30 Mars - Jag är inte bitter...

Som vanligt hade vi vår onsdags frukost, denna gång återigen hos Sara som bjöd på smoothies till fördrink och maffig omelett till huvudrätt. Till efterrätt blev det kaffe och hembakad jordgubbstårta som Zandra hade bakat till sin födelsedag igår, Grattis! Åh vad mumsigt det var, passade även på att sitta ute i solen och njuta av solen som äntligen har kommit tillbaka till oss. Älskar verkligen sol och värme, känner sig mycket mer motiverad och livet känns bara så mycket enklare.

Allt var på topp till att börja med, senare under dagen ändrades det dock rätt fort. Jag har nämligen fått reda på att jag har mat allergi, då inte bara en utan fyra! Har i ungefär två veckors tid nu vetat att jag är allergisk mot mjölkprodukter men idag fick jg även reda på att jag också är allergisk mot gluten, ägg och soya! Är inte det helt sjukt?! Blev rätt chokad av svaren men är ändå glad över att få veta än att inte veta och fortsätta äta sånt som min kropp inte tål. Inte så konstigt att jag har tappat hår, att mina naglar är helt trasiga, min hud och hårbotten kliar och att jag är trött konstant hela tiden. Har liksom aldrig tänkt på att det kan ha med mat att göra, jag har ju aldrig varit allergisk mot något förut.

Det kommer verkligen bli en utmaning att skippa dessa produkter men nu jäklar ska jag gå all in och se vad som kommer hända med min kropp när jag utesluter dem från min diet. Jag vill ha tillbaka min energi, mitt tjocka hår och hela naglar! Jag tog detta besked bättre än väntad, har nog kanske inte insett vad det innebär än, men är iallafall på god väg. Har ju fått övat lite på middagarna här hemma eftersom M är gluten, dairy och soy allergisk, och det är faktiskt inte så svårt som man tror att det är.

Så ge mig ett "Lycka Till"! Behöver all hjälp jag kan få nu i början att motså alla frestelser, haha. (Är glad att jag åt tårta imorse när jag ännu inte hade fått beskedet, då kunde jag ändå njuta av härligheten).

26 Mars - The English Rose Tea Room

Sara och jag hade en tea-sittning inbokad kl ett på lördagen på The English Rose i Downtown. Vi har försökt ett antal gånger att gå dit och göra queen-sittningen men ett helt fantastisk litet tea-hus som bjuder på goda téen och tilltugg. Vi beställde in två olika tea sorter var, och det sista som jag beställde sa de att jag var den första att prova eftersom det var helt nyinkommet. Efter ett tag kommer ägaren fram och frågar vad jag tycker om det, både Sara och jag gillar det skarpt, Ägaren frågar vad jag heter och sen säger hon att de ska döpa om téet till Elin's Garden Blend eftersom det förra namnet inte var så tilltalande. Wow, är inte det sjukt? Kändes dock riktigt bra, nu kommer min närvaro här alltid bli ihågkommen, haha.




Titta bara på alla dessa små delikatesser




Elin's Garden Blend



26 Mars - TSOOL

The Soundtrack Of Our Lives
Yep, ännu en konsert inbokad! Denna gång på The uptown, baren som vi hängde på efterfest förra helgen. Innan vi gick dit passade vi på att fråga på Fox Theatre om jag kunde få kika i deras Lost&Found och se om min jacka möjligtvis kunde finnas där. Förväntningarna var såklart låga, därför blev jag helt överlycklig när killen plockar fram min fina, fina skinnjacka - yes! Det finns allt snälla människor ändå.

Nu var man åter igen redo för återta konsert golvet, de två förbanden var dock inget att hylla för så vi gick ut för att käka lite. När vi kom tillbaka dröjde det inte länge förrän TSOOL kom ut på sceen och vände uppochner på stället, nu var det party. Jag har inte riktigt lyssnat på dem förut men jäklar vad bra de är, riktigt grymt och live gör det så otroligt mycket bättre. Såklart hamnade vi tre svenskar längst fram, precis under Mr Ebbot där man fick passa sig för både flygande mickar och sladdar.


Försökte finna rätta skivomslags posen




Passade även på att dansa över gatorna


Inte varje dag man tar biken in på BK


TSOOL


Kan man komma närmare?!



 


It's sadness outside

Förra veckan har inte varit den bästa, har fått tråkiga nyheter hemifrån och jag vet inte riktigt vad som kommer hända härnäst. Om jag ska åka hem och umgås med familjen eller stanna kvar här, om det inte hade varit så fruktansvärt långt skulle jag ha satt mig på flyget på en gång men nu ser det lite annorlunda ut. Har planer på att åka hem i juni för Oskars student, vilket skulle betyda två Sverigeresor under ca två månader. Är väldigt splittrad på hur jag ska göra.

För att rensa tankarna lite åkte jag till gymmet under dagen, har nämligen kommit underfund med att mitt medlemsskap har åter börjat gälla. Har alltså betalat gymmet för fem månader utan att veta om det. De goda nyheterna är att mitt medlemsskap även gäller hos det nyöppnade super gymmet. Känndes skönt att få röra på sig igen, får bara försöka se till att hålla igång med detta i fortsättningen också.

Sara tog med mig ut på middag framåt kvällningen, åt på ett fancy ställe i Downtown. Var himmelskt gott, beställde vin, lax/potatis/spenat&bacon sallad och till efterrätt delade vi på en fem lager choklad tårta med vanlijglass.

        

Fredag
Sara tog med mig till hennes gym, på förmiddan gick vi på yoga passet och på eftermiddan körde vi lite egen träning och bastu på det. Vi var kvar ända till de fick fösa oss ut eftersom gymmet stängde, då drog vi hem till Sara, kikade Glee och mumsade på fruktsallad och Ghiradelli choklad.

 

 


Har varit svårt att vara så långt borta från min familj hemma, finns inte alls mycket man kan göra när man befinner sig här. En riktigt konstig känsla. Har varit väldigt skönt att ha Sara nära och prata med och en helt underbar värdfamilj som stöttar en.

 

 


22 Mars - Ett år i Staterna!

Nu idag har jag alltså min ett års dag här på andra sidan atlanten, vilket känns himla konstigt men ändå så fruktansvärt bra! Konstigt eftersom jag inte har varit hemma och kunnat träffa alla som jag tidigare umgicks med dagligen men också helt ortroligt underbart eftersom jag har aldrig upplevt och lärt mig så mycket om mig själv under dessa månader. Det känns alltså riktigt bra att jag kommer att stanna här ytterligare sex månader och dessutom kommer få vara med om ännu en sommar i Californien, har på känn att det kommer bli helt fantastiskt!

För att fira denna dag mötte jag upp Sara på Blockbuster, där vi shoppade loss på filmer eftersom affären ska läggas ned. Inte nog med att jag fick med mig några klassiker hem, vi käkade även sushi ute till lunch. Beställde för första gången in något som jag inte har provat förut och del lyckades bra. Skypade med pappa och Oskar en sväng också, börjar planera besöket i Sverige till sommarn.


I DEFINITELY LOVE MY LIFE!


18-20 Mars - Weekend

Fredag
Malin och jag åkte hem till Sara efter jobbet för att äta hemmagjord pizza och apple crisp med vaniljglass till efterrätt, var väldigt gott! Inte alls som pizzan som man köper här som mest bara består av bröd och ost. Vi kikade på några avsnitt av Flight of the Conchords som, ett helt perfekt sätt att spendera en kväll efter en lite hårdare kväll dagen innan.

Lördag - The Drowning Men, Moneybrother & Flogging Molly
Jepp, det var alltså konsert som stod på vårt schema inför kvällen och såklart var vi taggade till tusen över att få se vår svenske man spela. Jag hade inte så jättehöga förväntningar på de andra banden men jag kan säga att jag verkligen blev glatt överraskad! Det var helt crazy, såklart stod vi längst fram under The Drowning men och Monybrothers uppträdande och bara röjde på. Detta fick vi bekräftat när vi drog oss tillbaka genom publiken av personer som stod i mitten, de bara "Ja men det är ju ni tjejer som diggar Moneybrother", hur de kunde se oss från deras synvinkel är ännu ett myserium men vi är bara glada. När Flogging Molly spelade hängde vi uppe bland barerna eftersom man så scenen bättre men mest för att det fanns mer plats att dansa loss på. Detta var alltså inget vanligt juck-dansande utan vi öste på med värsta aerobicpasset i takt med de irländska tonerna, kan bara säga att det är helt omöjligt att stå still till. Sen fick vi även höra på efterfesten av självaste bandmedlemmarna att de hade lagt märke till oss tjejer som stod där framme och diggade och det tyckte att det var jättekul. Yes, det är sant - vi var på efterfest med bandmedlemmarna. Dock inte på deras hotellrum men på en bar i närheten, och det är ju inte illa, inte alla gånger som man snackar med artisterna efterråt (om man inte heter Malin då men nu kanske turen har kommit till oss också förhoppningsvis). Har även fått våra coola t-shirts som vi köpte signerade av pengabrorsan. Kan helt klart säga att jag har fått mersmak av att gå på konserter och bara röja!

Enda tråkiga med kvällen var att jag tappade bort min skinnjacka, eller någon snodde den rättare sagt - Men som Anders sa: "Då ska du köpa en bättre, snyggare och dyrare jacka så du vet vad du skulle ha gått misste om om du inte hade tappat bort din första". Det tycker jag klingar bra i mina öron.

Söndag
Behöver egentligen inte skriva något, har spenderat största dagen i sängen med Vampire Diraies och lösgodis som Malin och jag åkte och köpte. Nu kikar jag på film ensam eftersom Malin var tvungen att åka på au pair möte och Sara jobbar, men drar nog över till henne senare ikväll. Måste ju komma ut lite idag.






Nath - Sångaren i The Drowning Men
Denna hatt finns numera i Malins ägo


Vår alldeles egna Moneybrother



Gustav, gjorde ett helt otroligt sax-solo




Flogging Molly




17 Mars - Riktiga St. Patricks Day

Detta är alltså det riktiga datumet att fira St. Paddys Day på. Alla måste klä sig i grönt för annars kan man råka illa ut och bli nypt av någon främmande person, vilket alltså inte är något konstigt utan något som man helt enkelt får räkna med. Denna dag är går alltså i grönhetens tecken, en irländsk högtid som amerikanarna har tagit över och firar mer än vad en äkta irländare gör. St. Patrick är alltså ett helgon och legenden säger att denna man drev ut alla ormar från Irland som härjade hej vilt i landet, (han gjorde även andra välbehövliga saker men det är en annan historia). Varför det firas här i USA vet jag inte men det är ju en bra ursäkt för att få släppa loss och partaja lite.

Har fått några goda råd från folk som vet hur denna dag ska spenderas:
1) Bär något grönt
2) Gå till en irländsk bub/bar
3) Drick i mängder
Och kom ihåg att bära något grönt annars kan det få dåliga konsekvenser.

Tycker vi lyckades alldeles utmärkt, klubben som vi gick till hade letats upp via Yelp och iphone och det slog verkligen rätt! Helt packat med folk (har nog aldrig sett så mycket ute på klubbarna här innan), och alla var redo för att fira denna St Patrick med grön öl, stim och fullt ös på golvet. 


Corned Beef & Cabbage
St. Paddy's middag hemma hos mig


Barnen tyckte att jag skulle bära dessa senare under kvällen


Kvällens gäng






Jäger shotsen stod uppradade






En crazy kväll, så otroligt värt!
Har kommit underfund med att vi gillar USA's
version av denna dag




16 Mars - Frukost yra

Nu har vi infört en ny rutin, varje onsdags morgon kommer någon av oss fyra bjuda på frukost hemma hos sig. Förra veckan var det alltså Sara som var värdinna och denna veckan var det jag som fick stå för frukosten. Detta gör att veckan går fortare och att man träffar alla oftare och inte enbart under helgerna.


Detta fick bli efterrätten


11-13 Mars - Rock / St. Patricks day

Fredag
Kusinerna kom och invaderade denna helg, eftersom en av dem fyllde 18. Under fredagskvällen käkade vi gott på Eddie Papas, där stor del av alla familjemedlemmar var samlade. Efter familjehänget åkte jag och hämtade upp Sara och vi mötte upp Malin i Walnut Creek på 1515. Pga att vi bor lite utanför storstan så stänger barerna liiiite för tidigt här, så det blev inte någon särskillt lång utekväll för oss. Avslutades med lite käk på Hubacaps.

Lördag - Rock of Ages
Som julklapp hade jag fått två biljetter till Rock Of Ages - musikalen av F&M. Den går bara i tre veckor här i San Francisco, och det är en Brodway så förväntningarna var höga kan jag lova. Vi åkte bil in och plockade upp Sara på vägen. Innan musikalen började beställde vi in lite förrätter och Sara och jag fick varsina Mimosa glas på en restaurang som låg precis mitt emot The Curran Theatre. Musikalen var riktigt ball, älskade låtarna och kostymerna, själva historian var egentligen inte någon speciell man har liksom sett den förut men det gjorde ingenting. Man sögs verkligen med och njöt av alla sånger! Bästa julklappen!

Det var inte bara musikal som stog på schemat utan vi hade andra saker att fira, St. Patricks day närmar sig nämligen (den 17e mars) och eftersom det är nu till veckan valde San Francisco att fira denna dag idag istället. Malin och Zandra hade dragit in tidigare till stan och hade alltså redan försett sig med gröna hattar och shotsglas. Vi möttes upp på en restaurang nära Civic Center, käkade lite och sen gav vi oss ut på gatorna igen. Tyvärr hade festen dött ut lite sedan innan sa de, då var det party på varenda gata. Vi fick istället ta fram plan B, fann en hooka bar som vi ängnade några timmar i och efter det vandrade vi runt lite igen för att hitta något annat bra ställe. Vi hade dock inte turen på vår sida, istället blev det lite nattkäk och drinkar och sen tog vi bart hem.

Söndag
Brunch-häng med Sara och Malin i väldigt många timmar på Main Street Café i Downtown, kommer nog bli vårt häng hak nu i fortsättningen. Det ser inte mycket ut utifrån men är för himla mysigt på insidan och maten är superb! Egentligen hade vi au pair möte men vi råkade glömma bort det efter att vi hade åkt till Safeway och hyrt två filmer och bunkrat upp med glass och sen sista delen av Solsidan.





I väntan på en taxi


Påväg att möta upp Malin & Zandra


Käkade Kina


Utbytte vissa hattar mot bättre hattar?






Så småning om fick vi sänghörnan


Avslutsdrinken


This is the Tuxedo Party


Champangen flödade


Vi var taggade


Party buss nr 1


Som sagt.. party bussen


Ingen visste vart vi skulle





In i dimman


9 Mars - Breakfast Meeting


Vi var bjudna på frukost hos Sara,
pannkakor, vetebullar, bacon, juice, kaffe & frukt


Zandra hade med sig laptopen och brände ut massa filmer till oss :)


Söta




Haha, vad händer?


Saras första klara kopp som hon gjorde på sin dräjningsklass

Vi har nu planerat ihop mer saker att skriva upp i kalandern! Ser verkligen fram emot den närmsta tiden. Vi ska gå på konserter, åka till Santa Barbara och hälsa på Sophia, åka på kryssning från San Diego till Mexico, bokat hotell i SF under Pride festivalen. Vad mer kan man önska sig?


6 Mars - Champange Söndag

Vissa stannade kvar i huset i Berkeley, andra åkte hem med bussarna under kvällen. Jag fick se huset i dagsljus och herregud vad snyggt det var, Frank Lloyd Wright är arkitekten som har bemästrat detta sagolika hus. I kylen fanns det rätt mycket champange kvar sedan gårdagen så varför slösa bort det? Det kom väl tillhanda denna söndag kan jag säga. Vi chillade, städade upp och sen åkte vi tillbaka in till SF. Napade lite och sedan blev det mexican hang around - alla kämpade med att få en plats i sängen, både människor och hundar. Riktigt härligt, mexican style är som sagt bäst!






Eftersom jag var så dålig med att ta kort igår,
kände jag att jag var iallafall tvungen att knäppa några idag.
Sitter i bilen efter barten hem
& snackar om ännu vilken toppen helg vi vart med om!


5 Mars - This is a Mirage

För några veckor sedan damp det ner tre kuvert i min brevlåda adresserade till Malin, Sara och mig. Vi hade blivit inbjudna till The Tuxedo Party av grabbarna i SF. Allt detta har varit så flummigt, ingen visste vad som var i görningen och man blev addad av mysitiska personer på facebook, där det las upp allt konstigare ledtrådar och videos. Det kvittade hur mycket vi försökte klura ut vad som var i görningen men icke, vi hade alltså stora bekymmer om vad vi skulle ha på oss under kvällen. Skulle det vara uppklätt med långklänningar och hela köret, cocktail klänningar eller bara party? Såklart kunde vi inte bestämma oss långt i förväg så det slutatde med att vi visste ca 2 timmar innan festen började. Vi som trodde att vi hade rätt mycket tid, blev istället rätt stressade men vi lyckades ta oss samman och fixa iordning oss. När vi kom fram till SF huset, var vi bland de första att anlända, vi fick välkommst drink och sen började folket komma. Allt som allt var vi runt 60-70 personer, helt galet. Alla som man pratade med hade heller ingen aning om vad som skulle hända och vad för typ av kläder man skulle ha, som tur var hade vi gjort ett bra beslut med klädvalet och behövde inte känna oss felklädda. Efter ca en timme blev alla utskickade på gatan med varsin liten flaska, där det stod två bussar som väntade på oss. De tog oss över bron mot Berkeley, in på små krokiga vägar och sen helt plötsligt var vi framme. Ett stort, jättefint hus var slutdestanitionen och partyt kunde börja på riktigt! Helt crazy! Grabbarna hade också hyrt en fotograf under kvällen som tog ca 3000 bilder, undra vad de kommer innehålla? Väldigt smart eftersom man vill ju egentligen inte ta kort utan bara njuta av stunden, nu behövde man alltså inte bry sig om kameran men man fick det ändå dokumenterat.


Bara inbjudan i sig var ju helt otrolig


Enda kortet jag tog under kvällen,
sitter i bussen påväg till okänd plats.
Tog bara upp kameran, knäppte en gång,
och sen la ner den i väskan igen, hmmm?


4 Mars - Tjejkväll

Dagens jobbdag var inte överdrivet hetsig, förberedde inför middan, hämtade ungarna och sen åkte jag och valde ut några filmer på Blockbuster. Sen har jag chillat, kikat på Vampire Diaries, och bara softat, var riktigt härligt. Efter att Sara slutat jobba kom hon och plockade upp mig och vidare till Zandra, efter att ha handlat med oss lite vin och choklad. Vi fixade iordning svensk tacos och blåbärspaj till efterrätt, har ännu inte lyckats få till den där perfekta pajen här, måste vara något med mjölet som inte är lika med det vi har hemma. Vi hade riktigt roligt, var ett bra tag sen som vi alla var samlade. Planerade in olika saker som vi ska göra framöver, bla om två helger ska vi på konsert där Moneybrother är förband och massa andra roliga saker, Tagga..


Åh vad gott det var!


Häng i köket


Malins första guacamole






25-27 Feb - Tahoe Baby

Don't be tired, be awesome instead!
Så löd helgens motto, för jäklar vad trött man var efter hårt festande x2, skiåkning, jaccuzi, snö hoppning och mycket mer. Men har nog aldrig haft en roligare helg, allt var perfekt!

Under fredagen trotsade vi stormen och körde upp till Tahoe, storm och storm var det ju egentligen inte. Var bara lite snöfall när man närmade sig fjällen, så det blev inte sånt kallabalik som man hade förutsett, tur var väl det. Under fredags kvällen blev det party i huset, som rymde 22 personer, ett x antal sovrum, hemma bio, jacuzzi, pool, bastu, mm, det kan ju bara sluta med en helt lyckad party kväll.

Lördag var det skidåkning som gällde, även fast man bara fått ca 4 timmars sömn var alla pigga och taggade inför en dag i backen. Oj vad underbart härligt det var! Nyfallen snö sen gårdagen, solsken, inte mycket vind och härliga människor! Kände dock att mina ben inte orkade med lika mycket som mitt huvud, (eller var det tvärs om), hade glömt hur jobbigt det är att åka skidor! När vi kom tillbaka till stugan blev det chill, med lite live musik från grabbarna framför eldstaden. Blev bjudna på tre rätters middag som grabbarna också fixade och sen tog vi fram jägern och partyhumöret var åter på topp! Två riktigt asgrymma kvällar, ingen tvekan om saken!

Söndag blev hänga i huset dag, eller inte för oss då. Vi åkte för att lämna tillbaka våra hyrda skidor och stötte på lite problem under tiden. Snökedjorna råkade fastna i däcken när Rafa skulle hjälpa till att ta av dem, så vi fick fråga om hjälp. Detta drog alltså ut på tiden, men när vi väl kom tillbaka kunde vi också hänga ett tag i huset. Hoppade bl.a. från ballkongen ner i snön vilket var helt galet men en riktigt kick!

Kan men gott samvete säga att detta har varit den bästa helgen hittills!! Ingen tvekan. Blev som en liten mini semester, som inte kunde ha spenderats bättre.


Det tog dock rätt lång tid att åka upp pga av att nästan alla hade snökedjor,
vilket gör att det går betydligt saktare att köra


Cash till männen som sätte på kedjorna




Var ändå rätt mycket snö...


Grabbarna fixade


Party people


Det skålades i omgångar




We did it!


Mexican Hot-tub
dvs, extremt mycket folk & for locos/öl blandat i vattnet

I LOVE MY LIFE


RSS 2.0