New York

OMG vilken fantastisk stad detta är, även fast den är gigantisk är den ändå hemtrevlig och mysig. Och alla saker som du har möjlighet till att göra här är ju helt sjuk. Önskade att jag kunde komma tillbaka rätt snart och bara bo här i några månader, bara för att upptäcka stan ännu mer. Har ju egentligen inte alls sett mycket, att göra stan på bara några få dagar är inte rättvist. Här krävs minst en månad iallafall.

Vi bodde på ett helt ok hotell, med tanke på priset och att det bara låg några blocks ifrån Times Square, men det går ju såklart inte att jämföra med vårt lyxhotell i Key West. Under våra 5 dagar här hann vi ändå med en hel del, vi tog tunnelbanan upp mot Centrel Park och 5th Ave för helt otrolig shopping, vi fikade på svenska caféet Fikat där jag äntligen fick smaka på riktigt god kaffe latte och blåbärsmuffin, sen strosade vi runt i parken och bara satt och njöt av att se solen försvinna bakom skyskraporna. En annan dag tog vi istället tunnelbanan ner några blocks, där frihetsgudinnan väntade på att hälsa oss välkomna, först från land men sedan även till sjöss. Vi tog färjan som går fram och tillbaka hela dagarna. När vi åkte tillbaka mot Manhattan igen fick vi se världens finaste solnedgång bakom frihetsgudinnan. Det är helt klart något som alltid kommer finnas inpräntat i minnet. När vi inte var på utflykter runt omkring hängde vi såklart i våra kvarter runt Times Square, där det blev så mycket shopping att vi nästan mådde dåligt. Men det var bara för någon sekund innan vi fann något nytt som vi bara måste ha med oss hem. Vi passade även på att gå på bio en av kvällarna, såg Dream House. Sista dagen hann vi även med en tur upp i Empire State Building, egentligen hade vi tänkt åka upp under kvällen dagen innan men då var inte vädret på vår sida och vi skulle inte ha sett någonting där uppe. Nu fick vi istället alltså en otrolig utsikt av Manhattans dagsliv.

Efter Empire var det bara att börja fixa med all packning, panik uppstod såklart när man börjar inse att man inte alls hade lika mycket plats som man egentligen trott. Vissa byter upp sig till större resväskor bara några minuter innan vi ska ge oss iväg mot tåget, andra försäker packa om och fördela tyngden på bästa sätt i sina tre väskor. Måste bara tillägga att utan mina fina vänner hade jag aldrig orkat dra på tre stora resväskor över hela jäkla landet. Är rätt komiskt nu i efterhand hur vi slet med all packning, ser hur vi drar väskorna på strandpromenaden i Santa Monica, eller på gatan i Miami där nattfolket bara gapade åt oss, eller på gatorna i NY där det kryllade av människor. Och det var ju inte bara mina 3 väskor vi skulle kämpa med utan de hade ju såklart en varsin, sen hade jag en liten carry on och sista dagen blev det en till stor väska i samlingen. Så mitt tips till er är att färdas på lättaste sätt, ingen stor packning rekomenderas! Du kommer ändå garanterat köpa upp innehållet i en resväska på bara några timmar.



























Tack och Hej för denna gång!
Världens. Bästa. Resa

Det här har varit en sån sjukt otroligt underbar resa! Inta bara dessa tre veckor utan hela min tid i USA. Jag har lärt mig mer än vad jag trodde att jag skulle göra, träffat så fina människor och helt enklet haft the best time of my life!

Går egentligen inte att beskriva men jag har försökt,
för att verkligen förstå måste man uppleva det i verkligheten.

<3








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0