23 April - Toga Party på Campus

Idag hade vi blivit bjudna på Toga fest på Stanford, vilket tydligen är en bland de största festerna där. Vi hade ingen aning om hur man skulle knyta lakanen så de hade vi bara med oss för att få hjälp på plats. Lakanen hade vi köpt tidigare under dagen då vi passerat IKEA på hemvägen från SF. Där blev det även lunch, köttebulle tallrik såklart och massa svensk godis som tilltugg.

Huset på campus hade förvandlats till ett romerskt slagsfält, med toga rustade ungdomar som hade som mål att få ner så mycket tequila shots som möjligt. Vilket kanske inte riktigt var vad vi hade tänkt oss, men det var roligt att få träffa folk man lärt känna från förra helgen. Blev lite paff att de flesta komihåg oss och speciellt mitt namn eftersom det tycks vara mycket svårt att få rätt här borta, brukar oftast förknippas med Alien vilket inte är så lockande. Och sen är det ju inte alla helger man är på Toga party heller.








Malin kom på ett ypperligt sätt att bära koppen i - Ölmagen


Crazzzzzy


22 April - Sushi party i SF

Idag hade jag inget jobb att sköta eftersom familjen hade åkt iväg till Tahoe igår kväll. Jag fick jätte gärna följa med men såklart hade jag blivit medbjuden på massa skoj här i trakterna och det förstod mina extra päron. Framåt kvällningen åkte vi in till SF, killarna hade bjudit med oss på fest först i Sushi baren och sedan VIP på en klubb och det tackar man ju inte nej till. Vi tog bilen in, hade tänkt att åka hem under kvällen men de planerna grusades efter ett x antal sake-bombs från de andra i gänget.




How many tacos did you eat?


21 April - The Railroad Revival Tour

Efter att torsdagens arbetstimmar styrde vi bilen mot Oakland för att lyssna på Mumford & Sons, det var inte bara de som spelade utan det är tre band (Mumford & Sons, Edward Sharpe & the Magnetic Zeroes, and Old Crow Medicine), som under en vecka, gör sex spelningar och de tar sig från ställe till ställe via ett gammaldags tåg. Första spelningen var alltså i Oakland och vi var påväg dit utan större förhoppningar om att se bandet spela eftersom biljetterna vart slutsålda sedan en lång tid tillbaka. Men man ska aldrig säga aldrig, efter att Sara gjort en fenomenal fickparkering och en åktur i polisbil kommer vi in på själva konsert området (efter att ha visat lite av våra akrobatiska sidor) och vi kom precis i tid till att se Mumford & Sons spela, och det var helt magiskt!!


Malin & Sara fick helt plötsligt biljetter medan jag vart utan


Mumford & Sons


Alla banden på scen


Ångloket som de använder för att ta sig från ställe till ställe


15-17 April - ΣAE (Sigma Alpha Epsilon)

Oj vilken härlig helg det har varit! I fredags drog Sara och jag iväg till Stanfords Campus efter vi slutat. Vi hade blivit inbjudna av Andres att vara med på deras ΣAE fraternity party. Dagens tema var golf men det hade vi inte någon som helst aning om så vi kom i jeans, toppar och högklackat. Det började med olika stationer men de löstes upp rätt fort och själva partyt började.

Lördagen spenderades med en rundvanding runt campus, chill i parken med fotboll, vin och musik. Vi åkte även till stallet och kikade runt, sen blev det vinkväll med tilltugg hos några kompisar till Andres innan vi drog vidare till ΣAE huset för ännu ett fraternity party, denna gång med cowboy tema.

Söndag, idag stod ridning på schemat, Andres hade frågat sin coach och det var tydligen ok att jag kunde låna en av lagets hästar. Gissa om jag var lycklig?! Har gått och väntat på det här hur länge som helst och nu äntligen får jag göra det! Så himla kul! Märkte fort att jag inte var i samma kondition som för ett år sedan men vad gör det?

Hade en helt underbar weekend i Palo Alto, och fler kommer det att bli framöver! 






Vi åkte ner-cabbat!













Söndag:








LYCKLIG


10 April - Sweet Sunday

Söndagen spenderades till stor del i sängen (samtidigt som man käkade salta lakritsar), vi masade oss upp för att gå ut och käka lite frulle och sedan ligga och softa lite i parken. Efter det blev det lite mer sovande men sen bestämde vi oss för att det fick det vara nog så vi tog en promenad runt, Fort Mason och Marinan och stannade för att käka middag på ett sushi ställe. Om man vill ha lite rump träning ska man verkligen promenera runt i SF, det är helt sjukt vad branta backarna/trapporna är här! Men det kändes bra att få röra på sig efter en heldag i sängläge.








9 April - The Cook-off

Malin, Sara och Jag tog BART in till Stan under dagen, det vankades nämligen kräftskiva. Grabbarna hade bjudit in oss på ett cook off party på taket i deras hus. Vädret var bra och det var riktig härlig stämning, det bjöds på vattenmelon och annanas-sorbe drinkar som var livsfarliga för det smakade som efterrätt. Det tog ett tag att få fart på grytan men efter lite fixande stod maten snart på bordet. Och vilken fest det vart, inga rena händer här inte! Även fast dessa kräfor inte har samma mått som vi i sveariket är vana vid kan jag säga som så att dessa höll lite bättre smak standard, riktigt gott!

Senare frampå dag/kvällen bröt vi upp från middagspartyt och begav oss via Bart under vattnet till Oakland, där Zandra hennes mamma och bror väntade på att få bjuda oss på middag. Vi hjälptes åt att fixa till maten, grillat kött, klyftpotatis och sallad med olika dressingar. Och inte nog med den goda maten, gästerna hade tagit med sig lite av de svenska godsakerna över atlanten som vi kunde festa loss på. Svensk lösgodis när det är som bäst! De hade köpt en påse med bara lakrits till mig, gissa om jag var glad! Två brak måltider på bara en dag, inte helt fel! Var trevligt att få träffa Zandras familj här borta också.

Med fulla magar åkte vi in till City igen, nu var det utgång som gällde. Vi mötte upp några av gänget sen tidigare (dvs de som hade överlevt dagens alla drinkar och var redo för kvällens festande), vid en bar precis i närheten av killarnas hus. Vi stannade där för lite drinkar innan det bar av till nästa stopp - The Ambassador, vi var 8 pers sammanlagt och för att på bästa sätt få alla samlade tog vi en limo till klubben. Där dansade vi loss ännu en gång och drinkarna flödade, riktigt sweet! När vi skulle hem igen splittrades gruppen, alla tog sig hem på olika sätt. Jordan och jag fick tag ännu en limo, inte varje gång man har sån skjuts till och från klubben.










Oliver i SF














7 April - The Sounds

Här är det ingen ro, efter jobbet bar det av in till city med Malin. Vi hade nämligen fått biljetter till den slutsålda The Sounds spelningen i SF. Genom kontakter som vi lärt känna på Monybrother konserten hade vi nu blivit uppskrivna på gästlistan och precis innan vi kom in till stan ringde han och sa att vi skulle knacka på The Sounds buss och fråga efter Felix Rodriguez och säga att vi var kompisar till Mats. Vi blev ju såklart helt hysteriska och uppspelta men när vi kom fram till bussen var det bara basisten där inne, han sa att de andra hade gått och bastat. Vi snackade lite med han innan vi gick in på klubben, behövde inte vänta i kö denna gång vilket kändes riktigt bra. Där inne hängde vi lite och väntade på att de skulle börja spela, som förband var det en tjej körde sina egna rapp låtar, det var inte allt för knökat så vi hamnade rätt långt fram. När The Sounds började spela blev det med ens helt crazy framför scen, vi knuffades hit och dit, blev boxade i magen och dragna i håret men det är sånt man får ta när man nästan står längst fram precis under Felix. Så jäkla bra var det! Helt galet och svettigt, men åh vilken musik! I slutet av spelningen mötte vi upp SF killarna som hade kommit för att se vårt kära svenska band, lite koll har dom allt. Efter spelningen blev det DJ:ande och ännu en gång ägde vi dansgolvet! Eftersom jag körde skjutsade jag hem killarna, Malin och jag blev inbjudna på att köra lite guitar hero och det tackade vi inte nej till. Stannade dock inte så länge eftersom vi hade arbetsdag dagen därpå. Kom hem runt 5 tiden, duschade och hoppade i säng med brusande öron men med oslagbara minnen!


Inne på klubben fanns cyklar av olika varianter


Övre däck






Så lyckliga


Close up


Seize the moment


2-6 April - Palm Springs & Hollywood = Springbreak

Lördagsmorgonen spenderades med lite shopping för min del, kände att jag behövde lite saker inför vår lilla tripp. Senare under dagen bar det nämligen iväg mot Palm Springs/Palm Desert med M, Ad & Ben och Julie och hennes två barn. Hennes pappa bor i Palm Springs och vi alla skulle få stanna där i några dagar. Hela bilresan tog ca 8 timmar men det gick ändå helt okej, då man har girl scout cookies (de absolut bästa kakorna), ipod och lite sömn på det.

I Palm Springs blev det badande, solande, golfande vid ranchen, mer solande, lite shopping inför Hollywood och M tog även med mig på min första oförglömliga golfrunda. Gjorde bara något hål eftersom det började bli mörkt, och därför var alltså inte själva banan egentligen öppen så sprinklarna var visst igång men det hindrade inte oss. Hade hur kul som helst, bollarna gick väl inte riktigt dit jag ville men vi hade verkligen superkul!

På onsdag stod Hollywood på schemat, vi hade blivit inbjudna att se Sonny With a Chance bli filmat och det tackar man ju inte direkt nej til. Under kvällen fick jag agera 16, så jag kunde sitta med alla barn eftersom de över 18 fick sitta på annat håll. Tur som man har fick jag och en av kompisarna ett av borden längs framme vid scenen, så det var inga bekymmer med sikten. Var faktiskt rätt kul att se sketcherna bli filmade, man fick se felsägningar och allt sånt där men det innebar också att det blev rätt många omtagningar för samma scen. I långändan blev det lite långtråkigt, vi satt där i 5-6 timmar. Det bjöds på pizza, vilket jag såklart inte kan äta, sen fick man även lite godis så det var det jag levde på. Men det var ändå grymt att vara där och se allt på så nära håll, och de sa också att publiken troligen kommer vara med i showen också, så då kanske man kommer mer på tv igen.

Har varit en helt otrolig vecka, riktigt härligt! Är så tacksam att jag får följa med på såna här saker. Vi var tillbaka i våra hemtrakter på onsdagen. Då kom Sara över en sväng, vi tog en liten promenad sen kollade vi film och upptaderade varandra om vad som hänt de senaste dagarna.


Country Club Poolen


Bergen omringade oss och vissa av dem har fortfarande snö kvar på topparna


The Babysitter strikes again


1 April - Fredag

Zandra har fyllt 20 nu i veckan, Grattis, Grattis! Därför samlades vårt lilla gäng här i P.town efter att allt jobbande var över. Vi käkade middag på samma ställe som Sara och ja hade vart på förra veckan, så himla gott! Efter en trevlig stund bestämde vi för att dra vidare till en sports bar här i närheten. Vi hade tänkt spela lite biljard men när vi kom dit var det redan fullt runt alla bord. Vi stannade ett litet tag bara sen beslutade alla att det var dags att det var dags att åka hem.




RSS 2.0