Cocking Dinner



Det här behöver jag, har inte alls brytt mig om matlagning förut men nu får jag lära mig hur mycket som helst och nu börjar jag till och med tycka att det är roligt!


Var tvungen att slänga in en bild på gårdagens middag också! haha


Yes!

Äntligen bra väder igen! Gjorde frukost och lunch till ungarna och sedan till mig själv, efter det kunde jag äntligen gå min efterlängtade promenad. Var perfekt väder, inte för kallt och inte för varmt, ska försöka komma ut oftare på morgonen.


I mitt kvarter


Den här rundan är verkligen hur mysig som helst man njuter hela tiden





Borde testa att spela basket här nån gång


Påväg hemåt igen

Nu håller jag på och fixar med middan för ikväll, sedan ska jag och Magnus hälsa på hemma hos Annika en sväng efter det blir det hårdträning på gymmet + kaffe efter det.

 


Vad hände med vädret?

Åh, ena stunden är det soligt och fint och nästa bara öser regnet ner. Vet inte riktigt vad som händer, störande är det iallafall. Idag har det varit en rätt stressig dag, har väl egentligen inte haft sådär fruktansvärt mycket att göra men har hela tiden haft något att syssla med. Lagade riktigt god middag idag också, hjälper till med middan nästan varje dag vilket är riktigt kul men svårt. De har ju annorlunda mått, och många, väldigt lätt att man blandar ihop tablespoon och teaspoon plus att jag ska läsa helt nya recept som jag aldrig har hört om förut på engelska. Det tar sin tid men det brukar för det mesta bli bra, idag åt vi thaimat, lime shrimp with coconut rise. Blev lite matrester över som jag kan ta till lunch imorgon, mumms!

Har varit riktigt sliten idag så bestämde mig för att bara stanna hemma ikväll, tänkte titta på någon serie och sen försöka lägga mig tidigt men det verkar det inte som att jag lyckas med idag heller, klockan är redan halv 11... Känner sug efter kaffe också, har blivit en vana att dra till Starbucks och köpa kaffe nästan varje dag. Igår slank även en brownie ner, nu när jag tänker på det saknar jag alla fika stunder i Sverige, jag gillar deras utbud bättre. 


En av många fikastunder under förra sommaren,
kommer sakna dem!


Ändrade planer...

Skräll att det alltid ska vara dåligt väder så fort som jag bestämmer att jag ska gå ut och gå. Istället för motion fastnade jag i sängen och kollade på fullt med serier. Får hoppas på bättre väder imorgon, jag är hel-ledig fram till halv ett, så då har jag mycket med tid för lite workout.


Ligger lite efter med alla serier, men det ska det bli ändring på.
Har rätt mycket dö-tid, och då passar detta perfekt!


Nytt liv?

Åh jag älskar detta ställe! Allting är verkligen super, se bara på all färsk frukt som finns tillgänlig hela tiden! Mums, tänkte jag skulle börja äta mer frukt till frukost och dra ner mer på smörgåsarna. Försöka går ju alltid...

              
                     Har börjat äta frukosten utomhus, riktigt mysigt alltså

Idag gick jag tillbaka och la mig efter att jag gjort min timme på morgonen, får sluta göra det för man blir bara dubbelt så trött när man ska gå upp senare, snooze går på repeat för många ggr. Det tog ett bra tag innan jag riktigt vaknade till liv igen, men tillslut så. Dagen flöt på bra, åt middag med familjen och sen drog jag iväg till gymmet och tränade lite. Annika kom senare så fick sällskap, men vi pratade mest och var inte direkt effektiva så vi bestämde oss för att dra till Starbucks för en kaffe istället.

Hoppas det är fint väder imorgon, då SKA jag gå en promenad istället för att gå lägga mig igen. Hoppas på bättre vanor!


SF

Idag åkte Ali, hennes pojkvän Adam, Nate, Adams kompis och jag in till SF, vi tog barten in så vi slapp tänka på att hitta parkering och grejer inne i SF vilket kan vara väldigt svårt. Det var jättefint väder och vi hade rikigt roligt! Vi gick av barten vid Union Square och sen tog vi en promenad mot Pier 39, där vi åt lunch på Hard Rock. Vi blev slitna efter att ha gått rätt långt innan så vi tog bussen in tillbaka, gick runt i lite affärer och kikade. Jag köpte ett par jeans, nästan som jeansleggins men ändå inte, de är hur sköna som helst! Efter lite shopping tog vi barten tillbaka hem. Det var en perfekt dag, det är lite roligt att träffa folk som kommer härifrån så man inte bara umgås med andra au pairer, på så sätt får ju jag reda på mer om alltning eftersom de vet det mesta. Vi pratade lite på att dra till Santa Cruz över en weekend och bara softa, yeah I like that! Hoppas, hoppas.

Golf

Igår följde jag med familjen när det åkte iväg och golfade, (på samma ställe där jag var i fredags), jag hade inte alls några kläder som jag kunde använda så jag fick låna några och såg därför ut som en riktigt golfspelare. Det var riktigt roligt, fick faktiskt in några bra slag emellanåt. De coachade mig och gav mig bra tips så nu kommer jag bli proffs på det här, de tyckte faktiskt att jag hade en bra sving. Haha, det gäller bara att öva upp träff-förmågan lite mer bara. Jag fick även prova att köra golfbil för första gången i mitt liv också, hur kul som helst.

På kvällen blev det bio igen, det var bara Mayra och jag denna gången men det var rätt skönt. Vi hade ingen aning om vad vi skulle se så vi bara chansade och valde The Losers, den var faktiskt rätt bra.


Innan bion bestämde vi oss för att kika förbi hos Cold Stone,
de har supergod glass där man kan i princip välja vad vad man vill


Friday

Idag har det varit en riktigt perfekt dag med lagom mycket att göra. Vädret var också på topp, låg ute i solen ett tag men blev inte kvar där allt för länge. Blir så himla varmt och bara ligga där utan att det fläktar något, en svimingpool hade vart perfekt!

Skjutsade B till hans golfträning idag, shit vilket ställe det låg på! Det ligger lite utanför stan, precis innan är det en vinodling och sedan kommar man till ett hur fint område som helst! Det ena huset är större än det andra och de ser svindyra ut! Borde ta kort på det alltså, var som att åka genom en sagovärld eller något.

Senare följde jag med familjen till skolan, barnen hade uppvisning där varje klass gjorde ett uppträdande som representerade ett land och man kunde köpa mat som var typisk för vissa länder. Gillar verkligen att upptäcka hur mycket saker man egentligen inte har en aning om, jag tar bara in mer och mer hela tiden.

Jag var inte kvar på skolan hela tiden utan drog där ifrån tidigare än de andra, hade hört att det var några au pairer som skulle träffas i Dublin och gå på bio. Jag mötte upp Magnus utanför Starbucks, vi beställde kaffe och satt och pratade medan vi väntade på de andra. Vi såg "The Backup Plan", den var helt okej, rätt förutsägbar men ändå bra och lite rolig.




Har upptäckt att jag måste köpa lite varmare kläder att ha om kvällarna, vädret slår om och man fryser som bara den. Inga små kontraster här inte, ena studen värmebölja och andra kallfront med stort K!

Crazy kids

Imorse efter frukosten åkte jag iväg till gymmet för att ha den där genomgången men när jag kommer dit och frågar efter min tränare var han tydligen inte där, de sa att de skulle höra av sig till mig om en ny tid så jag tränade lite själv istället.

Idag har jag verkligen jobbat hel dag, föräldrarna skulle vara borta under kvällen så jag tog jag hand om barnen hela eftermiddan fram till läggdags. Det gick riktigt bra, vi åt middag ute på Sweet Tomatoes som vi hade hört skulle vara jättebra med alla sorters maträtter men det hade mest bara sallad, lite pasta, en sorts pizza och soppa plus efterrätt så det var ju inte direkt vad vi hade tänkt oss men vi blev mätta på efterrätten iallafall. Vi skrattade och höll på hela tiden, vi var som virriga hönor runt hela stället för vi visste inte vart vi skulle gå. Det var olika sorters buffeér lite varstans och vi hade ju ingen aning hur vi skulle göra, jag tror vi spenderade mer tid med att leta rätt på något att äta än att faktiskt sitta ned vid bordet och äta det. Aja kul hade vi i vilket fall. När vi kom hem satt barnens överskottsenergi fortfarande i och de bestämde sig för att klä ut sig och dansa och göra sketcher medan jag filmade dem, blev också riktigt kul! De var helt galna, haha. Sedan blev det lite guitar hero och efter det dags för sängen, fick även läsa godnatt saga för dem. 

Känner att det är dags för sängen för mig också, är vaken alldeles för sent om kvällarna så jag blir super seg dagen efter.

GODNATT

 
Så himla söta! De bjöd verkligen på undehållning under kvällen

1 månad

Nu har jag bott i USA exakt i en månad, 22 mars lämnade Sverige och flög över hit. Mitt liv har aldrig varit så händelserikt som under dessa fyra veckor! Har provat på så mycket nya saker, träffat helt främmande människor, människor som jag inte hade en aning om att de fanns men ändå som man klickar med på en gång och kan ha super kul ihop, testat ett x antal nya maträtter som t.ex ostron, sushi, mac and cheese, fish n' chips och mycket mycket mer. Bara det att komma hit och få se allting påverkar en enormt mycket. Jag kommer ihåg de första gångerna jag åkte bil här, man vet inte alls åt vilket håll man ska titta åt för man vill ta in och se så mycket som möjligt. Kullarna, broarna, bilar överallt, alla hus, alla vägar, och sedan att försöka memorera vart allt ligge är helt omöjligt man virrar bort sig hela tiden, it's crazy but so fun!

Nu börjar allt sjukna in och jag tänker inte alls lika mycket på omgivningarna som jag gjorde i början, det har börjat bli en vana att alltid se alla fina "kullar" runt om och palmer lite varstans, man hajar inte till lika mycket när man ser en porsche köra förbi eftersom var och varannan bil är av ett finare märke.

Man vänjer sig till allting, det är t.ex. inte alls det är lika läskigt att köra bil här längre, i början var jag hela tiden rädd för att göra fel och köra fel när man har tusen andra bilar runt omkring sig men nu bryr jag mig inte alls lika mycket, undra hur det kommer kännas att komma hem och köra genom Sunne när man är van vid det här tempot.


Dagen innan flyget till USA i Sthlm

Sushi

Idag har jag inte alls gjort mycket, hade tänkt gå ut och gå en sväng på förmiddan men det regnade ju såklart så det har blivit en "chilla-framför-dator-och-tv-dag". Även fast jag inte har mycket för mig om dagarna flyger tiden iväg och vips så är det kväll och ännu en arbetsdag har gått, kan inte förstå att det är en vecka sedan Emelie åkte och jag har varit här och jobbat själv.

Ikväll åt jag sushi för första ången! Annika, Mariana, Mayra och jag hade besämt oss för att gå ut och äta idag, och eftersom jag aldrig hade provat sushi så tyckte de att det var dags för mig att få göra det. Jag beställde en med flera olika smaker, så jag vet till en annan gång vem jag tyckte var godast. Det smakade inte som något som jag har ätit förut, vet inte riktigt hur man ska beskriva det men jag gillade det. Tror nog att det är en vanesak också, så detta får jag prova fler gånger. (Har aldrig provat så mycket nya maträtter under dessa veckor någonsin som jag har gjort här men det är bra, få lite andra smakupplevelser för en gångs skull).


Kom på efter halva att jag skulle ta kort men såhär ser det ut iallafall


Det enda jag inte gillade är att man måste äta hela på en gång, det går liksom inte att dela den med pinnarna


Sushi gänget, Magnus (svenska au pairen) kom förbi och hälsade på en sväng

24 Fitness

Idag har jag vart på gymmet för första gången! Skrev även upp mig där så nu måste jag ta tag i min träning, haha. Nu på torsdag förmiddag fick jag en tid med en personlig tränare som ska hjälpa mig igenom alla saker utifrån de mål som jag har med min träning, vilket känns bra då är det ju lite lättare att hålla igång. Det är mycket roligare att träna om man har någon att träna med, så följde med Annika idag till det gymmet som hon tränar på.
Efter träningen drog vi till Starbucks för lite kaffe och snack, träffade lite folk som Annika kände b.la. en svensk kill au pair, det är inte är allt för vanligt, största delen av alla au pairer är tjejer. (Starbucks ska tydligen vara  mötesplatsen för alla au pairer så det är ju ett bra ställe att hänga på).

Nu börjar alla rutiner falla på plats och det känns fortfarande super! Det som står närmast på måste listan nu är att fixa med körkortet, håller på och gör lite testprov på internet så borde vara redo för det riktiga provet ganska snart. Jag måste också bestämma mig för vad jag ska plugga, bör läsa någon klass under sommaren för att hinna med, det gäller bara att lista ut vad och sedan anmäla mig så fort som möjligt så jag hinner få något roligt.

Nu väntar duschen och sedan ska jag slappa framför någon serie. Fixade barnens lunch för imorgon redan ikväll eftersom de börjar senare och därför brukar föräldrarna ordna med frukosten på onsdagar. Jag har alltså sovmorgon i princip varje onsdag fram tills halv 1. Tänkte försöka gå ut och gå en sväng på förmiddan imorgon så jag inte sover bort hela dagen.

GODNATT


Ska in till SF på söndag så måste försöka fixa lite bilder därifrån också
Det är bland den finaste staden jag har sett


Au pair meeting

Nu har jag varit på mitt första au pair meeting, själva mötet i sig var riktigt segt. Vi träffades på Round Table Pizza, ca 5 min från där jag bor så det var bra, käkade lite pizza (jag har inte gjort annant denna helg känns det som, pizza tre dagar i rad) och sen fick vi bara sitta och lyssna på när Heidi pratade om barn-säkerhet. Träffade iallafall lite nytt folk så det var roligt, en tjej från tyskland som verkade trevlig fast hon åker hem om två månader men får göra det bästa utav den tiden, jag tror vi skulle hitta på något nu på onsdag. Sedan träffade jag två tjejer från Brasilien, och de i sin tur kände en annan svensk au pair, Annika som bor i närheten fast hon är inte med i samma organisation som oss. Vi fyra åkte till Starbucks efter mötet och satt och pratade där ett tag, den svenska tjejen går på samma gym som Emelie gick på och rekomenderade så jag tror jag ska följa med henne dit imorgon och skriva upp mig.

Under dagen har jag också haft lite kontakt med en tjej, Ali, som jag träffade igår på föreläsningen, hon bor här i Pleasanton och vi bestämde oss för att åka in till SF nästa helg. Hon sa att hon inte alls brukar åka dit särskillt ofta, hon hade inte ens varit till Golden Gate bron än, så det får nog bli en tripp dit skulle jag tro.


Datanörd, kan bara säga att datorn ständigt går på fullvarv men den har börjat krångla lite, hänger upp sig titt som tätt vilket är väldigt irriterande!

Tänkvärt

Idag har det varit en lång men väldigt intressant och rolig dag. Den började dock inte så tidigt, vilket var väldigt skönt. Jag sov till halv 11, gick upp och dushade och fixade till mig efter det gjorde jag frukost och sen läste lite i Slumdog Millionaire (går inte att sluta läsa, man vill bara fortsätta mölja igenom hela boken på en gång). Sedan åkte hela familjen iväg på en typ av föreläsning som min värdpappa har varit med och hjälpt till att hålla i. Det var en tjej som är lika gammal som mig och kommer från Afghanistan som föreläste. Hon hade en oerhört gripande berättelse om vad som hänt i hennes liv, hon ville också få oss att förstå att Afghanistan är så mycket mer än alla de negativa saker som vi får höra om på nyheterna. Det var väldigt intressant att få lyssna på, mina tankar och värderingar har ändrats något enormt! Jag tycker att alla borde få chansen att lyssna på något sånt, det gör att man uppskattar allt vi redan har så mycket mer än vad vi gör idag...

Iallafall, det var två föreläsningar. Den första var på en restaurang och mer inriktad till barn och den andra var i ett privat hus och mer inriktad för ungdomar. Eftersom min värdpappa var med och höll i det hela frågade han mig om jag ville följa med på den sista föreläsningen också, han tyckte att jag skulle bli med på den eftersom det skulle vara ungdomar i min ålder där och jag som inte känner någon här än tyckte det lät toppen. Jag är glad att jag följde med, jag fick ännu en gång få höra berättelsen och denna gången mer ingående, jag lärde känna tjejen som föreläste mycket mer (vi åkte i samma bil så vi fick chansen att prata), jag träffade nytt folk som också bor i Pleasanton och de verkade hur snälla och gulliga som helst, jag bytte telefonnummer med några så det känns riktigt bra! Vill få kompisar så fort som möjligt så jag slipper vara själv på min fritid och det här är en bra början på det, de hade någonting som det brukar göra varje torsdag (kommer inte riktigt ihåg vad det var) och de sa att det bara är för mig att komma dit.

Huset som sista föreläsningen hölls i var helt fantastiskt! Helt obeskrivligt fint, och miljön runt omkring var underbar.


Det här är bara en liten del av hela huset


Utsikten från huset var outstanding


Sol, I Like It!

Sitter ute i solen och bara njuter, B och jag har nyss ätit lite lunch så behöver inte tänka på mat än på ett tag. Tänkte börja läsa Slumdog Millionaire, har sett filmen och den är riktigt bra! Annars vill B att jag ska hoppa med honom på stutsmattan så får nog offra mig för det en stund.


Softar platsen nr 1


Måste börja pressa så man inte behöver skämmas när man går utanför dörren



Fredag

Sitter och slappar i min goa säng med laptopen och teven, tittar på Beverly Hills 90210 och snart börjar OC. Gick upp lite tidigare idag eftersom jag skulle skjutsa barnen till skolan, när jag kom tillbaka hem gjorde jag frukost och sen passade jag på att tvätta. Skönt att göra alla saker så fort som möjligt så man har det gjort. Har inte alls mycket att göra idag, igår läste jag klart körkortsboken så kanske ska prova på att göra ett test-prov idag. Måste verkligen försöka ta det där körkortet någon gång så man slipper tänka på det.

Efter jag har hämtat barnen i skolan ska vi iväg och köpa glass, har längtat efter det sedan förra fredagen eftersom jag inte kände någon smak när jag åt den då. Mums! Senare idag kommer familjens kusiner hit, tror vi ska beställa något till middag så behöver inte tänka på det heller.


Middag med familjen, från veckan som gått
 


Torsdag

Har nyss kommit hem efter en promenad/jogging tur, kände att det var på tiden att börja röra lite på sig nu när förkylningen äntligen har släppt. Det som är lite tråkigt här är att det blir mörkt väldigt tidigt, så fick ta med mig en ficklampa, (och det är verkligen inte någon liten behändig sak utan den är lång och tung, precis såna som alla poliser har i alla filmer från USA) därför blev det lite extra träning för armarna, vilket iofs är bra. Nu tänkte jag tappa upp ett bad och lägga mig och bara softa ett tag till musik, kanske även ska passa på att äta lite mintchoklad som mina kära vänner har skickat med mig.

Shit det är redan fredag imorgon, det går så himla fort att jag knappt hänger med. Har snart varit här i en månad nu! Men det är bra så länge det går fort, då hinner jag inte med att tänka för mycket vilket bara gör det jobbigt. Det gäller att hitta på saker hela tiden så man inte känner sig uttråkad och det gör jag verkligen inte än så länge.


Tungt

Idag var sista dagen med Emelie, riktigt jobbigt att behöva säga hej då ytterligare en gång! Usch, jag gillar det inte alls. Nu känns det riktigt tomt här i huset, vi gjorde ju nästan allting tillsammans, hittade på roliga saker hela tiden. Det är nu jag börjar förstå att jag är helt själv här! Som tur är har vi au pair möte på söndag, där alla au pairer som bor här i området kommer komma till så förhoppningsvis träffar jag väl någon rolig person där. Men det kommer kännas ensamt om dagarna när jag inte har så mycket att göra, får försöka hitta något att sysselsätta mig med. Annars går det ju ett x antal serier på soap net varje dag, så något ska jag väl kunna hitta på.

Playground

Idag har allt också gått bra, har inte haft allt för mycket att stå i dock. Vaknade runt 7, gjorde frukost och lunch till barnen sedan gick jag och la mig igen och sov en timme. Har hjälpt till att stryka lite kläder, hjälpt Ben med läxor, hämtat barnen från skolan o.s.v. Till lunch idag blev det Subway så jag behövde inte tänka på det heller, efter lunchen åkte vi en sväng till en park som Ben ville till. Nu blir det att skjutsa Ben till hans "läxhjälp" och efter det ska hela familjen iväg och äta middag på Cheescake Factory, blir som en avskedsmiddag för Emelie. (Måste försöka hinna med att se filmen som vi hyrde igår också innan vi ska lämna tillbaka den).

 



Yesterday

Det gick faktiskt väldigt bra igår, allt flöt på utan några problem så nu känner jag mig lite lugnare. Efter jobbet åkte Emelie och jag till mallet en sväng, hon behövde köpa lite grejer inför hemresan och jag fick tag på en jättefin ring. Efter det mötte vi upp en kompis till Emelie på Cheesecake Factory, det var väldigt mysigt och maten och efterrätten som vi hade var riktigt god!

På hemvägen kom Emelie och jag på att vi ju inte kunde lägga oss när vi kom hem, vi måste ju ta vara på den sista tiden som hon har kvar, så vi svängde förbi vid Safeway och hyrde en skräckfilm. När vi började titta på den kände jag hur jag blev tröttare och tröttare och tillslut orkade jag inte längre så det fick blir natten för mig. Måste ju orka med morgondagen också.


Har en känsla av att jag kommer köpa för mycket saker här... Det har redan dragit iväg rätt mycket! Man köper lite här och lite där, det finns ju alltid så mycket att välja på så det går inte att motstå.

Min första dag själv

Sitter och slappar lite framför datorn och lyssnar på ny musik som jag fick igår. Har precis gjort min första morgon utan Emelie, det var lite nervöst men det gick bra. Gjorde frukost och lunch till barnen, fick lite panik ett tag eftersom alla grejer som de skulle ha inte fanns hemma, men det löste sig ändå. Det får nog bli en tur till affären lite senare och handla med mig allt som behövs. Nu är jag i princip ledig fram till halv 12 då Ben slutar skolan, innan dess måste jag och Emelie till banken och fixa ett bankkort som jag kan sätta in min lön på, så jag slipper få allt i kontanter.


Här sitter jag just nu


Singing in the rain

Det blev ännu en tur till Great America denna vecka, fast nu var det bara jag och Emelie som drog iväg. Det regnade när vi satt i bilen påväg dit men vi sa till oss själva "att det det kan ju inte regna hela dagen heller". Vi fixade våra season passes vilket gick väldigt fort denna gången eftersom det knappt var några folk där. Sen var det bara att börja åka, vi försökte att inte bli blöta när vi satte oss i bergochdal-banorna plus veja från alla vattenpölar. Vi gjorde dock bara tre åk och efter det var vi genomblöta för det började bara regna mer och mer. Sista åkningen var värst, regnet piskade söner oss och när vi var klara var det precis som att vi hade tagit ett dopp i poolen. Vi bestämde oss därför ganska snabbt att det fick vara nog för idag och begav oss mot bilen. Påvägen dit passade vi på att hoppa i alla vattenpölar vi kunde bara för att det inte längre spelade någon större roll vad vi gjorde, vi var ju redan klassblöta så lika bra att ha roligt när man kan. Vi frös som bara den när vi kom fram till bilen, allt blött fick åka av och på med värmen. Hoppas bara att inte min förkyldning blir värre, min röst sviker mig mer och mer och näsan rinner, det här var väl egentligen inte det jag behövde idag känner jag men men, vi hade ju roligt!!

Väl hemma hoppade vi i myskläder, gjorde varm choklad, åt lite glass och softar nu framför dator & tv.


Kläder på tork, vi skulle ha tagit en bild av oss i regnet men då hade garanterat våra kamror blivit förstörda

Weekend

Sista helgen med Emelie, nu gäller det att passa på att göra något roligt hela tiden. Har börjat bli lite små förkyld, så det är lite störande. Igår hade vi en rätt slapp dag med barnen, var ute i solen och åkte och köpte glass på eftermiddan. Jag kunde dock inte känna smaken av den, men de andra sa att den var god så får tro på dem. På kvällen drog vi till några andra au pairer, blev bjudna på middag o.s.v. Var väldigt roligt! Mitt i natten kom en på att vi skulle åka till en utsiktsplats där man har utsikt över San Francisco, hur fint som helst! Emelie och jag sov kvar där igen, vilket är lättast. Gjorde pannkakor och scones till frukost, sen bar det iväg in till SF för shopping! Fick tag på väldigt mycket, hade rätt mycket lön kvar från förra veckan så nu kunde jag spendera ordentligt. Köpte Ray Ban pilotsolglasögen, en väska och 5 plagg från forever 21. Me like!


I bilen påväg till utkiksplatsen


Emelie och Felix


Syns inte alls bra på bilden men det var hur fint som helst!


Stolta över våra nya brillor!


Spring Break

Barnen är lediga från skolan denna vecka, så det har blivit lite annorlunda schema för oss men det är bara skönt. Vi behöver inte gå lika tidigt nu, utan vi vaknar när barnen väcker oss. Det blir inte alltför jobbiga dagar, utan det är bara att se till att de får mat och leka med dem om de inte leker själv eller med grannarna. Det blir rätt mycket slapptid så det är skönt, vi chillar ute i solen eller ser på såporna som dagligen går på teven. Igår åkte vi till Great America med barnen, det är ett stort nöjesfält ungefär som Liseberg fast mycket större. Vi var där hela dagen och hade riktigt roligt, vädret är sjukt bra! Som svenska sommardagar ungefär, man kan ju bara undra hur sommrarna här kommer att bli.. Vi åkte karuseller, köpte glass, spelade, såg på film i 4D, man ser filmen i 3D men sitter i annorlunda stolar som rör sig i takt med det man ser, så det känns verkligen som att man är med i själva filmen, riktigt coolt! När vi kom hem var alla totalt utslagna efter en tuff dag så det fick bli kvällen tidigt för oss, vi måste ju orka med helgen också.



Steker i solen på uteplatsen

Min första veckan i Pleasanton

Jag ligger lite efter i uppdateringen, men har haft en del krångel med min dator som inte har velat starta. Hur som helst så åkte hela familjen, Emelie och jag in till San Francisco på söndagen efter jag kom hit. Vi gick runt lite på stan, gick till Pier 39, åt mat och spelade lite. Åh vad grymt det är! Vilken syn det var att åka över broarna in till själva SF, och sen få se alla lutande gator! Mycket nya intryck på så lite tid, man vet inte riktigt åt vilket håll man ska titta åt.

Under veckan har Emelie och jag hjälpts åt med barnen, vilket har varit väldigt bra. Skönt att jag får hjälp nu i början när allting är nytt, jag är ju så rädd för att göra fel men som tur är har familjen väldigt stort överseende med det så det känns rätt lugnt ändå men man är ju fortfarnade nervös. Det som oroar mig mest är att jag ska lära mig vart allt ligger, just nu bara virrar jag ihop allting känns det som. Jag har iallafall lärt mig vart barnens skola ligger och vägen till köpcentrumet.

Jag har börjat köra lite bil också, det går bra att köra med mitt svenska körkort ett tag men jag har även börjat plugga lite smått på det californska. I fredags körde jag för första gången på motorväg, det är hur kul som helst att köra här, allt är så mycket större än i Sverige! En normalväg har 2-3 filer i vardera riktining, och motorvägarna har runt 4-5 filer, man har bilar precis överallt runt omkring sig så det gäller att hålla koll på allt, specillet när man byter fil så ofta som man gör. Det är lite krångligt att veta vart man ska eftersom det är så dåligt skyltat, har kört fel ett antal gånger men man lär väl sig tillslut antar jag.

På kvällarna har Emelie och jag tagit det lugnt, gått på bio i SF, tränat (har t.o.m. sprungit, vilket var riktigt längesen jag gjorde) träffat några killkompisar till Emellie, det är lite störande eftersom alla Emelies kompisar som hon känner här kommer åka hem eller så har de redan gjort det, så jag måste börja tänka på att träffa nya kompisar. I fredags blev det lite "party" hos en kill au pair, som tur var fick vi sova kvar där eftersom det är väldigt svårt att ta sig hem här, det går nästan inga bussar eller tåg på natten vilket det är väldigt störande. På lördagen gjorde vi en tur in till SF, vädret var på topp och det blev en riktigt mysig tur!


Det syns inte så bra på den här bilden, men "bergen" är så himla fina!


I love Forever 21! 
P.g.a att det var påskhelg har det varit full rulle i huset, kusinerna har varit här hela helgen. Söndag morgon fick alla en korg med "gifts" from the easter bunny och Emelie och jag fick varsitt presentkort på just Forever 21! Så himla söta





Everything's new

Har haft fullt upp den senaste tiden, har inte riktigt hunnit med att sitta ner och skriva här. Det är så mycket som händer hela tiden. Så mycket nya intryck som jag ska hinna med och smälta samtidigt som man inte kan sega allt för mycket eftersom det är en hel del som jag måste lära mig nu.

Jag kom till min värdfamilj sent på fredag natt efter många om och men. Mitt plan från Denver till Oakland var inställt så jag var tvungen att boka om min resa i NY, så istället för att åka till Oakland fick jag åka in till San Francisco men fortfarande ha en mellanlandning i Denver. (Vilket var väldigt störande eftersom Caroline hade direktflyg till SF, men hon flög från JFK och jag flög från LaGuardia, annars kunde vi ha kunnat åka med samma plan) Jag skulle alltså flyga från NY, mellanlanda i Denver och flyga till SF helt själv! Usch vad nervös jag var! Och till råga på allt fick jag sitta och vänta i 6 timmar i Denver eftersom flyget var försenat. Tillslut kom jag iallafall fram till SF, totalt utmattad men nöjd med att jag hade fixat allt själv! Emelie (familjens förra au pair) hämtade mig runt 2 på natten, p.g.a. att det var så sent så hade min värdfamiljen redan gått och lagt sig så jag träffade dem för första gången på lördagen.


Precis innan vi skulle åka iväg till våra värdfamiljer

Allt känns hur bra som helst! Familjen är toppen, hur snälla och omtänksamma som helst man kan verkligen prata med dem! Huset är så himla fint, och mitt rum är hur mysigt som helst, sängen är otrolig. Jag trodde att det skulle bli svårt att kunna sova här men det har inte varit några som helst problem, somnar på en gång när jag lägger mig och sover konstant hela natten.

Emelie och jag jobbar alltså dubbelt nu i någon vecka, hon hjälper mig alltså att komma tilllrätta med allt som jag ska göra om dagarna. Det är en del som man ska komma ihåg, vad de ska ha till frukost, lunch, middag, köra dem till och från skolan, köra dem till aktiviteter efter skolan, handla o.s.v plus att jag måste lära mig att köra bil här och finna vart allt ligger. Det är lite rörigt i mitt huvud just nu men det går bättre och bättre för varje dag.

RSS 2.0