30 - Jan - Må-bra-söndag

Sara och jag åkte iväg och solade och efter det tog vi en promenad i regnet. När vi kom tillbaka gjorde vi lite lätt lunch och sen färgade jag håret på Sara. Sen blev det chill på rummet eftersom det var ännu en dag där vi inte hade några som helst planer. När vi kände att vi hade varit för inaktiva efter några timmar beslöt vi oss tillsist för att spendera de sista slantarna från veckans löning på middag ute. Vi har kommit underfund med att om man inte har någonting att göra så blir det antingen:
1, Gå ut och käka / fika
2, Gå på bio
3, Shoppa
4, Se film hemma

Vi gjorde alltså nr ett på listan, tog en promenad in till P-town eftersom ingen av oss hade bil för tillfället. Efter lite velande blev det tillsist sushi på menyn. Som jag längtat efter detta, är min absoluta favorit! Efter en riktigt god middag blev det promenad hemmåt till mig och film, det dröjde inte länge förrän vi båda slocknade framför teven men det gjorde inte så mycket för det var ingen höjdar film direkt.

Har ännu en mycket god nyhet att förmedla, under dagen idag har det gjorts stora planer inför min kommande 21:a födelsedag! Imorse frågade M mig när min sista arbetsdag var, och sen sa hon att hon ville prata med mig. Hon säger att hon har en tidig födelsedags present till mig, men vi måste bestämma oss idag. Jag och Malin får flyga till Vegas, eftersom de har miles kvar på deras fly-grej och de kommer inte använde dem så då gav de dem till oss. Förstår inte vad otroligt snälla de är!! Jag informerar Malin som är sjukt på, såklart. Senare under kvällen blir det alltså bokat, vi kommer flyga till Vegas den 24:e och komma tillbaka den 28:e september. Kan man få en bättre 21års present här i USA? - Tror knappast det, jag är överlycklig!! =)
VEGAS BABY!!


29 Jan - Let's ....... lose it

Det blev sleepover at Sara's again, tror vi börjar bli sånär som experter på att dela säng på tre pers. Vaknade upp runt lunchtid, vilket betyder sen frukost för oss. Vi satte på oss chill-kläderna och åkte iväg till Noah's Bagels för frukost, vilken är en ypperligt bra start på dagen. Eftersom vi inte hade några som helst planer inför dagen, tog vi den lite som den kom, vilket innebar shopping. Åkte först iväg till Hacienda, där jag choppade loss bas-kläder på Old Navy's rea, sen åkte vi vidare till mallet där det blev ännu lite mer shopping, lunch, och lite fika.

Framåt em/kvällen bestämde vi oss för att gå på bio, vi bröt alltså vår fredags-bio-rutin och tog bion idag istället. Istället för popcorn gick vi iväg och köpte plockgodis, första gången jag köper lösgodis här i USA (eftersom de inte har mycket att skryta med när det gäller godis). Denna gång såg vi 127 Hours med James Franco. Okej, jag säger bara såhär "Jag har aldrig någonsin visat så mycket känslor till en film förut!" Helt sjukt, tårarna bara rann och jag blev helt kallsvettig, förstår egentligen inte varför men den var verkligen så himla känslomässig. Riktigt tur att man inte hade gjort sig iordning innan eftersom sminket skulle inte ha klarat detta tillstånd. Vi tre satt kvar ett bra tag efter filmen, bara tysta för att smälta det vi sett, tillsist fick vi masa oss iväg när städarna började plocka undan. Vi hade ingen som helst idé om vad vi nu skulle hitta på, hade liksom inget mood för något. Därför blev det ungefär en timmes komma-tillbaka-till-nuet-moment i Malins bil på parkeringen med HOFFE spelandes som bakgrundsmusik. Var nog bästa sättet att återhämta sig efter denna film.

Vi kom underfund med att vi inte hade ätit någon middag, så vi åkte till andra sidan parkeringen till Mimi's Café, där blev det tre rätters och ett Riesling vinglas för ynka 20 dollar, och riktigt gott var det också! Denna lördagen spenderades det väldigt mycket pengar, både på shopping och mat då vi åt ute alla tre måltider, men det var sjukt värt det!

  
I Love Bagels, best ever! Tuna Salad Sandwich Bagel


 
Sara på Noah's


Till lunch blev det sallad på Anderson's Bakery


Middags stället, jätte mysig resataurang
-Soppa
-Lax, potatismos, sparris & spenat + vin
-Citron mousse, med blåbär






28 Jan - TGIF(A)

Thanks God It's Fridag (Again), som vi burkar säga!
Det går ju så sjukt fort så man hinner inte med, därför har vi döpt om TGIF, till TGIFA vilket passar oss mycket bättre. Iallafall, morgonen började på bästa tänkbara sätt med ett yoga pass på stans finaste gym - Club Sport, där Sara har fått ett gymkort via hennes hostfamily. Varje fredag i slutet av månaden har de något som kallas för Free Guest Day, jag var alltså Saras gäst som hon tog med sig. Åh vad härligt det var, önskade man kunde börja varje dag såhär!

Vi hade inga egentliga planer inför kvällen, men det slutade med att Malin och jag åkte till Sara (tog svängen förbi Safeway för att köpa Ben & Jerry's) för att göra oss iordning inför kvällen. Det fick bli Sapphire även denna helg, men denna gång kom också Zandra med som vi plockade upp på vägen dit. Friday night var dock en liten besvikelse, det var inte alls lika party som det hade vart föregående helg - men som alltid regerade vi dansgolvet. Vi fick höra komentarer som att "Ni kommer inte härifrån va?", "Kommer ni ifrån Europa?", "Ni ser ut att ha så sjukt kul när ni dansar, ni bryr er liksom inte, ni bara öser på!" Vi bara tackar och tar emot, för det är ju så vi vill ha det. Kvällen avslutades med nattkäk på Denny's, blev varm choklad och bagel för min del, mumms!



Partyyyy bilen





Vi är bara här för att ha kul,
och det är något som verkligen syns



Week 4, 2011

Det har varit en riktigt bra vecka där jag både har fått mycket gjort, haft rolig fritid och gjort någon form av träning. Vilket kunde behövas efter de gångna veckorna med ytterst lite motion och allt för mycket tv-tittande...
Här kommer lite kort info vad jag varit med om under de senaste dagarna:

Måndag
: Promenad & kaffe i solen med sara på fm, film (easy A), popcorn & manikyr med Malin på kvällen
Tisdag: Sara har skola så jag gick promenad-rundan själv
Onsdag: Promenad & kaffe i solen igen, äntligen härligt väder ute. Under kvällen åkte Sara & jag till skolan för att fixa lite små ärenden, jag lämnade  tillbaka mina skolböcker, fick 40 $ för en, den andra var för gammal, sen blev det lite shopping och tea på Barnes & Nobels 
Torsdag: Sara har skola så jag tog tag M's golfbag och masade mig iväg till ranchen för att slå lite bollar, inte illa. Har äntligen fått mitt transcript från skolan, så kunde nu åka till min LCC och lämna det, (sista grejen som behövdes inför min förlänging) Under kvällen mötte Sara och jag upp med en annan au pair Sahra för en tea och catch up på SB

Planen för fredan: Åka med Sara till hennes gym (eftersom de varje månad har en dag där medlemmarna får ta med sig en buddy, vilket då är jag), för att gå på yoga på fm. På kvällen blir det förmodligen utgång någonstans, vilket vi inte riktigt har planerat än...

En annan mycket rolig grej som kommer hända i mitt liv framöver är att min hostfamily kommer åka till Hawaii i mitten av maj, och jag får också följa med! Kan knappt tro att det är sant, är så glad så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Såg huset vi skulle bo i... Helt sjukt vackert!!!


Ser det inte mysigt ut?
Detta var i parken i söndags


Älskar solen, vill bara ha mer, mer mer


21-23 Jan - Hello Sunshine!!!

Jag tror vi har kommit in lite i en rutin, iallafall när det gäller att gå på bio på fredagar. För det gjorde vi (Sara, Zandra & jag) nämligen denna fredag också, och det var inte vilken film som helst utan vi gick på premieren av No Strings Attached, jätte gullig film. Denna gång blev det bara en film, istället för film nr två fick det bli en fika på Starbucks för Sara och mig. När vi var påväg hem blev vi (Sara) stoppad av polisen för andra dagen i rad, ungefär på samma ställe, efter att vi tagit en kaffe på SB. De måste ha någon polis-patrull här i området just nu för de är verkligen överallt. Som tur var hade vi inte gjort något fel, så polisen lät oss gå med varningar så som att det kan vara bra att ha ljuset på när man kör och att bilen behöver om-registreras.

Efter lite spänning i våra liv var vi redo för en lugn och sjön dag i stan med stort S. Lördagen spenderades alltså i SF, Zandra kom och plockade upp Sara och mig på bart och sen bar det av över bron med ner cabbat, blev liiite liiiite kallt men känslan var oslagbar! Och det är faktiskt rätt varmt när man inte kör för fort. Vi strosade runt uppe vid secondhand gatorna, handlade fina saker och fikade. Super mysigt, kan också tillägga att det äntligen är shortsväder igen. Kvällen spenderades med Malin och Sara på Sapphire i Livermore, yes det blev utång denna helg, vilket var bra för det har ryckt lite okontrollerat i dans-generna hela veckan.

Söndag, Malin sov hos mig så vi bestämde oss för att ha mysfrukost eller lunch kan man ju också kalla det. Istället för att vara kreativa åkte vi istället till ett Bagel café och köpte oss varsina Tuna Salad Bagel Sandwich's och juice och satte oss ute i det sköna vädret för att njuta. Efter det hann vi med en snabb tripp till Mallet där Sara mötte upp oss och sen åkte vi till parken för att chilla lite i solen. Vi kom dock dit lite försent, skulle egentligen ha tagit parken först innan mallet, för det dröjde inte länge förrän solen gick ner och det började bli lite kallt. Men det var mysigt så länge det varade. Kvällen spenderades hemma hos mig, Sara och jag hyrde två filmer och burrade ner oss under min mysiga filt och heatern på, framför The Town och The Kids Are Alright. Bra filmer båda två, äntligen börjar vi komma in i att välja bra filmer igen.


Zandra-chaffören


Sara- fotografen


Glida runt, hänga runt...
(You know the rest Sara)


18 Jan - Min första... - Tisdag

Måste bara blogga om detta och göra er medvetna om att jag nu har tagit min alldeles första Golf Lektion! Och såklart blev det många skämt om Elin och Tiger, med golfklubbor hit och golfbollar dit. Men för att vara på den seriösa sidan så gick det helt ok, min sving var väl inte den bästa till en början men efter mycket och hårt slitande fick jag någorlunda till det och fick ett "Awesome Elin" från coach'en, då kände jag mig rätt stolt.

När jag kom hem hade träningsvärken redan börjat komma så är därmed lite halv-förlamad i kroppen eftersom ansträngningarna sedan helgen bergsbestigning fortfarande sitter i. Gött - det är så det ska kännas!

Härnäst blir det att åka till ranchen och träna svingen, innan jag är redo för nästa lektion. Har 5 st mer som jag ju fick av F&M i födelsedags present. (Var ju ett tag sen men har haft fullt upp så har inte ritkigt haft tid och sen har vädret varit lite halvkasst nu under vintern). Idag hjälpte M mig och vi klickade hem ett par golfskor till mig, så jag slipper skämmas över mina gamla gympaskor.

14-16 Jan - Slappaste helgen i USA?

Yess, denna helg har vi inte gjort många knop alltså, Sara och jag har i princip åkt fram och tillbaka mellan våra hus för att anitingen se på film eller Glee.

Fredagen
bestod av att vi (Sara, Malin & jag) ockuperade bion i Hacienda, vi bunkrade upp med popcorn och medtaget snacks framför Black Swan & The Dilemma. Oj vad the black swan var bra! Jag har blivit förälskad i balett, måste ta mig iväg och kika på något av San Franciscos utbud. Men iallafall, filmen var super, en bland de bättre jag sett på länge.

Lördag... Ja vad gjorde vi då? Sara och jag fördrev den mesta tiden framför teven och Glee, (som har blivit vårat nya vecko-göra, har kikat på flera avsnitt varje kväll denna vecka), vi hann faktiskt med att sitta ute och dricka kaffe i min bakgård, eftersom vädret har börjat vända och solen värmer så man kan till och med sola lite. Vi åkte iväg på en liten shopping runda och jag har nu äntligen ett par UGG's. Sen blev det take home sushi från Safeway och Flash Dance hemma hos mig. Filmen var slut för tidigt och jag kunde inte med att gå och lägga mig tidigt en lördags kväll så vi åkte hem till Sara och kollade ännu mer Glee.

Söndag, nu fick det vara någon måtta med allt tv-tittande så kl 11 styrde vi bilen mot kullarna västerut, nu var det dags för lite terräng vandring. Jäklar vad jobbigt det var, det lutade rätt rejält uppför och innan vi ens hade hunnit till den riktigt branta delen hade jag redan känning i baklår och rumpa. Hur ska dett gå tänkte jag? Men enivsa som vi är kämpade vi oss uppåt och tillslut kom vi upp bland kull-landskapet och utsikt över vår kära stad - Pleasanton. Solen strålade och vi tog en liten paus och passade på att sola ansiktet lite, underbart!



För er som inte ser vad jag pekar på kan jag
inforemra om att det sprang omkring 100-tals av jordekorrar på marken.
Lite längre bort står "kossera", som vi burkar säga


Behöver man ens skriva något?!


Efter film hemma hos Sara begav vi oss hem till mig för Glee tittande,
efter ett tag knackade det på dörren och M kom in med denna festliga
måltid. Behöver jag säga att jag att jag mådde som en prinsessa?


7-9 Jan - Weekend

Åh vilken härlig helg det har varit! På fredagsmorgonen gav sig Sara och jag ut på vår första springrunda, kändes riktigt härligt.

Vi har hunnit med att gå ut både fredag och lördag, hade lyxiga frukostar plus massa chill och promenad. Under fredagen åkte Sara och jag till Malin och vi gick först ut till baren 1515 i Walnut Ceek för lite käk och drinkar, sedan tog dans-suget över och vi tog taxi till Crogans som egentligen inte ligger långt bort men eftersom det var så jäkla kallt orkade vi inte riktigt vandra den sträckan. Kvällen spenderades hos Malin och dagen därpå och till frukost/lunch kokade vi ägg, gjorde varma mackor och drack tea/kaffe. Vi hann också med att shoppa lite, fast vi satt hemma i myskläderna i sängen, nu är det bara att vänta på att paketet ska bli levererat.

Lördagkvällen spenderades på Sapphire i Livermore, eller ja lördagsnatten rättare sagt innan vi drog ut powernapade vi lite så vi skulle vara redo inför ännu en danskväll ute. Denna gång var det dock lite svårare att känna rytmerna kan nog ha lite att göra med att alla av någon konstig anledning hade tränisngsvärk i benen.
På söndag blev det sovmorgon för att ta igen alla sovtimmar vi missat under helgen, sedan bar det iväg ut på promenad i det härliga vädret. Vi hade hyrt P.S I Love you som vi egentligen hade tänkt sett dagen innan men hade inte tid för det så det passade mycket bättre att ta den på söndagskvällen. Innan filmen åkte vi och köpte sushi, brie ost och vin och hade picknick på golvet hos Sara, så himla mysigt!





Going crazy inbetween clubs





Natt-dessert och snygga kort



Lördag:

Halvsega men med lyxigfrulle


Sara myser med Owen



Party på Sapphire






5 Jan - Party - Onsdag

Jajjemen vi är inte sena för att gå ut och parta inte. Efter jobbet drog Sara och jag iväg mot San José till Dave & Busters där Billy skulle ha sitt b.day party. Såklart hade vi inte fixat med någon present innan så det fick bli en snabb sväng in på Safeway där vi plockade ihop lite smått och gott. Jag passade också på att köpa med en macka eftersom jag inte hade ätit någon middag. Dave & Bustersär som ett stort "lekland" för både vuxna och barn, fast änå mest för vuxna. De har restaurang och bar och sen fullt med olika spelmaskiner plus att party-plåtarna rullar på högsta volym en efter en. Även fast vi kom dit en timme efter utsatt tid syntes varken Billy eller hans vänner till så vi satte oss tillrätta i baren med varsin drink tillhanda. Efter ett tag kom de och vi bytte baren mot ett långbord för nu skulle det käkas, (varför var jag tvungen att köpa den där smörgåsen förut..?), så det fick bara bli snack för Saras och min del. Hängde där ett tag innan det var dags att ge sig ut i spelvärlden, som jag dock inte är så mycket för egentligen men hade faktiskt roligt. Gäller bara att hitta spel man vill göra mellan alla dessa skjutspel som finns precis överallt..

Stället stängde vid midnatt, folket var sugna på mer party vilket jag också var, Sara var däremot mer sugen på sängen hemma men gullig som hon är åkte vi ändå vidare mot festen. Åkte till Sapphire i Livermore eftersom alla sa att de skulle dit, när vi kom fram var det inte mycket till fest och just precis då får jag ett sms där det står: "It was wack, don't bother". Bra tajmning där, men istället för att dra hem på en gång dansade vi av oss det värsta partysuget (som Sara hade jobbat upp så duktigt på vägen dit), ljuset var tänt och vi var bland de få som dansade men det var riktigt, riktigt skoj! Nu laddar vi inför fre-lör!!








Sara passade på att ta en liten nap innan vi drog vidare mot "festen"
haha


2 Jan - Bio - Söndag

Sov hos Malin, äntligen fick vi sova ut så länge vi ville - underbart! Till frukost, eller lunch kanske man ska kalla det blev det leftovers ifrån cheesecake och massa resens från gårdagens snack. Efter lite dö-tid beslutade vi att det fick bli bio och starbucks på schemat i Walnut Creek. Såg The Tourist, var helt okej dock mycket bättre än de senaste filmval vi gjort men ändå inte en på topplistan, vi måste börja skärpa till oss i fortsättningen. Blev en go chill-söndag, nu är det bara att ladda om inför ännu en jobbvecka och sen blir det ännu mer barhäng med mojitos på fredag!  Veckans höjdpunkt! Och sen ska vi ju inte glömma shoppingen.


Fann en försenad födelsedags present i min byrå från Ad's kompis,
så gulliga - fick ett shotglas till min lilla samling



1 Jan 2011 - Shopping/Barhäng

Zandra hade redan dragit när vi vaknade upp, stackarn ingen ro för henne inte. Det blev dock inte så mycket ro för oss heller, vi kom i säng runt halv 6 tiden och var tvungna att vakna upp tidigt för att checka ut. Det som störde oss var att för att för att vara USA's andra roligaste hostel - ha en utchecknings tid kl 10 på morgonen efter nyår. Det kan ju inte stämma sa vi, när nattklubben stänger en timme innan. Men inget stoppade oss för att ha en shopping dag i stan, innan shoppingen kunde börja var vi tvugna att käka lite frukost. Vi virrade runt ett tag innan vi tillsist hamnade på fiket i Union Square. Där började jag känna att mina händer kliade och min läpp kändes konstig, måste ha fått någon allergisk reaktion för läppen svällde upp så det såg ut som jag hade gjort operation och sen fick jag mer utslag som kliade, riktigt störande och jag har ingen aning om vad det kan vara. Bortsett från det blev det ännu en härlig dag i SF med superbra shopping och fika såklart.

Hemma igen blev det take home mat från cheesecake, hyrfilm The Other Guys (ännu en gång ett mindre bra val) och snacks i soffan hos Malin. Efter lite stillasittande fick jag den galanta idén om att gå ut idag igen, och Malin var inte sen på att hänga på. Vi bytte myskläderna mot party och vi var redo! Åkte till Walnut Creek, till baren 1515 för att sitta i baren med varsin mojito - så underbart gott. Det dröjde inte länge förrän två killar kommer upp och frågar om vi var i stan igår på Suit 101 och festade, hmm tänkte vi - var det så klubben hette? Sen känner jag igen ena killen, han sa att hans kompis hade pratat med mig igår, han pekar bort mot sin polare och Ja mycket riktigt var det samme kille som hade snackat med mig igår. Världen är allt bra liten, det roliga är att precis innan vi gick in på baren sa Malin att vi säkert kommer stöta på någon som vi hade träffat igår. Sen kom en mycket "interessant" kille upp och började snacka med oss, han sa att han var författare och ville höra på Malins och min konversation om skor för att få inspiration till sin bok. Plus att vi fick höra både det ena och det andra, vi kände att vår dyrbara tid började rinna ut och tillslut lämnade vår nyvunne vän Jeff oss.

Som tur var var vi på väldigt gott partyhumör så inget kunde göra oss otaggade. När baren stängde drog vi vidare till Huba cabs för nattkäk, som denna gång blev kaffe och muffins - med smör som ingen vettig människa äter men vi gör tydligen det. Kanon kul kväll iallafall - verkligen värt att gå ut dagen efter nyår! Borde göras fler ggr, eftersom vi faktiskt hade roligt.


Promenerade runt länge och väl innan frukosten, hamnade nästan i China Town






Såhär kan det se ut inne på damernas toalett


"Vad kostar mindre än 10 $ i den här menyn?"


Lägg märke till grabbarna i köket,
Malin sa att de stod så hela tiden vi var där - Bara glodde & log


31 Dec - New Years - Fredag

Idag var man ledig från jobbet, så det blev långhelg med andra ord. Chillade hemma under dagen innan jag åkte iväg för att plocka upp Zandra & Malin, fikade på Starbucks innan vi tog barten in mot Stan. Strosade runt lite, käkade middag och sen checkade vi in på världens party hostel som Zandra hade lyckats boka. Först verkade det som att vi inte skulle få plats men efter lite omplaceringar blev vi tillängnade sviten, oj vad glada vi blev det kunde ju inte bli så mycket bättre. De hade också precis berättat för oss att de hade en nattklubb där nere som stängde 09.00 och bjöd på vin, champange, tilltugg osv - efterfest tänkte vi! (Efteråt fick vi höra att detta hostel ligger på 2:a plats på det roligaste hostlet i USA - och här hade vi lyckats hamna). Sviten var dock inte av den sorten som vi hade väntat oss, den innehöll två sängar, ett handfat och en liten garderob som vi gjorde om till bar, toaletten låg vägg i vägg med vårt rum fast ute i korridoren. Men vi brydde oss inte om det, humöret var på topp och festen kunde börja.

Klubben som vi hade biljetter till låg ca 100 meter ifrån hostlet så vi behövde inte oroa oss för taxi, hade lite krångel när vi skulle gå in. Jag trasslade till mitt födelsedagsdatum lite men inte så det blev några problem. Där inne gick tiden jättefort, helt plötsligt räknade vi ner och sen var det 2011! Vi dansade och killarna bjöd i baren. Klubben stängde 4 men vi drog hem tidigare, Zandra hade lovat att hon skulle jobba (tidigt) dagen efter så hon bestämde sig för att gå till sängs medan Malin och jag käkade nattmat och sen blev det efterfest på nattklubben på hostlet. Efter en liten vilopaus på rummet gick vi ner igen, fast denna gång i våra PJ's. Först hade vi tänkt bara hämta vatten men efter att vi hörde ljudet från dansgolvet kunde vi inte hålla oss så vi gick ner för att än en gång skaka lite rumpa. Riktigt, riktigt roligt var det! Inte varje dag man gör det.

Gott Nytt År!














Vi intog dansgolvet i våra christmas PJ's och dansade genom natten


RSS 2.0