            
Dessa kända skyltar

        
Mannen som visar ryggen till är han som splear Mr. Big i Sex and the City,
alla på bussen blev som galna vilket gjorde det svårt för mig att få till en bra bild


  
Trampade på Johnny Depp och fick se någon tillställning på andra sidan gatan
  


6 nov - Santa Barbara, Malibu, LA - Lördag

Lördagen bestod av ännu mer bilande, denna gång stannade vi till i Santa Barbara för lunch och i Malibu för lite fika, och promenad på pirerna. Vädret blev bättre och bättre ju mer söderut vi kom, riktigt skönt att det kan vara så härligt i november, det är man ju inte direkt van vid. Efter två supermysiga besök bar det av till Santa Monica, som inte ligger allt för långt bort ifrån L.A city. Vi körde utmed stranden som nog är den längtsa/ största jag sett, den tog liksom aldrig slut utan det var bara namnen som byttes. Vi fann ett hotell som låg ca 2 min gångavstånd till havet, och ca 50 m till shopping gatan, det kunde alltså inte bli mer perfekt! 

        

  
Underbara Santa Barbara


     
Banaboat och kaffe på piren i Malibu



På shopping gatan nära Santa Monica Beach



        


5 Nov - Highway One - Fredag

På fredagsmorgonen var bilen packad och vi var redo för bilsemester ner till L.A. På dit vägen åkte vi efter Highway one som ligger utmed kusten, eftersom vägen där är så kurvig tar det rätt så mycket längre tid än om man bara åker raka vägen mitt genom ingenting (som vi alltså gjorde på hemvägen). Vi gjorde alltså inte dit resan på en dag, utan vi spenderade fredags natten i Lompoc som ligger lite mer än halvvägs. Det är ju så mycket man vill se på dit vägen, utsikten, alla stränder, städer osv. Lika bra att ta sin tid och inte stressa.

        
Carmel,
vädret var inte på topp här uppe men det var riktigt fint ändå


         
Stannade några gånger utmed kusten,
eftersom vi fortfarande är mer norrut var vädret lite mulet
men utsikten var otrolig


3 Nov - La Familia - Onsdag

Oj, nu ligger jag ju sådär efter igen! Det är redan sisådär tre veckor sedan sista blogginlägget, men nu har jag faktiskt en bra ursäkt att skylla på - Min Familj har ju som sagt varit här i ca två veckor! Det har varit riktigt, riktigt underbart! Kan inte förstå att det är runt 7 månader sedan jag såg dem sist! De flög in från NY och landade på SF's flygplats på tisdagen, när vi väl kom tillbaka till huset väntades middan som M och jag hade förberett under dagen, middagsbordet var dukat och min säng var bäddad för gäster eftersom jag fick flytta på och sova på soffan i lekrummet. Mina två familjer kom verkligen bra överrens från första stund, vilket var jättekul, det kändes så himla bra! Skönt att ha sina två familjer samlade på samma ställe!

Min första ledighetsdag skulle jag ta på fredagen eftersom en tripp till LA väntade, men jag fick även rätt mkt ledig tid av M så jag skulle kunna umgås så mkt som möjligt med familjen. Onsdags morgonen började med amerikansk frukost, alltså dessa tjocka pannkakor som gick hem hos svennarna. Sedan var det dags för en promenad i Downtown för att checka läget lite, plus en tea och kaka på ett supermysigt tea fik!

Oskar fyller 18 idag också - GRATTIS!! =) Det blev inte så mycket firande idag, men med ett presentkort på Macy's i handen som han fick från syrran bar det senare iväg mot mallet för lite shopping.


Familjen är på plats, första frukosten i hemmet


Strosar runt på gatorna


Jag och Oskar

             
Allt var så himla sött på tea-fiket,
älskade deras teakannor!


1 Nov - GO GIANTS - Måndag

Idag gällde det, om Giants vann skulle det där med vinna the world series! Så vi satt bänkade i soffan framför kvällens viktiga match samtidigt som vi åt middan. Och de grejar det, jag är med och ser på när de tar guldet! Shit vad stort det är för alla här och jag får vara med och ta del utav det, känns hur bra som helst!

En annan stor sak som händer inom det närmaste 24 timmarna är att jag kommer få stor besök ifrån Sverige! Min familj kommer och hälsar på mig i ca två veckor, helt otroligt! Just för tillfället är de på andra sidan och strosar runt i NY, men imorgon kl 6 landar deras plan på SF Airport och jag kommer vänta där och möta upp dem!

(Nu väntas pluggpluggpluggplugg och mer plugg, måste försöka få en del avklarat nu när familjen är här på besök i veckan)...

31 Okt - Haloween - Söndag

Efter sisådär 4 timmars sömn var det dags att stiga upp och möta den nya dagen med ett stort leende på läpparna. Idag är det alltså Haloween och man ska vara pigg och glad eftersom tid med familjen står på schemat. Vi skyndade oss så gott vi kunde, blev lite påskyndade när kl var 11.30 av att vi trodde att vi var tvugna att checka ut kl 11 när vi hade räknat mer kl 12, Sara checkade läget och allt var som tur Ok. Vi var vrålhungriga efternattens bravader utan nattmat, så det fick bli lunch bortåt Union Squars mysiga gator. Hade dock inte tillräckligt med gröna sedlar så fick joina bandet som spelade för att få lite extra slantar. Kan inte riktigt förstå hur 200 $ på en enda dag! Opps.. Aja riktigt god lunch var det så det var värt mitt kämpande. 



Hit kommer vi garanterat gå fler ggr!


Det blev nap på tåget hem = uppskattat sen när jag kom hem var familjen mitt uppe i pumpa-skärandet, hängde lite med dem innan jag blev ivägskickad på rummet för att få ta igen lite av nattens sömn. Ad kom och väckte mig när det var dags för att göra sig redo inför Trick or Treat:andet, passade på att käka lite pizza som de hade beställt hem. Efter det blev det att traska runt i grannområdet, in i varje hus och tigga godis (inte jag då utan alla ungar som sprang runt, jag kunde iofs också ha tiggt men riktigt så gärna ville jag inte ha amerikansk godis, när jag snart kommer få sätta tänderna i svenskt!!) Alla föräldrar som gick med barnen stannade vid varje uppfart, snattrade och smuttade på drickat som de hade tagit med sig, jag fick också ta del av detta. Det var en lite annorlunda upplevelse, och all denna dekoration! Alla möjliga läskiga grejer, som både rör och ger ljud ifrån sig. Det är lite väl over the edge men det är fortfarande riktigt kul!

Efter allt gående blev det att kolla baseball med familjen, och bara chilla med ett glas vin. Kunde inte ha blivit bättre, - jo just det GIANTS vann! Nu behöver det bara vinna en gång till och det vinner allt! De har inte vunnit sen -54 tror jag men då tillhörde de inte SF utan höll till i NY, så detta är alltså riktigt stort för alla här!


Lite läskigare än min pumpa 


30 Okt - Haloween Night - Lördag

Åh vad taggade vi har varit inför detta!! Och nu är det äntligen lördag och vi är redo för att göra stan osäker. Fyra snygga brudar ska klä ut sig i helt olika fyra grymt snygga kostymer och bara röja gärnet på dansgolvet.

Vi kom inte riktigt iväg enligt tidsplanen men vad gjorde väl det? Vi hann gott och väl med sista minuten shopping av våra kostym accessoarer, snabbkäk på BK, powernap på hotellet innan vi började fixa oss inför kvällen och förfesta på hotellet. Efter mycket skratt och massa korttagande blev det dags att ge sig ut på San Franciscos gator för att gå till cluben som inte låg långt borta. Vi hängde i Union Square - området så gatorna var fulla med utklädda människor. Vi hade ingen aning om hur cluben var som vi skulle till men vi chansade och det blev fullpoängare! Vi dansade gärnet alltså, helt otroligt kul! Vilken kväll!! Man ville inte att det skulle ta slut, när det väl hände så kände vi för efterfest. På vägen hem träffade vi på ett gäng utklädda mario - killar som sa att de hade en svit på Westin Hotel inte alls långt ifrån där vi bodde. Vi hängde på, och shit vilken svit! Hösta våningen med utsikt över Stan och Union Square, amazing! Vi fick lära oss dansa slasa och vi klarade oss riktigt bra, vi bara hängde med i svängarna utan att riktigt veta vad vi gjorde. Zandra och Malin begav sig hemåt medan Sara och jag stannade och lyssnade på gitarrspelande och sång. Fick även en sång uppgjord efter oss och kvällen, riktigt bra och så himla roligt. När det var dags för att bege sig tillbaka till hotellet, fick vi med oss varsina morgonrockar för att hålla kylan borta. Vi fick taxi skjuts då en av killarna skulle bodde i North Beach området, så våra fötter fick lite vila tillsist. Stupade isäng efter en helt fantastisk kväll med tjejligan, hörde då och då några trevliga ljud från toa hållet men det orkade man inte bry sig om för tillfället.


Piraten och catwoman !


Flapper, Pirat, Polis & Catwoman,
redo för San Fran's uteliv


Bästa kvällen!


Tack och hej från oss!


29 Okt - Wine & Cheese - Fredagsmys

Idag har det varit en ganska konstig dag, har inte direkt jobbat något alls! Behövde bara vara hemma eftersom det skulle komma en massa arbetare och fixa hemma i huset, så jag behövde vara där och se till att det skötte sig. Det enda jobbiga var att jag inte kunde sitta inne på rummet eftersom de arbetade i hela huset med att putsa fönster och städa heltäckningsmattor. Så jag slog mig ner i köket med en massa skvaller tidiningar och bara segade genom hela dagen. Tiden visade sig gå extremt sakta eftersom jag såklart längtade till fredagskvällen. Det enda jobbjag behövde göra var att se till att ungarna packade deras resväskor, köpte middag till dem sedan var det bara att skjutsa dem till mormorn.

Kvällen bestod av middag på Redcoats med Sara, Malin och Zandra, sedan blev det chillar kväll hemma hos mig. Sara hade fixat två flaskor vin, Malin hade med sig en flaska från Napa, vi hade två sorters ost, cream cheese, vindruvor, jordgubbar, melon, rostade chesewnötter och choklad! Vi bara åt och åt men det var så himla gott! Vi kom igång rätt sent så vi satt och smaskade lång in på småtimmarna, Zandra följde med Sara hema och Malin sov över hos mig eftersom vi alla skulle in till Stan på lördag. Malin hade med sig en liten överraskning till mig också, en Golden Bears fotbollströja som vi har letat efter såå länge och nu är de äntligen våra!


Helt underbart gott,
har gått och väntat hela veckan efter detta



RSS 2.0