PRIDE PICS


Frukosthäng med jukeboxande


Försöker på alla möjliga sätt få bra utsikt
















25-26 Juni - Pride Festival

Lördag
Vi vaknade rätt utvilade och började fixa dagens klädsel som var lite mer speciell än vad man brukar ha på sig. Idag och imorgon är det nämligen bland san frans största folkfest nämligen Pride. Det kryllar med folk på gatorna och man får deinitivt vara beredd på att se både det ena och det andra. Vi drog ner tilll Civic Center, där festen redan var igång. Nakna män och kvinnor vandrar fritt på gatorna, halvnakna grabbar i mer än vältränade kroppar rockar loss på scen, tjejer i bara kroppsmålningar finns det också gott om. Mitt bland detta kikar vi på cheerleader uppträdanden där folk flyger hej vilt fram och tillbaka.

Solen hade inte riktigt velat sig fram men när den väl kom blev det fart på oss, vi fann en badboll och började dansa som galningar mitt i en park där folket hängde. Det dröjde inte länge föränn vi hade bildat en ring och folk började filma våra moves. Och vem som helst kunde vara med då bollen flög fram och tillbaka. Helt crazy - men om det händer någonstans så är det i SF och man behöver inte skämmas för någonting!

Senare blev det lunch/middag + jell-o shots, popcorn och drinkar på hotellet och förberedelser inför kvällens utgång. Ikväll hade vi planerat att möta upp killgänget, då brukar det vara rätt säkert att man kommer in på de bästa klubbarna om man inte glömmer bort att visa fel leg vill säga. Innan vi mötte upp dem tog vi några drinkar på en sportsbar i närheten och blev bjudna på tequila av "ägarn" som jag stötte ihop med inne på walgreens innan. När vi var redo drog vi vidare till The Ambassador och mötte upp killarna, sen dansade vi genom natten.

Söndag
The Pride Parade, nu är det ännu mer folk som intar san frans gator och stämningen är verkligen på topp. Solen gassade verkligen på och vi stod och trängdes för att få se alla män i läskiga läderremmar som är utklädda till hästar och drar damerna i vagnar. Man ser verkligen ALLT under pride, men det är ju lite det som är grejen. Jäkligt kul hade vi, dock rätt slitna efter en lång lördag så det blev inte lika mycket party under söndagen. Det som förstörde lite var att vi hade au pair möte senare så vi kunde inte stanna hur länge som helst. Framåt eftermiddan sa vi Hej då till SF för denna gång och åkte och hade BBQ med de andra au pairerna. Eftersom vi inte riktigt ville avsluta helgen riktigt än bestämde vi oss för att bio var ett bra alternativ. Som det fulingar vi är såg vi två filmer, först Super 8 (som jag halvsov till, handlade om ailiens vilket inte riktigt är min grej) och sedan Bad Teacher som såg vi tillsammans med Sahra och Daniella, vi bestämde oss för det under mötet eftersom det var Sahras sista helg här innan hon slutar. Kul att hitta på något annat än att ses sista gången på ett au pair möte liksom, tråkigt att säga hej då bara. Men det är något som man har fått göra mer än en gång här borta..

Nu är det inte länge kvar till Mexico! Längtar som bara den! Hoppas bara på bra väder, har sett lite dåligt ut på den fronten där på sistonde, men när vi kommer ska det banne mig bli världsbäst!


Körde kransar hela helgen




















24 Juni - Midsommar

Ännu en midsommar som spenderas på andra sidan atlanten. Lite svårt att få till den där äkta midsommar känslan men Sara och jag försökte så gott som möjligt med att ta en snabb tripp till IKEA. Det inhandlades sill, kaviar, marabou, ballerinakakor och prinsesstårta. Har sagt det förut och säger det igen, himla tur att vi svennar har IKEA alltså, vad skulle man annars ta sig till?

Efter jobbet bar det av in till san fran, innan Sara kom och plockade upp mig satt jag ute med familjen och blev bjuden på rödvin, härlig början på kvällen. Vi mötte upp Zandra och Malin och sen bar det av till Hostlet, vilket visade sig vara samma som vi hade bott på under nyår. Kanske inte det fräschaste men med gångavstånd till det mesta. Vi dukade upp all mat som vi hade med oss, gjorde groggar av nya Absolut SF, och försökte oss på att fixa till våra egna midsommar kransar. Vissa lyckades bättre än andra, då de hade fuskat och letat upp på youtube hur man går tillvägs, medan andra inte hade tålamod att fixa klart hela kransen. Roligt hade vi iallafall och så mysigt som man kan ha på detta hostel rum. Senare blev det dags att dra ut, vi hade inte riktigt bestämt vart vi skulle så vi gick runt till de klubbar som låg i närheten. Men vi hade ingen större lycka denna gång, endrast var klubbarna igenstängda sedan månader tillbaka, de kostade 50 bucks, tog inte våra leg, osv. Så istället blev det lite dansande nere i hostlets disco-källare innan vi gick upp och la oss för att vara utvilade till morgondagens crazyness.




Absolut SF








Hade inte riktigt tid att fixa till en hel krans


I love it


17-19 Juni - North Beach Festival

Åh vad tiden går fort när man har roligt! Det händer så sjukt mycket nu och ett tag framöver. Denna helg som varit var det North Beach Festival i SF, som vi egentligen inte visste så mycket om men det stod iallafall uppskrivet i våra kalendrar. Egentligen hade vi tänkt åka in till stan bara en dag under helgen men de planerna blev rätt snart krasade redan på fredag kväll då vi blev inbjudna på avskedsparty för en av killarna i SF som ska flytta till NY. Här var det sushi och sake bombs som gällde igen! Efter det drog vi vidare och dansade hela natten, innan vi styrde bilen hem mot p.town igen.

Lördagen spenderades i stan, vi tog ännu en gång bilen in eftersom vi skulle parta ännu en kväll, (måste ta bilen eftersom sista tåget hem går runt 1 tiden på kvällen). Vi strosade runt lite bland pirerna, käkade på Hard Rock, gick bort till själva NB festivalen, som är som en stor marknad. Vädret var inte vad vi hade hoppats på så vi frös rätt ordentligt i våra shorts och linnen. Framåt kvällen blev det snabbshopping i ett mall som låg på vägen till den baren som vi skulle till. Detta ligger egentligen inte i själva SF utan lite utanför, Daily City heter stället. Sara som är duktig och läser tidningen hade funnit att ett helt okänt band för oss, The Current Swell, skulle spela på The Riptide i Daily City. Vi lyssnade på några av deras sånger och med ens var det beslutat att vi skulle gå på deras bar-spelning. Och åh vad glad jag är att vi gjorde det!! Helt fantastiskt bra! Såklart hamnade vi längst fram, var dock inte så många där eftersom det var i en bar, men ändå. Blev helt kär i sångaren, så kul när man står precis mittemot varann och får ögonkontakt. Efter deras spelning hängde vi lite i baren ocg snackade med killarna. De sa att de skulle spela imorn inne i SF på festivalen, och vi var inte sena med att säga att vi minsann skulle komma och lyssna på dem. Framåt stängningsdags sa vi hej då och jag styrde jettan hemåt.

Söndag- Kan ju medge att det var rätt segt att kliva upp, var rätt nära att Malin och jag sov en extra timme men efter ett piggt och glatt sms från Klänge blev det ändring på det. SF för tredje dagen i rad var det som gällde, och eftersom vädret varit så kasst under lördagen klädde vi på oss desto mer. (Min röst hade helt gett upp idag, hade en såndär härlig sexigt hes röst som bara blev värre och värre under dagen). Men såklart ville SF visa sig från sin bästa sida och solen bara strålade hela långa dagen. Vi gick runt på festivalgatorna från bar till bar och svalkade oss med drinkar innan bandet skulle börja spela.

Efter spelningen och lite snack med bandmedlemmarna bestämde vi oss för att åka till en park och bara chilla. Saras kompis från hemlandet var på besök så han hängde på oss. Det var meningen att vi skulle möta upp bandet där också men ingen av dem hade telefoner som funkade eftersom de kommer från Canada så det blev bara vårt lilla gäng, men vi hade lika kul ändå. Sjukt bra väder, dricka och chill, kan det bli bättre? Hängde där i några timmar innan vi återigen tog oss tillbaka till city, käkade middag och mötte sedan upp med Hampus killgäng för några drinkar.

En helt sjukt bra helg som spenderats i vår älskade stad! 
Under  tre veckors framtid väntar:
-Midsommar/Pride
-Mexico Baby
-Camping med la familia








Gott & Blandat

Här kommer lite bilder på vad jag sysslade med innan jag åkte hem till mitt kära hemland!

Little Yosemite










Memorial Day Weekend
Fredag: Sushimiddag & Bio

Fann väldens bästa sushi ställe, nyöppnat ställe 3 min bort!

Lördag: Tjejmys med god mat och film

Hade tjejmys i Zandras killes lägenhet när han var utflugen,
blev bjudna på riktig finmiddag



Söndag: Antikmarknad i Downtown

Käkade frukost på ett jättemysigt ställe i kära Downtown




Så mysigt att bara strosa runt bland alla fina saker




Hängde i parken, köpte FroYo som vi gottade oss med,
efter någon timme frågade beachvolley gänget om vi ville haka,
såklart tackade vi Ja!

Måndag/ Memorial Day: Sweden here I come!

Det syns inte på bilden men väskorna är enorma!!


Som tur var fick jag både draghjälp och medhjälp av Sara,
som följde mig hela vaägen till SFO.
Räddaren i nöden!





Back in the U.S!

Har varit urusel med uppdatering på sistonde men jag har faktiskt en eller två jäkligt bra ursäkter till detta. För det första så la datorn av någon vecka efter hemkomsten från underbara Hawaii, men den absolut största uräskten är att jag under ca två veckors tid har varit hemma i Sverige på semester! Helt otroligt, men det är sant. För några dygn sedan satt jag med tjejerna hemma hos Lina och hade tjejmys på verandan, jag har hängt med familjen och bara tagit det lugnt, vart ute och partajat till klockan 5 på natten då det var så ljust att det kändes konstigt att gå och lägga sig. Allt tid jag hade i Sverige spenderads på bästa sätt, la inte så mycket tanke på jet lag och vila. Det får jag göra när jag har mer tid, här gäller det att inte missa några timmar med att sova. Anledningen till att jag krossade atlanten var att min kära bror, Oskar tog studenten och även hade bal. Jag är glad att allt löste sig och att jag kunde vara där och se min fina bror göra dessa grejer. Det kommer alltid finnas i mitt minne, skulle ha varit riktigt hemskt om jag inte hade kunnat vara där och dela allt detta med min familj.

Som sagt, det har varit två riktigt underbara veckor med mina nära och kära! Nu är det bara några fjuttiga månader tills vi ses igen! <3

(Måste bara tillägga detta inom parantes, är faktiskt lite stolt över mig själv som flög hela vägen själv från SFO-LHR-ARN, fixade nytt visum i Stockholm, bodde på hotell själv för första gången, kånkade på tre väskor fullproppade med massa fynd från Amerikat och sen tillsist flyga från ARN-FRA-SFO. Allt går bara man försöker)


RSS 2.0