Del 6 - S ö n d a g

Nu har jag äntligen kommit ikapp tiden igen, efter några timmar framför en strejkande dator.. Imorse vaknade vi inte alltför utvilade, duschade och käkade lite. Annika skulle jobba senare så Mariana och jag planerade att åka till parken i dublin och köpa med lite picnick. Marco kom också dit, han hade tagit med sig sin skatboard så vi tittade på när han åkte. Det var riktigt skönt att bara chilla på en filt i solen, äta jordgubbar, salta kringlor och lite choklad. Efter några timmar av njutande bestämde vi oss för att njuta ännu mer, vi åkte till Hacienda för att köpa glass på Cold Stone. Där stannade vi också i någon timme på uteserveringen innan vi käkade lite lätt mat på Subway och sedan åkte vi tillbaka till Hacienda för att gå på bio - Prince of Persia, vi fick gratis biljetter denna gång eftersom Mariana hade pratat med Bruno som jobbar där, (han var en av de som var med oss ut och firade Annika igar) vilket var nice! Och filmen var riktigt, riktigt bra!! Är glad att vi valde att titta på den.

Imorgon ska jag träffa Jenny Wiklund som är här i SF för tillfället, först hade vi bara tänkt ta en fika i downtown Pleasanton men efter att jag hade pratat med min familj som ska åka till sjön imorgon och bjöd med oss så bestämde vi oss för att följa med dem istället. Det ska bli jättekul att få träffa henne här, hoppas att vädret blir bra så vi får en trevlig stund på stranden.

Nu har jag ännu en gång varit uppe alldeles för länge, dags för sömn! God natt 


Det blåser faktiskt inte så mycket som man skulle kunna tro när man tittar på trädet i bakgrunden,
det kom bara lite små fläktar ibland


Picnick utan jordgubbar är ingen picnick


Salta kringlor kan man ha väldigt roligt med


Del 5 - L ö r d a g n a t t

Vi gjorde oss iordning hemma hos Annika under rätt mycket stress, vi hade nämligen ett bord bokat på Sapphire i Livermore halv 9 och innan dess måste vi bli klara med allting, hinna med att äta Annikas tårta som hon hade bakat plus ta lite kort. Det var Annika, Mariana, Brandon och jag och sen Annikas värd föräldrar som skulle åka iväg, vi hann nästan fram i tid, blev ca 30 min försenade men det verkade inte som att de som jobbade där brydde sig särskillt mycket. Vi beställde in massa appetizers och Margaritas, allting var riktigt gott! Satt där och pratade ett tag och sedan efter att allt var uppätet begav vi oss mot baren och nattklubben började vakna till liv. Helt plötsligt var hela dansgolvet fullt med människor och vi började festa på riktigt. Vi dansade, och dansade hela natten igenom! Ah vad roligt vi hade!! Det kom ett gäng kompisar till Annika och Mariana som vi umgicks med hela kvällen. Efter stängningsdags gick gänget hem till Erin som bodde i närheten, vi stannde dock inte där så länge eftersom vi var alldeles för trötta. Vi ringde efter en taxi som tog oss hem till Annika, färden hem blev riktigt rolig skrattade konstant de hela sista 5 minuterna. Väl hemma åt vi lite left overs från kycklingen och de goda tårtorna!! Bättre nattmat kan man nog inte få.


Annika brevid hennes mästerverk


Hänget i baren


Skålade gjorde vi också


Tog lite pauser för att svalka oss efter allt dansande


Mariana och Brandon känner iallafall gunget


Puss och tack för ikväll


Del 4 - L ö r d a g

Idag fyller Annika 21 år!!
Jag tog lite sovmorgon, efter sen frukost åkte jag till mallet för att shoppa present till Annika och sen åkte jag hem till henne och Mariana var redan där. Hon blev riktigt glad över presenten så jag hade gjort ett bra val, tycker alltid det är lika svårt att veta vad man ska köpa. Mariana hade gjort en tårta som var typisk för Brasilien och herregud vad god den var, hon sa att hon skulle visa oss hur hon gjorde den vilket enligt henne inte alls var särskillt svårt. Efter fikat drog vi ner till Dublin för lite käk. Vi satt ute och åt eftersom vädret har bestämt sig för att äntligen vara bra, det var riktigt skönt att äntligen få lite sol på sig. Efter maten hyrde vi 1 $ film på Safeway, men såklart orkade jag inte hålla mig vaken utan somnade efter ca 15 min. Även fast det var en film jag verkligen ville se, Dear John, gick det inte att hålla sig vaken. Efter filmen chillade vi lite mer och sen drog jag hem för att packa iordning weekendväskan och sedan åkte jag tillbaka hem till Annika.


Födelsedagsbarnet utanför sushi stället


Mariana & jag åt däremot inte sushi denna gång, efter att vi hade känt lukten från bbq stället brevid beställde vi kyckling och potatis-sallad istället


Softar efter maten


Tillbaka hos Annika, då kommer hon på att hon inte har någon nyckel med sig så för en stund är vi utelåsta, men efter ett tag går vi runt till bakgården tar oss förbi grinden och sen märker vi att garage dörren var öppen så det varade inte allt för länge..



Del 3 - F r e d a g n a t t

Egentligen hade Annika och jag planerat att vi skulle åka till Concords mall igen men vi upptäckte att vi inte riktigt hade tid för det så det fick bli en snabb sväng till mallet här istället. Köpte lite "party" kläder inför helgens kommande fester. Sedan blev det käk på donken och efter det åkte vi hem till Annika för att fixa oss. När vi var klara åkte vi till Walnut Creek för lite clubing. Först gick vi till en bar där vi blev bjudna på drinkar av en kille som ville att vi skulle prata med hans vän som nyss hade gjort klart sin utbildning, vi snackade lite med dem men sen drog vi vidare till en club i närheten där det var mer drag. Vi dansade och hade kul, Annika träffade en gamal kompis som hon inte hade sett på länge, Costa, han hade flyttat härifrån men var här på besök nu. Sen när vi var påväg hem fick jag syn på Endré, en norsk kille som jag hade träffat genom Emelie, så vi stannade och pratade lite med honom innan vi begav oss hemmåt.


Oväntad utgång, men det var trevligt


Inne på andra cluben, många hade sagt att det var svårt att ta sig in här men det märkte vi inte något av


Del 2 - F r e d a g

Idag var alltså barnen lediga från skolan så vi hade bestämt att vi skulle åka till Great America. Fick lite sovmorgon, runt kl 9 kommer B in och väcker mig. Dags för att fixa frukost o packa lunch inför dagen, efter allt morgon pyssel kunde vi ge oss iväg. När vi väl kom fram till Great America upptäckte vi att det var stängt!! Störande eller vad! Så jag ringde till M som blev lika överraskad som vi över att det var stängt, det hade vi inte en aning om! Hon kikade upp "barnvänliga" ställen i närheten som vi kunde åka till och gav mig vägbeskrivning till Childrens Discovery Museum i San José. Var lite smått rädd för att ge mig ut och finna det nya stället, hade liksom ingen som helst aning om vart det låg plus att jag inte var helt 100 på om jag hade hört hela vägbeskrivningen rätt men vi kom fram, efter lite vilse åkande genom mindre barnvänliga omgivningar där barnen blev lite förskräckta. När vi väl kom dit säger de att det inte vill gå in på museumet, de hade tydligen varit där förut och det hade inte alls varit roligt, istället ville de åka till Winchesters Mystery House som de hade sett låg på vägen, så jag ringer till M igen som ännu en gång får leta upp vägbeskrivningen. Under allt telefonpratande märker jag att mobilen håller på att lägga av, varför ska batteriet alltid ta slut så fort när man verkligen måste ha en telefon! Som tur var höll det sig, så M textade vägbeskrivningen till Winchester, och sedan därifrån till hem och jag fick skriva ner dem på ett papper utifall telefonen nu skulle dö. Vet inte vad jag hade gjort om den hade lagt av innan jag hade fått reda på vägen hem, tänk om vi hade blivit fast där utan att kunna ringa. Shit vad man märker hur mycket lättare allting blir bara man har en telefon och hur mycket säkrare man känner sig. Tillsist kommer vi iallafall fram till Winchester också, efter många om och men. Råkade köra in i en bil framför mig på motorvägen, traffiken var hemsk eftersom det är långhelg och Memorial Day nu på måndag, det hände ingenting men själva känslan av att ha gjort det var hemsk! Det gäller verkligen att se upp när det är "stop and go traffic" alltså, minsta lilla misstag och det är kört. Men som sagt det blev inga större skador, bara en liten reva men den syntes knappt, så hade tur i oturen.

På Winchesters Mystery House köpte vi en guidad tur över Mansionet, vilket var väldigt intressant. B var nog lite för liten för att förstå det men vi hade en rolig stund tillsist. Huset var riktigt konstigt byggt, MRS Winchester var tydligen en väldigt kort person så en del dörrar var mindre än vanliga och trappstegen var riktigt små, ca 10 cm höga. Och av någon anledning som man inte vet varför hade hon låtit bygga massa konstiga grejer i huset, som t.e.x. en dörr som inte leder någonstans, en dörr som leder till trädgården långt nedanför, ett fönster i golvet o.s.v. och det fanns hur mycket fönster som helst, guiden sa att de hade mer förnster här än vad Empire Stade Building har nu, vilket är rätt mycket alltså! Efter turen köpte vi fika, de hade gigantiska kakor o muffins, så vi satte oss ute i det fina vädret och njöt lite. Sen var det bara att ge sig av hemåt, vilket var lättare sagt än gjort! På vägbeskrivningen stod det gatans namn och att jag skulle svänga söder ut på den, men hur ska jag kunna veta vad som är norr eller söder när jag knappt vet vilken stad vi befinner oss i. Så det var bara att chansa på ett håll som jag iofs hade gjort största delen av dagen, vet inte hur många U-svängar jag egentligen hann. Det som är det drygaste är att man inte vet när man ska våga vända och prova finna nästa gata åt andra hållet, eftersom man inte vet hur långt man ska behöva åka innan man finner rätt. Men på något underligt sätt när jag först valde fel väg lyckades jag ändå finna rätt gata tillsist, ibland stod det även fel i vägbeskrivningen och då var det bara att ta mod till sig att våga köra åt andra hållet vilket visade sig vara det rätta. En gång gick vi dock in på en mack för att fråga om den närmaste vägen till motorvägen, plus att fråga vilken stad vi egentligen befann oss i.

Det var en riktigt konstig dag idag, jag var totalt slut när vi äntligen kom tillbaka hem. Vi hade nog åkt på varenda motorväg som fanns i närheten, och jag vet inte hur många städer vi passerade men man kan iallafall se tillbaka på det och skratta i efterhand vilket vi också gjorde när M kom hem från jobbet. It was a wierd but fun day after all, så lyder dagens visdomsord. Plus att vi ska se till att köpa en mobil laddare till bilen och att jag i fortsättningen ska få låna en GPS när vi ger oss ut på road-trips igen.


Välförkänd fikastund efter många miles i bilen


Del 1 - T o r s d a g

OMG! Hinner inte med för 5 öre, allt bara svischar förbi, det är redan söndag liksom! Har lite catch up som jag måste göra märker jag.. I alla fall, i torsdags var det sista skoldagen för barnen vilket innebar drive through ice cream en dag tidigare. Efter det skjutsade jag B på sim träningen, vi var i valet och kvalet om vi skulle åka dit eftersom vädret är som det är just nu. Ena stunden är det helt ok och nästa öser regnet ner, men vi bestämde oss i sista sekunden för att testa så vi packade allt och slängde oss iväg i bilen mot Ruby Hill. Vi gjorde ett bra val, det kom bara lite små droppar annars höll regnet i sig. Väl hemma igen var det bara att snabbt byta om till lite finare kläder för att sedan ge oss iväg mot Ruby Hill igen. F var på affärsmiddag men M skulle iväg och spela Bocce, det är som boule fast på en hårdare och större plan, och medan laget spelade skulle barnen äta middag och det frågade om jag också ville bli med vilket jag ville. Det var riktigt kul att få titta på när de spelade, M's lag vann båda ggr, de är riktigt duktiga. Träffade några av deras bekanta också, alla är verkligen supertrevliga! Alla blir väldigt intresserad när de får höra att jag är från Sverige och det är alltid nästan någon som har någon släkting eller bekant som kommer därifrån, så det är riktigt roligt. Efter spelet åkte vi hem, M var bjuden på middag så jag passade ungarna i några timmar, vi satte på en film och gjorde popcorn. Var riktigt trött, halv sov igenom hela filmen och varje gång det hände något roligt som barnen pratade om vaknade jag till och försökte bete mig som att jag inte alls hade sovit utan sett vad som hände och försökte svara på något bra sätt.

I M i t t e n A v V e c k a n

Kan inte förstå att det redan är onsdag kväll och bara två dagar kvar innan ännu en helg. Igår åkte Annika, Magnus, Mariana och jag till Concord's köpcentrum, det ligger ca 40 min norr om Pleasanton. Vi kom iväg rätt sent därför hann vi inte gå i så många affärer men vi fick ändå tag på lite party outfits. Jag måste bli bättre på att börja lägga undan lite pengar varje vecka alltså, annars bara rinner pengarna igenom händerna. Efter shoppandet köpte vi lite nattkäk som vi tog med i bilen påväg hem. Det var roligt med en liten road tripp under veckan, dit måste vi åka igen, de hade en sjukt bra Forever 21 affär med bara accessoarer där jag i stort sett kunde ha tagit med mig hela affären hem till mig men efter lite övervägande bestämde jag mig för att det fick vänta i någon vecka. Annika droppade av Magnus och mig hemma hos han eftersom jag hade min bil där, jag åkte inte hem på en gång utan stannade kvar ett tag. Vi planerade hur vi ska göra i sommar om vi ska åka på en liten semester och vart vi isådana fall skulle åka. Sen försökte Magnus lära mig spela lite gitarr, han är riktigt bra på det. Det skulle vara kul om jag också kunde lära mig det, får försöka öva upp min spel-förmåga.

Det blev rätt sent innan jag kom hem men det gjorde ingenting eftersom jag hade sovmorgon idag, det var hur skönt som helst att äntligen få sova ut lite och bara chilla är man vaknade. Efter halv ett blev det rätt mycket att göra, så det var bra med lite vila på fm. Idag lagade jag ett nytt recept - Thai Ginger Chicken, till middag som jag själv hade val ut och det blev riktigt lyckat!! M sa att "det här kan man servera i en restaurang" och "det har får vi verkligen göra fler gånger". Så det kändes jättekul! Senare sa hon också att jag är en bra matlagerska även fast jag inte ens visste om det förut. Har verkligen lärt mig så himla mycket om mig själv under de här veckorna, det kommer bara upp fler och fler saker hela tiden.

Efter middagen åkte jag till gymmet och möte upp Mariana och senare kom även Annika, idag var jag totalt värdelös. Hade plötslit fått riktigt ont i magen och kunde knappt göra någonting, satt i stort sett bara på cykeln och trampade lite förstrött.. Fick bli en latte på SB istället och konstigt nog började jag må bättre på en gång, haha.


Gai Pad King, med finare ord


P e r f e k t S ö n d a g !

Idag vaknade jag upp av att jag tyckte höra någon ropa mitt namn, och det första jag ser när jag öppnar ögonen är massa lila snöre ovanför mig och sen hör jag ungarnas röster från min garderob. När jag öppnar dörren så sitter de mycke riktigt där också, de skrattar och berättar för mig hur jag ser ut när jag sover. Sen tar de min telefon och spelar in ett röstmedelande, "Elin is so hot, Elin is so hot, oooha oooha" och väljer det som min ringsignal, efter det har alla ringt till mig i ett kör bara för att få höra deras låt. Vi hade riktigt roligt. Efter frukost och lite lek med alla ungarna gick jag ut på en promenad, gick genom Downtown istället för den vanliga rundan och det var riktigt mysigt. Såg många trevliga restauranger som vi får ta och prova någon helg framöver.

Framåt eftermiddagen träffade jag Mariana, Mayra och några fler au pairer på Hacienda för att senare gå på bio, först såg vi Letters to Juliet och sen kom Mariana och jag på att vi ville se Shrek 3 också, så det blev två filmer denna gång och massa popcorn. Efter filmen mötte vi upp Annika på Little Madfish för sushi, alltså ju mer jag äter av det desto mer vill jag ha, är nog besatt av det skulle jag tro. Efter maten drog vi till Safeway för att köpa lite go´saker och nu sitter jag och mumsar i mig sötlakrits och snickers, tänkte titta på någon serie innan jag går och lägger mig.


Förstår inte hur de lyckades knyta allt medan jag sov utan att märka någonting


Kändes lite konstigt att det var ljust ute när vi kom ut från bion,
är alltid van att det är mörkt


Perfekt avslut på en perfet dag!


T h a i m a t

Efter vårt hårda slit bestämde vi oss för att äta middag ute, som tur var ligger det rätt många olika mat ställan precis i närheten av macken där vi städade bilarna, så vi hade inte långt till föda. Tillslut valde vi en thai-restaurang som Annika tidigare hade ätit på och tyckte var bra. Det var riktigt mysigt och maten var jättegod så vi gjorde ett bra val.

Efter middagen åkte vi hemmåt, när jag kom hem blev jag överraskad av ett gäng ungar som hade invaderat mitt rum och gjort massa små hyss, de hade b.la. knutit massa rep över min säng som jag var tvungen att klippa loss, barnen hade varsin sleepover så det var fullt hus. Jag bestämde mig för att stanna hemma ikväll och bara umgås med familjen, det blev filmkväll och vi hade det riktigt mysigt. Blev bjuden på ett vin glas också, var riktigt skönt att bara stanna hemma ikväll och vila upp sig. Resten av kvällen har spenderats framför datorn och prat i telefon, höll Annika sällskap när hon åkte till Sacramento.


Dö hungriga och rätt slitna efter ett hårt dags jobb


Trööötttt


Min mat, var riktigt gott!


E f f e k t i v a...

Vaknade runt 12 något sånär utvilade, gick upp och käkade lite mat och sedan fastnade vi framför tv/wii i några timmar. Annika jobbade lite under dagen så hon fick försöka underhålla ungarna med att spela med dem medan jag låg och halv sov i soffan, varvade mellan kaffe och sedan lite choklad. Perfekt start på dagen.

Efter nog med vila bestämde vi oss för att åka till macken och städa våra kära bilar, det tog någn timme men åh vad bra det blev! Är riktigt stolta över oss.


Först putsade vi hela insidan av bilarna och sedan var det dags för damsugaren


Sedan var det dags för vindrutorna


Annika var riktigt suverän på detta


L E T ´S G O !

Yes, nu har jag shoppat loss på VS! Köpte två huvtröjor, en vit och en ceris och ett par cerisa capri-mjukisbyxor. Äntligen! Lönen försvann i ett nafs men jag var bara tvungen, nu har jag iallafall det jag vill ha. Efter mallet åkte vi hem till mig en sväng för att plocka iordning kläderna för kvällen sedan åkte vi till Annika och fixade oss iordning där. Tog med mig min kära mintchoklad och sen fick vi varsitt glas vin att sippa på, efter förberedelserna träffade vi Magnus och vi drog till Kharma i Dublin. Egentligen hade vi tänkt åka lite längre ikväll som till Walnut Creek mem klockan blev för mycket så vi fick stanna kvar här i krokarna. Det var mycket mer folk där den här gången och det var kul. Efter stängningsdags blev det nattmat på donken, jag åt inget eftersom jag lite tidigare hade käkat en burrito som jag fått av familjen. Sen blev det lite efterfest men Annika och jag var totalt utslagna så vi råkade somna till i soffan, det var bara Magnus som höll sig vaken. Efter att vi hade vaknat till liv igen bestämde vi oss för att åka hem för att få sova ordentligt, men innan vi kunde göra det fick vi ge Magnus skjuts hem vilket iofs bara var roligt, Annika och jag fick oss ett varsitt gott skratt. Väl hemma hos Annika somnade vi så fort vi la oss i sängen.


Vi var lite dåliga med korttagningen så vi fick ta några kort
påvägen ut från Kharma


Magnus ville iallafall vara med och posa så mycket som möjligt...


...Iallafall nästan ända in i det sista,
"Finner du vägen till huset nu då Magnus" haha


M m m m !!

Hade egentligen tänkt åka till gymmet imorse också men sängen och BH lockade mer idag, istället stannade jag hemma och vilade upp mina krafter inför helgen.

Hade inga rester kvar från middagen jag lagade igår och jag orkade inte göra något nytt så istället fick det bli toast och varm choklad, med grädde och chokladsås vilket jag inte hade något emot. Har en känsla av att det kommer hända fler gånger framöver.

Vår fredags glass införskaffades denna fredag på Cold Stone, man blir verkligen glad varje gång man får chansen att köpa glass där. Är sjukt gott!

Nu: Väntar jag på att jag ska sluta sen bär det av till mallet en sväng, möter upp Annika där så vi ska kika i lite affärer, senare blir det nog utgång men vi har inte riktigt bestämt vart. Det blir en senare fråga...


Fann dock inget toast-järn så fick använda mig av våffeljärn istället,
men det funkade lika bra det



 

 


T o r s d a g

Igår åkte jag till gymmet på morgonen efter att ha kikat på BH 90201, Mariana kon också dit så jag slapp träna själv. Det tar emot lite att åka dit så tidigt men efteråt känns det hur bra som helst, då har man resten av dagen fri.

Nathan hade tidigare frågat om jag ville äta middag med honom någon dag så efter jobbet igår åkte vi till Dublin. Käkade mat på sushi stället och efter det såg vi Iron Man 2. Var rätt trött igår eftersom jag inte hade sovit så många timmar natten innan, höll på att somna några ggr under filmen. Fick verkligen kämpa med att hålla ögonen öppna, tillslut kom jag över det där stadiet och kunde börja koncentrera mig på filmen som var helt okej. Hade en riktigt trevlig kväll, kul att göra lite annat och bryta mönstre någon gång.


M A G I C

IDAG HAR JAG PRATAT MED ISABELL !

Äntligen har hon tagit sig tid och fixat Skype så idag har vi pratat IRL,
men såklart krånglade det så vi fick bara snacka i någon minut och under den tiden blev det inte mycket sagt, det enda vi fick fram var någon konstig skratt/gråt blandning
men det räckte, blev fruktansvärt glad av att bara få höra hennes röst igen
men samtidigt ledsen för det var nu det slog mig hur mycket jag saknar er där hemma...
Vi ska iallafall testa och snacka mer imorgon, can't wait !!
<3


I ' m w a l k i n g o n s u n s h i n e

Igår följde jag med Annika en sväng till Las Positas College för att göra lite små ärenden, jag tänkte jag skulle försöka få med mig någon broschyr om vilka klasser det har där men fann tyvärr ingen. Får leta upp allt på internet istället, måste ta tag i det där på allvar nu! Den där weekend-kursen i SF räknades tydligen inte utan jag måste gå på ett college, vilket iofs är lite roligt då man får chansen att plugga "på riktigt" här. Sommar-klasserna börjar snart så jag har egentligen lite bråttom att anmäla mig. Får kika mer på det där imorgon.

Idag hade jag sovmorgon och kunde få sova ut lite vilket var väl behövligt, gjorde god frukost och varm choklad. Arbetsdagen var perfekt idag, åkte iväg på swim practise på eftermiddagen och efter det käkade vi middag på N.Y Pizza eftersom jag jobbade längre idag, så behövde inte tänka på att laga någon mat till dem. När vi kom hem blev ungarna lika galna som förra gången jag hade dem, vet ibte riktigt vad som flyger i dem när jag jobbar över om kvällarna. Vi lekte och hade riktigt roligt, vi hade lite is-krig också som jag total förlorade i. Fick fullt med iskubar innanför tröjan hela tiden och lyckades aldrig riktigt få in en fullträff tillbaka, får försöka planera att hämnas på dem någon gång istället, haha.


Mariana,
Såklart möttes gänget upp vid SB för att smida planer inför helgen


Magnus kom men utan Djungelvrål denna gång,
blev lite besviken men det fick gå för denna gång, haha


Coffee makes you sleepy,
NOOT


Grande Latte with cinnamon


The movie theatre straight ahead from SB


Tvärs över torget finns C-S,
det gäller att hålla sig annars skulle jag sitta där varje gång istället






M y s - S o f t a r - K v ä l l

Åkte till Annika efter middag hemma med familjen. Vi softade framför teven med hemmagjorda popcorn och glass, var riktigt mysit att bara sitta där och inte göra någonting. Det behövdes verkligen, det var ett bra tag sedan man bara var hos någon och tog det lugnt utan vi har alltid hittat på något om kvällarna där det är massa folk runtomkring hela tiden. Nej nu ska jag inte sitta kvar här längre, måste bli bättre på att lägga mig i tid!

God natt/ morgon för er där hemma :)


Nu är det ett måste att jag på något sätt åter igen ska gå på dessa gator,
eftersom jag måste köpa ett shot glas härifrån,
som ett bevis på att jag har varit här


M o r g o n F i k a

Runt halv 10 åkte jag och hälsade på hemma hos Annika en sväng, Mariana kom också dit. Vi åt jättegoda mockarutor, vattenmelon och morgon-kaffe på det. Bättre start på dagen kan man knappast få. Stannade kvar där ända tills jag behövde åka och plocka upp B från skolan, efter fikat såg vi tillsammans med Annikas kids på Pippi Långstrump, som hon hade lånat på bokbussen här (dubbat förstås men ändå, det var roligt att se var ett bra tag sedan man titta på de filmerna). Det blev Subway till lunch idag, så har inte haft särskillt mycket att stå i idag men det är bara skönt, råkade vara vaken lite för länge igår även om sömn var det första jag behövde.

Har inte riktigt bestämt om det blir gym idag eller om jag ska åka hem till Annika och chilla hos henne eftersom hon jobbar sent ikväll. Lutar nog mer åt det senare, bara ta det lugnt idag och hyra film eller något.


Här är min fina Sverige-hylla,
med lite grejer från mina älskade vänner & ett kort på farmor


S Ö N D A G

Vi var tvungna att vara ute från hotellet vid 10, så kl 9 klev vi alla upp pigga och utvilade och redo för en ny dag! Eller pigga blev vi inte förräns efter lite brunch på Burgerking. Efter det passade vi på att kika i en souvenirbutik, (Annika samlar på olika shot-glas från alla de städer hon har besökt men hon hade inte köpt något för SF än så hon passade på att göra det nu) och jag tyckte att det lät somen väldigt bra idé och köpte därför också ett, köpte även lite vykort som jag tänkte posta så snart som möjligt, jag som hade tänkt skicka ett till farmor o mormor så fort jag kom hit, men icke. Det får bli nu, nästan två månader senare istället.

Vi lämnade SF runt lunch tid eftersom Mariana och jag hade au pair meeting idag. Sov nästan hela vägen på barten tillbaka hem, vilket var väldigt behövligt. Vi drog på mötet, där även alla host familjer var inbjudna med varken Marianas eller min familj hade tid att komma dit så vi fick hålla oss tillsammans. De hade BBQ på bakgården och ännu en gång serverades det hamburgare. Efter mat och lite fika drog vi till TJ Max och köpte varsin stor badhandduk för att ha att sitta på i parken som vi senare åkte till, även där slumrade jag till ett tag.

Under tiden får jag ett sms av F som frågar om jag kommer äta middag med dem senare, de skulle också ha BBQ med just det - Burgare! Jag kände mig inte direkt så jätte sugen på det så fick tacka nej och förklara hur det låg till. När jag kom tillbaka hem runt 6, var jag fortfarande riktigt sliten så sätte på teven och la mig i sängen och det dröjde inte länge förrän jag sov - igen. Kvällen har alltså spenderats med ytterst få ansträngningar, såsom att ibland lyfta armen för att byta kanal eller skriva sms.


Mitt första shot-glas i samlingen,
som jag hoppas inom några veckor kommer innehålla fler 


I <3 S F

Runt 11 på lördag träffades Annika, Marina och jag på bartstationen och begav oss in mot SF. Väl där upptäckte jag ganska fort att jag hade valt totalt fel kläder, vädret i Pleasanton är alltid varmare än i SF, där det istället för strålande sol var blåsigt och kallt, så det första vi gjorde var att uppsöka toalett där jag fick byta outfit. Sedan var vi klara för stan, gick runt och kikade i massa olika affärer, (har fått en ny favorit- Urban Outfiters, fann hur mycket fint men det måste vänta till en annan gång) konstigt nog lyckades jag ändå bara handla på HM, eftersom det var bland de första affärerna vi gick i och såklart kan jag inte hålla mig utan måste köpa det jag faller för. (Nästa lön har jag lovat mig själv ska gå till shopping på Victoria's Secret, vilket inte kommer bli svårt att hålla sig till) Sedan åt vi lite snabb lunch, köpte kaffe och Mariana köpte jättegod choklad och bjöd oss på och vi blev för mätta för att ens orka tänka på middagen som vi hade planerat att vi skulle äta runt 5-6. Istället för att stanna kvar runt Union Square drog vi oss upp mot hotellet, påvägen dit mötte Mariana upp Marco och de bestämde sig för att hitta på något så det blev bara Annika och jag som stannade kvar på hotellet. (Vi hade redan varot där en gång innan och lämnat av all packning så vi slapp dra på den i alla affärer). Vi tog det lugnt ett tag och sen började vi fixa oss inför kvällen, efter ett tag kom Mariana och Marco tillbaka med lite dricka som de hade köpt med sig. Runt halv 9 gick vi ner mot Westfield's mallet för att käka lite mat och sedan promenerade vi tillbaka till hotellet, fixade till oss det sista innan vi drog till The Clift ett hotell i närheten och satt i deras Lounge ett tag. 


Mariana & Marco


Nu har Annika banne mig övat på posandet


Redo för natten,
har kommit underfund med att jag måste köpa en varmare jacka
saknar min vinterjacka om kvällarna här, då det blir riktigt kallt


Sedan kom Ali och hennes vän Brittany och plockade upp mig och vi körde till The City Nights, en 18-klubb, hon hade frågat mig för någon vecka sedan om jag ville bli med henne och hennes kompisar när de skulle fira hennes 18- års dag så det passade ju perfekt att jag redan var inne i SF. I kön påväg in träffade jag på Mayra som stod exakt framför oss, ibland är det skrämmande när man är vid samma ställe vid samma tidpunkt utan att ha en aning om att den andra skulle vara där. Vi hade riktigt roligt och dansade tills fötterna sa stopp. De skjutsade tillbaka mig till hotellet där de andra redan befann sig, sen var det bara att göra sig redo inför natten. Efter att jag hade sovit ett tag vaknade jag helt plötsligt upp av att jag hade jätteont i magen och mådde riktigt dåligt, det slutade med att jag var tvungen att göra ett besök på toaletten fast med huvudet före denna gång, måste ha fått en liten släng av någon sorts matförgiftning.. Men efteråt mådde jag betydligt bättre och det var bara att återgå till sängen. 

 

 

 


Last work day

Imorse ringde Annika och sa att hon höll på att baka mockarutor och bjöd hem mig på morgonfika, jag kunde tyvärr inte komma och hälsa på henne eftersom jag strax skulle plocka upp B från skolan. Men hon sa att hon skulle försöka spara någon till mig, kan inte vänta till jag får smaka dem, gud vad gott!

Har precis kommit hem efter vår fredags glass på the Dairy, det är drive-in så snabbt o enkelt fixat. Alldeles strax ska jag skjutsa barnen på swim-team men innan det måste jag fixa ihop lite snack som vi kan ta med och sen har jag inte många arbetstimmar kvar innan helgen!

Efter jobbet ska Isabel hämta upp mig och visa en bra skoaffär, hon hade ett par riktigt fina skor förra helgeen som hon hade köpt där så det är bara att hoppas på att det fortfarande finns kvar. De har även en hemsida, men skorna var slut där vi beställde däremot fullt med andra skor. Det är grymt snygga och riktigt billiga!


De kommer komma nästa vecka,
 nu är det bara att hoppas på att de passar också
Can't Wait!!


Senare blir det bio i Hacienda med Annika, Mariana och Mayra. Jag tror vi ska titta på Letters to Juliet.

Update: Vi tittade på Robin Hood istället, var helt okej kanske lite halv seg i början men ända en bra film. Nu ska jag packa weekendväskan samtidigt som jag smaskar på min kära mintchoklad, för imorgon bär det av in till the City!!



 


T o r s d a g

Har haft lite mer att göra denna vecka än vad jag brukar att ha, och det har varit riktigt roligt. B och jag har bl.a. åkt runt till olika affärer i närheten för att köpa lite nya kläder till honom, han är rätt kräsen så det är inte bara att köpa vad som helst utan det tar ett tag innan han bestämmer sig för vad han vill ha. Men nu har vi fått tag på det mesta så behöver nog inte ut för shopping än på ett tag. Idag gjorde A en s.k. Margarita drink till mig med juice, lemonade & sparkling water, eftersom jag hämtade hennes ryggsäck i bilen åt henne, det tyckte jag var en bra deal.

Efter jobbet åkte Annika och jag iväg till en nagelsalong i närheten och fixade våra naglar, det gick på runt 35 dollar, det är ju ingenting om man jämför med Sveriges priser, och sen kommer det bli ännu blligare eftersom man bara behöver fylla i det "slitna" och inte göra om dem från början. Efter naglarna, åkte vi till gymmet för lite work out. Har varit en riktigt bra dag, toppen humör hela tiden! Och nu är det bara en arbetsdag kvar innan helgen.          


Gjorde acryl denna gång och det tycker jag funkar bättre än gelé
som jag hade första gången jag gjorde. Det blev rätt bra, 
det enda var att det blev lite missfärgningar på någon nagel men det kan bero på att det är första gången på länge som jag gör detta
 

       


Coffee!

Idag åt familjen middag ute så jag behövde inte tänka på att laga någon middag, skjutsade ungarna till matstället runt kl 6, och efter det åkte jag tillbaka hem för att fixa till mig lite. Magnus hade sagt att han också skulle sluta vid 6 så därför sa jag till familjen att jag inte kunde följa med och äta med dem eftersom jag skulle träffa några kompisar men det visade sig att han fick jobba över lite så då fick jag fixa middag till mig själv lite snabbt. Det fick bli minipizza och lite yoghurt. Efter det åkte jag till Magnus och han bjöd på djungelvrål som hans mamma hade tagit med när hon var här på besök, ååh vad gott det var! Saknar verkligen salt-lakris! Efter det drog vi och mötte upp Annika för en obligatorisk kaffe på SB i Dublin, börjar bli lite uttjatat nu men det finns nästan inget annat ställe som har öppet sent på kvällen, måste dock försöka hitta på något annat att göra om kvällarna, lite variation är ju alltid bra!!

Hade riktigt kul ikväll, vi var i någon sorts övertrötthets-fas skulle jag tro för vi kom in på det ena ämnet värre än det andra som jag av goda själ inte kan nämna här. Jag kan däremot säga att jag har lärt mig en ny sak ikväll och det är att trolla bort ett mynt! haha, det ser faktiskt riktigt proffisgt ut när jag gör det.


Här bjuds det på många och långa skratt kan jag lova!
Känner att jag börjar få ont i halsen av allt skrattande, om nu det är möjligt?


Driving in Cali

Vet inte hur många timmar jag kommer spendera i min bil men det kommer nog bli en hel del! USA är verkligen = BIL! Här kör man precis överallt och man försöker alltid komma så nära allting som möjligt för att få slippa gå för långt, även om det bara gäller en parkering hit eller dit. De är ett helt annat tänk, man tar bilen till allt! Buss eller tåg är liksom inte grejen här, men det funkar väl för dem eftersom bensinen är sjukt billig om man jämför med Sverige. Men jag gillar det, bara att plugga in ipoden och höja volymen så går det fint sen!


Det är riktigt krångligt att hålla reda på vilken av filerna man ska hålla sig till
eftersom de hela tiden ändrar sig. Helt plötsligt kan du vara påväg åt totalt fel håll bara för att filen du åker i svänger av mot motorvägen och då måste du snabbt se till att byta fil smidigt och samtidigt inte störa resten av trafiken. Ingen lugn stund här inte!


Man skulle ha haft hel-öppet tak, det blir äckligt varmt i bilen
och det tar ett tag innan kylan kommer igång


Waking Sunshine

Åh vilken perfekt morgon! Egentligen har jag ju sovmorgon på onsdagsmorogorna men idag blev det inte så eftersom båda föräldrarna hade lite jobb som det var tvungna att ta tag i tidigt på morgonen, så idag fick jag väcka upp ungarna och se till att det blev klara. Varje onsdag brukar de äta frukost ute med F, så idag frågade han om jag också ville bli med och det blev jag. Älskar att äta frukost på något annat ställe, annars äter man bara samma sak hela tiden. Vi åt på Vick's i Downtown, jag beställde Coach Cortez med massor av bacon, scrumbled eggs and a waffle, de serverar verkligen hur stora portioner som helst! Hälften av dem skulle räcka gott och väl!

Efter frukosten la jag mig och sov i någon timme, riktigt skönt att få lite extra vila! Nu ska jag iväg en sväng till mallet och byta lite flip-flops och sen hämta B från skolan och se till att han får en klipp-tid då han råkade klippa sig själv i luggen häromdagen, så hans frisyr är väl inte den bästa just nu.


Bummer!

Efter frukosten masade jag mig tillslut iväg till DMV, fast det var väldigt nära att jag stannade kvar i sängen för att titta på BH 90201. Jag skrev in mig, gjorde ett superlätt oseriöst syntest, betalade $31 (då har man 3 chanser på sig att klara skrivtestet innan man behöver betala igen, lite bättre än i Sverige där man blir ruinerad på alla möjliga utgifter hela tiden). Jag trodde att jag hade förberett mig nog inför provet men det visade sig vara fel, fick "Retest" skrivet på det när jag lämnade in det, så nu är det bara att börja om på nytt igen. Som tur var fick man med sig provet med de rätta svaren så nu kan jag öva på dem här hemma. Det var några frågor som jag aldrig hade hört om tidigare så på dem fick jag bara chansa, sen är det ju såklart de frågor som bara är till för att lura en och då gäller det ju att man är med och läser minsta lilla ord. Men nu tar jag nya tag och kommer igen med nya kunskaper, haha. 

Drog till gymmet efter middagen, (kyckling, ris o broccoli vilket nog är bland de lättaste saker man kan göra, har liksom aldrig förstått det där med matlagning förut utan bara gjort det så mycket svårare än vad det egentligen är, men nu börjar det släppa och man kommer in i det mer och mer). Mariana följde med Annika till gymmet idag och hon bestämde sig för att skaffa gymkort, så nu är vi ett litet work-out gäng och kan peppa varandra.


Tittade igenom gamla kort och nu slog det mig plötsligt hur mycket jag saknar min ponny, jag skötte han i ungefär 5 år i stort sett varande dag och nu är de över ett år sedan som vi lånade ut honom på foder till mammas bekanta. Nu saknar jag det, måste finna någonstans där de har hästar som jag kan fråga om jag kan få hjälpa till med.

Morsdag - 2:a söndagen i maj

Idag sov jag till 11, hade ställt klockan på ringning annars skulle jag aldrig ha orkat ta mig upp. Det tog ett bra tag innan jag riktigt vaknade till liv men tillslut så. M och F skulle iväg och spela golf under dagen så de hade frågat mig om jag kunde jobba extra några timmar och det var inga problem, tog barnen till Subway och lunchen var fixad sen lekte jag lite med dem, spelade b.la. "Vem Där"? Måste ha vart en tidigare svensk au pair som tagit med sig det spelet från Sverige. Efter jobbet åkte jag till Annika och var där några timmar, vi planerade lite inför kommande helg. Det ska tydligen vara ett stort race inne i SF, Bay to Breakers, där man klär ut sig till alla möjliga olika saker och går genom stan. Vi funderade på att dra dit på lördag, shoppa lite och sedan gå ut på kvällen, sova kvar och sedan vara med i loppet på söndagen. Det gäller bara att finna något hotell eller hostel att bo på, det lär nog vara rätt fullbokat p.g.a. racet.

Kom tillbaka hem runt 9, det första jag hör är A som ropar på mig och säger att det äter middag. De hade tydligen beställt kinamat någon timme innan som aldrig hade kommit, när de ringde och frågade efter maten sa de som jobbade där att det inte hade någon hemleverans, där av den sena middan men det passade ju perfekt för mig så jag slapp äta själv.


Köpte en bukett blommor till min värdmamma som mors-dag present


Otippad utgång

I lördags efter vi kom hem från Sac, tog jag det lugnt duchade och käkade lite pizza som familjen hade beställt. Sen bestämde Annika och jag oss för att träffas en sväng på SB, väl där kom vi på att vi kunde dra till sushi stället - Little Mad Fish, de har happy hour från kl 10 sa det kunde ju vara lite kul att testa. Där beställde vi in lite mat och jäklar vad gott det var, var mycket godare den här gången. Det var som jag trodde, det är något man måste vänja sig till och när man har gjort det tycker man bara om det mer och mer! Vi provade även lite Sake, det ska man tydligen dricka varmt så det var ju en ny upplevelse. Vi hade inte tänkt gå ut något ikväll men efter ett tag blev vi lite taggade, sen pratade jag med Isabel (en annan svensk tjej som bor i Pleasanton som jag inte hade träffat än) om att vi kanske skulle dra ut, så vi bestämde oss för att gå till Red Coats i Pleasanton. Innan det var jag bara tvungen att åka hem en sväng och byta kläder, hade ju direkt lämpade kläder för en utekväll men det fixade jag snabbt och sen bar det iväg! Vi mötte Isabel vid pupen, satt där ett tag sen bestämde vi oss för att dra och kika på en ny lounge, Karma som nyss hade öppnat i Dublin. Det blev en väldig impuls kväll men vi hade roligt, dit får vi dra fler gånger.


Annika,
Prick kl 10 släktes lysena ner och party musiken sattes på och
Little mad Fish gjorde sig redo inför partykvällen



Nya favorit sushin



Weekend

Nu har ännu en helg gått, förstår inte att det går så himla fort, man hänger ju inte alls med! I fredags gick jag upp och fixade morgontimmen sen åt jag frukost och pallrade mig äntligen iväg till DMV, "körskolan". MEN såklart hade de stängt, där stod det en liten lapp, som det inte stod någonting om på deras hemsida som jag tidigare hade kollat upp, att de hade stängt den 1:a, 2:a och 3:e fredagen i varje månad - Ofta! Det kändes mindre roligt, får åka dit på måndag och testa igen, isället åkte jag till mallet en sväng och fick tag på en bikini och en fin tunika/kläning efter det mådde jag konstigt nog bättre igen...

På kvällen efter de sista jobbtimmarna för denna vecka åkte Annika och jag och hälsade på hennes kompisar i Sacramento, vi hade bestämt oss för att gå ut men när vi väl kom till Downtown och skulle gå in på cluben funkade inte Annikas leg så vi orkade inte fortsätta eftersom det ändå var såpass sent, istället drog vi hem och la oss. Vi gick upp runt 10 på lördagen, grabbarna fixade lite grill till frukost (det vi egentligen skulle ha ätit dagen innan men det var aldrig någon som tog tag i det så vi körde in till "stan" och käkade snabbmat istället) sedan åkte Annika, Brandon och jag till en å som låg i närheten. Först när vi kom dit blåste det rätt mycket men när vi la oss och solade blev det väldigt varmt så det var bara skönt med lite fläktvindar då och då. Efter några timmar bestämde vi oss för att dra och köpa glass i Old Sac, vi gick runt lite och tittade sedan blev det glass och Jamba Juice! Var en riktigt mysig dag, bara ta det lugnt och inte behöva stressa iväg någonstans.


Chillar,
vi badade inget vattnet var alldeles för kallt, orkade knappt doppa fötterna i det!


Liten promenix runt i Old Sac medan vi letade glass-ställe,
påminde rätt mycket om alla westernfilmer man har sett


Det fanns hur mycket hästar som helst som gick en runda i stan
där man kunde åka med om man ville


Old Sac var hur mysigt som helst


U.S. Mail / Change
det stod fullt med såna här "boxar" ut med gatorna,
vet inte om de användes eller om de bara var till som prydnad


Mot Downtown,
där gick vi till Jamba Juice och köpte smoothies att svalka oss med i värmen


Cinco de Mayo

5 maj firas tydligen väldigt mycket här i USA, det är från början något som har med Mexicos självständighet att göra men nu har amerikanarna tagit över och har det som en "ursäkt" för att få festa till det lite. Familjen frågade om jag ville följa med dem efter middagen ner till Downtown, de hade stängt av Main St och hade som en liten marknad, påminde rätt mycket om mârten hemma i Sunne så det var lite roligt att se faktiskt. Efter det åkte jag och hämtade Magnus sen drog vi till Annika och hängde där ett tag. Hade varit på gymmet på morgonen och efter det tog jag en promenad, riktigt skönt att göra allt sånt på förmiddan så kan man hitta på annat om kvällarna.

Idag har det väl inte hänt så mycket, gick på min första yoga lektion här vilket var väldigt segt det hände liksom inget, tror till och med att jag råkade somna när vi låg på rygg för nästa gång jag tittade upp låg alla helt plötsligt på sidan. Efter gymmet drog vi såklart till SB och planerade lite inför helgen. Vi funderar på att dra till Sacramento (Californiens huvudstad som man inte hör allt för mycket om) imorgon och festa lite, i sådana fall får vi sova hos en kompis till Annika och sen på lördag tänkte vi dra iväg till någon pool eller något i närheten och chilla lite.

Imorgon tänkte jag förresten pallra mig iväg och skriva in mig på "körskolan" här och kanske försöka fixa tid till skriv-testet. Måste ta tag i det där nu!


Tog B till ett ställe som heter Bounce U,
med jättestora hopp-hus som barnen kan leka runt i.
Han hade jättekul, bara det att vi var de enda två där


New week, new things to do

Tänker varje kväll att jag ska försöka lägga mg tidigt men det går liksom inte, jag hittar hela tiden fullt med saker som jag bara "måste göra" innan jag lägger mig. Borde egentligen försöka sova nu så jag är pigg imorgon, har äntligen fått en ny tid på gymmet med en tränare som ska gå igenom det som är bäst för mig. Egentligen har jag sovmorgon men nu måste jag gå upp vid 8, lika bra det jag kan ju inte sova bort all tid heller.

Igår var jag riktigt effektiv på gymmet, var på en sån där "spring grej, som man  också använder armarna på" i en timme så känner lite träningsvärk idag. Juste, Annika o jag drog till mallet en sväng igår också - fick tag på en riktigt söt klänning (som inte stod med på min shoppinglista men som jag bara var tvungen att köpa).

Idag har det varit en bra dag, tagit det lugnt och fixat lite. Har anmält mig till två weekendkurser som är inne i SF i juni, Mayra ska också följa med så det kommer bli riktigt kul. Vi tänkte bo på hotell inne i stan så vi slipper åka fram och tillbaka. Känns rätt skönt att veta att man snart kommer ha hälften av all pluggning gjord, jag får 3 credits för den här kursen och jag behöver 6 totalt under mitt år här. Vanligtvis går man i skolan 1 gång per vecka under en termin för att få 3, men nu behöver jag alltså inte tänka på det, snabbt o enkelt (hoppas jag). Sen får jag väl ta någon mer kurs till hösten, får se till att leta upp någon rolig på ett college här i närheten så man får prova på det också.


Fick en rolig bild av Mayra som hon tog på oss,
första åket på Six Flags
Annika ser, och är, rätt plågad men kul hade hon


More flags, more fun - Six Flags

Uppe med tuppen igen, fixade oss inför dagen och gjorde mackor och kaffe to go. Körde till Lafayette där vi mötte upp Magnus och några franska au pairer, de hade en van som vi alla kunde åka i. När vi kom fram till Six Flags mötte vi även upp Mariana, Mayra och två andra tjejer så vi var ett helt gäng av au pairer men vi blev ganska snart uppdelade.

Jag tycker att Great America är bättre men Six Flags var roligt eftersom det inte bara är en nöjespark utan också som en djurpark. Var b.la. och tittade på en tigershow och en späckhuggarshow, riktigt grymt! Har även fått klappat på en rocka, den var hur slajmig som helst.

Blev en heldag där borta, var skönt att inte behöva stressa något. Bara ta det lugnt och njuta i solen.


Hej, hej svenska turister


Han ville ha en kram


Någon gång ska jag se detta på riktigt, ute i det fria


Så söta


Riktig grymt hur de kan lära dem att göra allting


Maffigt


Wohoo

Efter mallet följde Annika med mig hem och vi började fixa irdning oss. Vi hade bestämt att det blev lättast som jag sov hos henne inatt eftersom vi ända skulle åka tillsammans till six flags på söndag, så jag fick packa extra mycket kläder. Tillslut blev vi iallafall klara, och åkte till en bar här i Pleasanton. Var lite nervös innan men det gick utan några som helst problem, så mitt humör fortsatte att vara på topp. Efter ett tag bestämde vi oss för att dra till en club i Livermore istället, när vi kom dit visade det sig vara riktigt mycket folk så det var roligt. Första utekvällen i The U.S avklarad! På vägen hem stannade vi på Donken och käkade nattmat, riktigt lyckad och lång dag!


Första bilden, lyckorus!


I Livermore, fann vi en motorcykel bakom klubben


Vi var bara tvungna att testa


Stretching gäller inte bara på gymmet


Coola rökeffekter


Random kille som vi träffade, han presenterade sig som:
"Sean Carlo, but you can call me Nick"




Lördag

När jag vaknade i lördags var jag fortfarande mätt efter mat och cheescake från dagen innan. Det blev en tidig morgon, jag gick upp runt halv 8 och gjorde mig iordning. Halv 9 kom Darlene (en tjej som kommer härifrån som jag också träffade på föreläsningen för några helger sen) och hämtade mig, vi skulle iväg och titta på när några tjejkompisar till henne spelade softball. På vägen dit stannade vi och köpte take-away kaffe, riktigt USA alltså. Det var riktigt kul att titta på matchen, min första riktiga match! Skulle vara lite roligt att prova på att spela själv. Hann dock inte titta klart på hela matchen, Darlene var tvungen att åka innan den var slut.

När jag kom tillbaka hem hade M gjort scones så jag käkade lite sen bestämde Annika och jag att vi skulle dra till gymmet. Mina värdföräldrar sa att det aldrig hade varit med om en au pair som går upp innan 10 på en lördagsmorgon om det inte var något speciellt som de skulle på, så de var nog lite överraskade. Så runt kl 10 var vi på gymmet, pigga och glada! Träffade Adam där också, Ali's pojkvän, är mycket roligare nu när man börjar känna lite folk som man kan prata med.

Drog hem och duschade, sen åkte jag och Magnus hem till Annika för att göra de sista justeringarna på våra leg. Det tar så mycket längre tid än vad man tror, därför bestämde vi oss för att ta en liten paus och dra och käka lunch/middag. Har varit en toppen dag med perfekt väder och humöret på topp, har varit lite halv seg de senaste dagarna men idag kände jag att energin kom tillbaka!

Lite senare drog Annika och jag till mallet för att shoppa lite kläder inför kvällen, var inne på HM för första gången i USA, de ha ungefär de kläderna som vi har i Sverige också så det var lite roligt, där kände man sig hemma. Fick tag på lite för mycket saker, får nog börja skriva shoppinglistor så jag kan hålla lite mer koll på mina pengar, måste tänka på att spara lite också man vet ju aldrig om man kanske ska iväg på en liten resa snart.


Soft

Har precis kommit in efter en härlig stund ute i eftermiddagssolen med en ny bok, svensk mint-choklad och ett glas vin. Var riktigt mysigt att bara sitta där och ta det lugnt, familjen är ute och äter middag så jag fick lite egen tid för mig själv. De frågade om jag också ville följa med dem ikväll men jag hade redan bestämt med Annika att jag skulle äta middag med henne. Nu sitter jag och väntar på att hon ska komma och plocka upp mig och sen bär det iväg mot Ceesecake! Börjar bli riktigt hungrig men det är bara bra, potionerna man får där är enorma. Det brukar sluta med att man får ta med sig maten hem, i början känns det rätt dumt att plocka med matresterna men det är bara att lära sig, det är så man gör här.

Idag har jag fått lära mig lite nya "sysslor", ska hjälpa till att bokföra alla kvitton o.s.v och sätta in allt i datorn. Så nu har jag fått lite mer att stå i om dagarna.


Jag vet inte hur många gånger man får säga till sig själv om och om igen
 att man verkligen är här och få chansen att uppleva allting
Det tar ett bra tag innan man riktigt förstår...
Jag måste också försöka ta vara på tiden så mycket som möjligt,
är nog lätt hänt att man skjuter upp saker och sen får man det aldrig gjort.
Tiden här bara rinner iväg, det går så sjukt fort!


RSS 2.0